Cine îţi mai oferă un împrumut urgent?

Lumea s-a schimbat, a evoluat în această privinţă şi un împrumut urgent este mult mai bine privit acum, decât acum câţiva ani. Da, mai sunt şi altfel de împrumuturi, care implică mult mai multe responsabilităţi, documente, aprobări. Dar un credit urgent, cine credeţi că vi-ar putea oferi?!

-Iar scrii despre credite? Credeam că te-ai săturat de câte avem!

-Scriu despre împrumutul rapid. Acela de care ai nevoie până la salariu. Care nu implică costuri sau documentaţie stufoasă.

-Hai te rog eu, ştii că sunt vise. Mereu este ceva la mijloc. Şi apoi, aştept după tine de jumate de oră. Trebuia să mergem la naşi să vorbim despre împrumutul acela pentru maşină.

-Serios?! Chiar aşa? Şi eu despre ce scriu acum?

-Hai măi, că pierdem timpul!

Pe drumuri

Dacă nu aţi înţeles, aceea a fost discuţia mea cu soţul. Scriam chiar la acest articol, doar că era altfel formulat. Era sub forma unei recomandări, dar acum este mai frumos cum îl voi expune.

Am pornit la drum după acea discuţie. Chiar aveam nevoie de un împrumut. Maşina dând semne de rezistenţă la pornire, nu puteam să o urnim din parcare. Costurile reparaţiilor ne depăşeau cu mult bugetul, luna aceea fiind dedicată cheltuielilor cu începutul de şcoală şi grădiniţă.

Şi ajungem la naşi, care ştiau în  mare problemele noastre cu maşina, dar nu ştiau scopul exact al vizitei. După câteva minute bune, ajungem în punctul în care credeam că este oportun pentru ridicarea subiectului. Şi începe al meu soţ:

Naşule, ştii că maşina ne este în service, însă la fel este şi bugetul nostru. Nu ai avea cumva să ne împrumuţi cu nişte bani până la salariu? Nu-i sumă mare şi dau şi o pălincă dacă mă poţi ajuta.

-Oricât de mult m-ar tenta pălinca de la voi, nu am cum să vă ajut. Şi noi am rămas în pană de finanţe şi am apelat la un credit fără costuri, un credit nebancar, tot până la salariu. Şi imediat se apropie scadenţa, adică vine ziua de salariu şi banca reţine automat împrumutul efectuat. Ca să nu mai port eu grija lor.

-Mă bucur că aţi găsit sprijin, dar deocamdată, cred că mai încerc şi altfel.

Se vedea dezamăgirea pe faţa soţului. Eu, care ştiam situaţia, căci în faţa naşilor nu s-a destăinuit.

Alte variante

Împrumutul la cunoştinţe nu a mers, împrumutul la rude nu a mers… ce variante ar mai fi?

A încercat să muncească mai mult, în ideea că la salariu va fi recompensat. Nu a mers.

A încercat să acceseze noi oportunităţi de a face bani, nu au mers cum a vrut. Sau cât de repede ar fi vrut.

Au trecut două luni şi noi tot fără maşină. Până când……

Totul are o rezolvare

-Ia mai zi-mi cum stă treaba cu împrumutul până la salariu! Acela fără costuri, fără intermediari, fără documentaţie multă de studiat.

-Acum te interesează, a?!

-Păi tu nu vrei să terminăm maşina de reparat?

Ba da, dragul meu. De aceea am depus deja cererea online. Am făcut contul pe site, am trimis datele personale, am trimis o copie după CI şi o copie semnată după ce am citit  „Acordul de consultare, transmitere şi prelucrare a informaţiilor”. Acum aştept să fie analizată cererea.

-Serios femeie? Dar cum ţi-a venit ţie să faci asemenea lucru? Dacă nu putem rambursa la timp?

-Anunţăm cu trei zile înainte de scadenţă, achităm dobânda şi poate primim refinanţare.

-De ce nu ai zis asta mai repede? Aveam deja maşina în parcare.

-Ai vrut tu să faci pe cocoşul. Şi ca să nu uit, maşina va fi mai mult la mine o perioadă. Dacă tot eu am rezolvat situaţia.

A strâmbat din nas, dar nu a avut de ales. Acum mă plimb în voie cu maşina prin oraş.

Voi la cine apelaţi pentru un împrumut urgent?

2 Comments on “Cine îţi mai oferă un împrumut urgent?”

  1. In prima faza incerc sa ma imprumut de la neamuri sau de la prieteni. Daca nu merge asa, fac un credit mic pe termen cat mai scurt si gata.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.