Puterea autor Naomi Alderman

Urmărind cu drag titlurile apărut la editura Soria Books, am văzut şi cartea Puterea autor Naomi Alderman. Mi-am propus să caut mai multe informaţii despre ea, dar au apărut alte treburi între timp.

Până într-o zi, când vine curierul şi în colet era această carte. Cristina se ţine de surprize, dar surprize minunate 😉

Despre carte:

Titlu: Puterea

Autor: Naomi Alderman

An apariţie: 2018

Pagini: 432

Colecţia: Ficţiune, 18+

puterea autor naomi alderman

Descrierea de pe site:

Ce s-ar întâmpla dacă femeile ar căpăta brusc o putere nimicitoare și nemaivăzută?

În Puterea, lumea e un loc familiar: băiatul nigerian bogat care lenevește pe marginea piscinei părinților; copilul aflat în plasament, ai cărui părinți adoptivi își ascund adevărata fire în spatele religiei; politicianul american ambițios; fata dură de pe străzile Londrei, care provine dintr-o familie atipică.

Din senin apare însă o forță nouă, vitală, care se răspândește cu viteză și care face ca destinele personajelor să se împletească cu consecințe devastatoare. Adolescentele își descoperă o putere fizică uriașă – pot provoca o durere atroce și chiar moartea.

Impresia mea. Puterea autor Naomi Alderman

Ce minunea minunilor tocmai am citit?!?!?!

Am terminat recent cartea şi încă sunt sub influenţa sa. De aceea am zis să aştern repede gândurile şi impresiile despre carte în acest articol.

Dar îmi găsesc greu cuvintele pentru a exprima tot. Adăugând şi faptul că nu doresc să dau prea multe detalii din carte. Nu vreau să „răpesc” nimănui plăcerea de a descoperi singuri ce se ascunde în filele cărţii.

confused

Bine, sunt uimită într-un sens bun. Adică, mi-a plăcut mult cartea. Povestea este una foarte foarte foarte foarte foarte foarte intrigantă.

Cum aş putea să vă stârnesc interesul, fără a scoate povestea la înaintare?!

Este o carte într-o carte. Este o „romanţare”, o îmbinare între istorie şi roman.

Bine, o istorie fictivă…. dar nu ştiu ce să zic. Ceea ce cred că a fost parte din scopul autoarei. Acela de a pune semne de întrebare în mintea cititorului. Trebuie să fii şi genul de cititor care crede că orice este posibil.

Şi cum zice un citat din carte:

„Asta e problema cu istoria. Nu poţi să vezi ceea ce nu e. Poţi să priveşti un spaţiu gol şi poţi să-ţi dai seama că ceva lipseşte, dar nu ai cum să ştii ce anume. Eu doar… desenez pe spaţii goale. „

Paginile cărţii expuse în această carte urmăresc viaţa a mai multe personaje.

Fiecare personaj având propriile pagini în carte. Pagini care se îmbină foarte bine în poveste.

Fiecare are rolul său şi fiecare serveşte unul altuia, fără ca ei să ştie.

Povestea este expusă din mai multe puncte de vedere.

Citatul preferat

Greu am ales unul, dar cred că acesta este unul ce merită menţionat aici.

„Se zice că doar oamenii excepţionali pot să facă abstracţii de graniţe şi categorii. Adevărul este că oricine o poate face, toţi au potenţialul ăsta în ei. Însă doar oamenii excepţionali pot să-i facă faţă. „

Puterea?

Cartea se învârte în jurul puterii dobândite de femeie. Şi cum se schimbă totul când femeile devin conştiente de această putere.

Este o nebunie curată!

O nebunie care cred că în mintea unor femei chiar are sens. Femei care în momente dificile şi-ar dori astfel de putere. Femei care au trecut prin clipe grele în viaţă. Chiar şi eu mi-am dorit uneori o astfel de putere, nu ca cea din carte, dar una de a schimba ceva în lumea în care trăim.

Dar aşa putere vine şi cu responsabilităţi. Şi cu noi posibilităţi care pot să te ducă în diferite sensuri, diferite cotloane ale lumii, ale vieţii.

Acest gen de putere este intens dezbătută în această carte.

Cum ar fi fost lumea dacă femeile aveau puterea?!

Ce ar fi făcut cu această putere?!

Vă avertizez de pe acum că vor exista şi paragrafe dure. Cred că la fel de dure şi cu un impact emoţional la fel de intens ca şi imaginile ce sunt desfăşurate în reportajele sensibile de la ştiri. Cum se găsesc şi în carte de identitate.

Credeţi că aţi fi tentaţi să citiţi această carte?

28 Comments on “Puterea autor Naomi Alderman”

  1. Extraordinar de bine ai scris. Detalii f putine, gandurile tale profund conturate si curiozitatea mea a atins cote alarmante. Multumesc ptr recomandare. Felicitari!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.