Creativitatea din Căsuţa cu Handmade

Ce să faci în Căsuța cu Handmade?

Lucrurile făcute de mână sunt apreciate, dar este greu să te afirmi în acest domeniu. Adică nu este greu să te prezinţi şi să-ţi prezinţi munca. Este greu să ajungi la un nivel în care munca să-ţi fie apreciată şi cunoscută.

La un nivel în care să zici: „Wow, trăiesc din munca mea!”

Oare tu chiar vrei să lucrezi de acasă?

Fac, dar unde vând?

Cu atâtea opţiuni şi tutoriale online, mai toată lumea care-şi doreşte poate ajunge să creeze produse handmade. Doar că mai trebuie şi vândute. Asta dacă vrei să faci handmade la un nivel mai mare.

Aşa că, unde vând?

Sunt atâtea platforme, atâtea căi de expunere a mărfii, încât piaţa este supra-saturată. Iar FB-ul este plin.

Grupuri, grupuri.

Dar, eu am găsit un grup mai special.

Căsuţa cu Handmade

Grupul Căsuţa cu Handmade.

Un grup ca toate celelalte, aţi zice.

Doar că acesta are o echipă care face minuni. Adminii şi moderatori fac altfel treaba. Membrii postează altfel. Atmosfera este altfel. Dacă nu mă credeţi, intraţi să vedeţi.

căsuţa cu handmade

De ce este aşa special?

Într-un grup se poate posta mecanic. Vând sau cumpăr. Însă aici ai parte de provocări. De postări menite să te ajute şi să te îndemne la mai mult.

Şi de întâlniri fizice!

Membrii au stabilit întâlniri, nu doar în Bucureşti. Ci şi în ţară. Iar echipa care adminstrează grupul face ce face şi creşte frumos creativitatea din jurul grupului.

Prima întâlnire din Bucureşti.

2018

Aşa-i când oamenii faini prind gustul unei comunităţi în care simt că-şi găsesc locul. Aceşti oameni faini s-au adunat pe data de 13 mai 2018 şi au avut parte de momente faine.

Vă vine să credeţi că am fost şi eu p-acolo?!

Bine, cu ajutorul tehnologiei, via FB 😉

Mai întâi vă las acest colaj de poze, apoi vin cu câteva rânduri.

14 mai casuta cu handmade

Am întrebat după întâlnire, care a fost impresia lor şi dacă au fost mulţumite.

Iată câteva răspunsuri:

Anca: ” Eu am participat pentru prima dată la o întâlnire cu fetele din Căsuţă şi m-am întors cu inima mai plină de bucurie decât atunci când am plecat de acasă.  Deşi nu cunoşteam personal decât 2-3 fete, după câteva minute mi se parea că le ştiam pe toate de când lumea şi ne reîntâlneam după ceva vreme. Multă tinereţe, voie-bună, poveşti frumoase, mânuţe minunate, idei împărtăşite cu drag! Mai vreau!

Ana:Am mers cu gândul să cunosc oameni frumoşi, să mai ies din atelier. Şi aşa a fost. Eu am decis acum puţin timp că o să mă dedic întru totul acestei pasiuni şi cred cu tărie că pot câştiga din asta suficient cât să nu mai lucrez în domenii care nu mă atrag. V-am spus asta pentru că mi s-a părut un soi de ieşire cu echipa, aşa cum fac corporaţiile.  Doar că a fost cea mai faină echipă din câte am intalnit. Mi-aş dori să ieşim măcar trimestrial, să facem un obicei.  Astfel nu simt că „m-am rupt de lume”, cum spun muţti care încearcă să mă descurajeze de la drumul acesta. Mă simt minunat, independentă şi printre bibilurile mele. Dar văd ca pe un mare plus interacţiunea cu oameni ce au pasiuni comune cu a mea. Mi-ar plăcea să aflu la viitoarele întâlniri şi povestea „Căsuţei”, cine o administrează şi cum se întâmplă lucrurile. Să ai câteva mii de oameni mi se pare o responsabilitate mare şi din ce observ, o faceţi foarte bine.”

Eu ce să mai zic. Că am vorbit 12 minute şi 5 secunde şi mi s-a părut că au trecut doar 3 minute. Se vede când oamenii se simt bine într-un loc 😉

2017

Întâlnirea a fost plănuită pe grup. Fără pompoane, fără mediatizare externă. Doar membrii ştiau de această întâlnire.

Prima întâlnire a adus la aceeaşi masă oameni creativi. Şi-au prezentat munca. Şi-au împărtăşit din experienţă.

La întâlnire, au fost prezente ca şi reprezentanţi  ai echipei, Oana în calitate de admin şi Maria în calitate de moderator. Munca Oanei o găsiţi pe blogul ei Viaţa printre picături.

Impresiile echipei de după întâlnire:

Oana:

Fetelor, mi-a făcut plăcere să vă cunosc. Am aflat multe despre voi, cu ce vă ocupaţi, cum aţi început mica afacere şi ce proiecte aveţi pe viitor. Aveam atâtea întrebări să vă pun, însă din păcate timpul a fost scurt şi a trecut prea repede. Dar măcar am reuşit să discutăm un pic despre grup, despre atmosfera în grup, despre clienţi, despre promovare. Data viitoare aş vrea sa discutăm mai multe legate de fotografia de produs. Trebuie să vă recunosc, am avut mari emoţii, dar după ce v-am întâlnit în realitate am avut impresia că vă cunosc de o viaţă. Îmi pare bine că s-au încheiat câteva colaborări. Iar la final, fetele au primit şi o mică atenţie din partea echipei Căsuţa cu Handmade. O să programăm şi o altă întâlnire, aşa că staţi pe lângă noi. Mulţumesc frumos fetelor pentru prezenţă şi implicare! 

Maria:

Întâlnirea cu parte din membrii Căsuţei cu Handmade a fost o adevarătă relaxare creativă! Am cunoscut oameni frumoşi si dornici de a împărtăşi din experienţa lor. Apreciez iscusinţa, dăruinţa fiecăruia în parte şi sper că această întâlnire le-a fost de bun augur aşa cum a fost şi pentru mine. Am realizat că putem fi şi suntem o mare familie în devenire şi în afara grupului.

membrii casuta cu handmade

Implicare mai multă

Şi nu doar pe grup, ci şi în general. Dacă chiar îţi doreşti ca un lucru să meargă este nevoie de implicare mai multă.

Cred că de aceea membrii grupului din mai multe oraşe s-au mobilizat. Şi plănuiesc întâlniri fizice. Să se cunoască, să iasă din spatele vălului dat de mediul online.

Vă ţin la curent cu noutăţile.

Pe măsură ce aflu noi informaţii, le adaug aici. 😉

Update 1:

Prima întâlnire din ţară: Cluj- Miercuri, 21,06,2017-  la ora 16:30, la fântâna arteziană din Parcul Central.
Membrii din Căsuţa cu Handmade din Cluj au avut parte de o întâlnire intimă. Una cu mult dichis. Au discutat despre grup, despre produse, depre clienţi, despre viitoare întâlniri. Spor în toate doamnelor!
prima intalnire cluj casuta cu handmade

Update 2:

Membrii Căsuţei cu Handmade din Cluj se întâlnesc din nou şi pe data de 4 iulie 2017. La ora 16,30 în Parcul Central.

S-au adunat mai multe femei creative la această întâlnire. Schimbul de experienţă, trucuri şi aflarea de lucruri noi, fiind ceea s-a discutat la această întâlnire.

intalnire cluj casuta cu handmade

Veniţi în Căsuţa cu Handmade?

11 Comments on “Creativitatea din Căsuţa cu Handmade”

 1. Intr-adevar in Casuta se leaga prietenii frumoase, am cunoscut multi oameni cu suflete mari din toata tara, in realitate cat si virtual.Mi-as dori sa-i cunosc pe toti…poate cu timpul voi reusi macar jumatate dintre ei 🙂

  1. Cu răbdare treci marea 😉 Cel puţin cred că aşa era proverbul.
   Eu cred că dacă continuaţi tot aşa, grupul se va dezvolta şi va creşte în ceva frumos.
   Mulţumesc de vizită 😉

 2. In Casuta cu Handmade, creatorii de frumos chiar leaga prietenii, si nu doar virtuale !! In plus, colaborarile cu persoanele din grup sunt minunate !

  1. Întâlnire nu ştiu să fie încă programată. Dar când am ceva noutăţi, anunţ şi aici, şi pe pagină.
   De asemenea, dacă intraţi pe grup, vedeţi mai repede noutăţile 😉

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.