Blogul cu haine noi

Pe 19 octombrie au început modificările la acest blog. În acea zi toate datele blogului s-au dus către spaţiul.ro. 

Dar, nu puteam face toate modificările la blog de una singură. Am avut ajutoare şi lor ţin să le mulţumesc în acest articol.

Şi să vă dezvălui vouă şi ce s-a întâmplat, cum s-a îtâmplat şi de ce acum.

Am mers mai sus

Nu ştiu dacă mai poate fi ceva mai sus de atât în ceea ce priveşte partea tehnică a blogului. Găzduirea sa pe un server extern îţi permite multe lucruri. Poţi adăuga piese/plugging-uri la el, lucru ce nu ţi se permite pe versiunea gratuită wordpress, nici măcar la planul personal unde am fost eu anul acesta.

Şi toate aceste modificări, costă. Nu vin gratis!

Am ales să investesc în blog, realizând astfel că nu mai este doar un hobby. Este ceva mai serios de atât şi au văzut asta şi cei din jurul meu.

Un logo senzaţional

În momentul în care am găsit-o pe Vera, am fost în dubii. Nu ştiam dacă un logo este chiar atât de necesar, de important. Însă de la el a pornit totul. Toată aranjarea şi schema de culori care este acum pe blog. Şi colaborarea cu Vera a fost una lină. I-am dat mână liberă, nici măcar nu ştiam culoare sau idee de grafică.

Mi-a citit articolele, s-a uitat pe ceea ce aveam şi mi-a venit cu acest logo senzaţional:

M-a cucerit la prima vedere. Şi mi-a oferit şi o grămadă de fişiere, nu ştiu la ce voi folosi încă, dar cică sunt necesare. Fiind folosibile în diverse situaţii, având mărimi reglabile şi culori alb-negru, pe lângă cel ales ca fiind principal.

O găsiţi pe pagina ei de Facebook: Veragraph Design

Partea tehnică

Aici nu cred că-mi ajung mulţumirile, pentru Alexandra Giula. Ea a fost cea care s-a ocupat de tot transferul de date, cea care mi-a instalat noua temă şi care mi-a personalizat aspectul blogului.

Prezentare mai profesională găsiţi pe site-ul cloudberries.ro

Iar pe Alexandra o mai găsiţi pe blogul ei, corcodus.ro.

De ce este blogul cu haine noi?

Fiindcă îmi place mai mult, fiindcă îmi este mai uşor să scriu acum pe el. Ştiind că poate ajunge singur la mai multe persoane.

Da, sunt unele aspecte care ţin de blogăreală care ajută motoarele de căutare să te aducă tot mai sus.

Şi mi-a trebuit aproape 1 lună ca să bibilesc la blog. Au fost detalii tehnice care au ţinut de mine. Încă mai aş avea de modificat unele articole, cele vechi. În care scriam cum ştiam eu mai bine la acea vreme. Acum, scriu mai organizat, mai atent.

La transferul de pe wp, nu s-au mutat toate pozele. Astfel că, a trebuit să intru pe fiecare articol şi să adaug poze. Ocazie cu care am şi modificat unele lucruri. Doar că, nu mereu aveam starea necesară pentru verificat. Ca să nu mai zic că între timp mai şi adăugam articole noi.

Apoi am modificat categoriile, am mutat, am şters. Totul luat frumos şi aranjat, astfel încât în timp să nu mai fie nevoie de alte modificări.

Dar, totul este bine când se termină cu bine, nu?!

Vă plac noile haine ale blogului?

4 Comments on “Blogul cu haine noi”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.