Acasă ca la hotel. Oare se poate?

Este de ajuns doar o singură experiență pozitivă cu serviciile hoteliere, ca să îți dorești să fie acasă ca la hotel.

Curat, aerisit, spațios, confort, masa gata pregătită. Ce mai, cu toții cred că ne ducem cu gândul la aceste aspecte din când în când. Colţul dragostei amenajat în casa ta poate fi unul cu dichis.

Și cum ar fi să poți avea acasă ceea ce găsești la un hotel?

Poți avea tot ce este într-un hotel luxos dacă ai bugetul potrivit. Sau buget fără limită.

Însă sunt și unele trucuri sau produse/ servicii ce ne pot ajuta și pe noi, cei cu buget bine calculat, să avem parte de astfel de experiențe în propriul cămin. Ține doar să găsești furnizorul potrivit 🙂

Păi ce, vând furnizorii și la persoane fizice, la bucată?!

Unii da, unii ba. Depinde de tipul de contract ce-l au cu unitățile hoteliere și tipul de vânzare ales de ei. Însă cu informația corectă, și eu ca persoană fizică pot cumpăra de exemplu aceleași produse ce se găsesc într-o cameră de hotel.

2 categorii mari de produse mă atrag pe mine în special:

Și nu orice gen de produse, ci de calitate. Căci, dacă este să mă raportez la categoria textile hotel, eu mă gândesc că acestea sunt făcute pentru uz intens. Astfel că ele din start trebuie să fie mult mai rezistente ca cele pentru uz casnic.

Ce caut eu în categoria textile hotel?

În primul rând, lenjerii de pat.

Acele lenjerii hotel albe, un pic aspre, dar totuși plăcute la atingere. Care nu te deranjează, dar nici nu aluneci din pat dacă le folosești. Și mai important, nu se îmboțesc după o singură folosire (nu se șifonează repede).

lenjerii hotel

Caracteristicile principale după care mă uit la acest tip de lenjerii sunt:

 • materialul din care sunt făcute- 100% bumbac sau amestec bumbac/poliester, damasc dungat;
 • să fie 100% mercerizate si sanforizate- oferă delicateţe la atingere precum și rezistenţă la folosire și spălări repetate;
 • densitatea materialului să fie una ridicată- cu cât densitatea țesăturii este mai mare, cu atât lenjeria de pat este mai placută și fină la atingere.

Da, mă uit și la preț. Și am rămas plăcut surprinsă de ceea ce am găsit. De aceea la următoarea achiziție de lenjerii de pat, mă orientez spre acest gen de produse.

În al doilea rând, prosoape de baie. 

Când mă gândesc la prosoape hotel, mă gândesc iar la culoarea albă. Este un indiciu care îți arată că unitatea acordă o mare atenție curățeniei.

prosoape hotel

Petele și murdăria se văd cel mai repede pe culoarea albă, astfel că unele unități aleg prosoape de altă culoare. Tragi tu singură concluzia. 😛

Prosoapele hoteliere albe emană calitate și eleganță, iar caracteristicile tehnice specifice produselor(densitate, greutate) fac ca acestea să fie moi, confortabile și să absoarbă foarte bine apa de pe piele.

Ce caut eu în categoria decorațiuni?

Caut piese simple, de bun gust, care împreună cu ceea ce se află în încăperea respectivă să ofere o senzație de confort și atenție la detalii.

Majoritatea decorațiunilor la care mă gândesc eu sunt tablourile. Chiar sunt tablouri care sunt făcute special pentru unitățile hoteliere, acelea nu am cum să le aduc în apartamentul nostru. Însă sunt și diverse tablouri mai mici, care sunt asemănătoare cu ceea ce am văzut în diverse unități.

La decorațiuni trebuie să fiu un pic mai atentă ca la textile. Ca să se potrivească cu tema camerei și să o completeze.

Noroc că am de unde alege!

Acasă ca la hotel. Se poate!

Acum, că lipsesc unul sau mai mulți oameni care să ne servească, asta este partea a doua.

Și, cum să vrei tu lenjerii albe și prosoape albe, când ai doi copii ce sigur le vor vedea ca pânze numai bune pentru picturile lor cu diverse ingrediente?!

Cunoști proverbul acela, ”Cum îți așterni, așa dormi” ?!

Vreau să cred că altfel ar sta lucrurile când s-ar vedea în fața faptului împlinit. Sau poate visez eu prea frumos???!!!

Tu crezi că se poate să fie acasă ca la hotel?

Ce te-ar ajuta să pui în practică această idee?

acasa ca la hotel

P.S. Am și o mașină de spălat bună. Mai am nevoie doar de un fier de călcat bun pentru a face față.

41 Comments on “Acasă ca la hotel. Oare se poate?”

 1. Sigur ca da ,lenjerii și prosoape albe ,decorațiuni asortate cu camera !Bun pontul pentru lenjerii !

 2. Mmmm mi-as dori si eu o viata ca la hotel sau ca in vacanta. In primul rand la mine nu prea reusesc sa tin jucariile intr-un loc de cand cu cea mica. In ceea ce privesc prosoapele albe pot sa spun ca sunt un must

 3. Interesant articol
  Eu una am admirat totul la un hotel începând de la lenjeri și pana la mobila,chiar minar plăcea sa fie și la mine la fel

 4. Te poti simti acasa la hotel doar pentru o perioada scurta de timp cand vrei o vacanta ca sa te relaxezi

 5. Daca ai timp poti tine totul ca la carte, dar… nu toti pot schimba zilnic, spala, calca lenjeriile! Si costurile sunt pe masura calitatii materialelor, deci.. functie de buget!

  1. Cred ca ar fi mai greu la inceput. Apoi ne obisnuim cu atentia la detalii si ne comportam ca atare. Si nu neaparat din gria faptului ca trebuie sa speli si sa calci lenjeriile, ci din grija acordata lucrurilor avute.

 6. Nu cred ca as putea vreodata sa ma simt la hotel ca acasa dar daca sunt conditii bune si curatenie ma pot simti foarte confortabil

 7. Daca acorzi destul atentie la detalii cu siguranta reusesti sa te simti acasa ca la hotel si invers 🙂

 8. Cu siguranță se poate ca acasă să fie ca la hotel, totul ține de noi.
  Și eu am doar prosoape albe în casă, ca la hotel, mi se par cele mai bune. Mi-am cumpărat și pe roșu dar am renunțat la ele deoarece lăsau numai scame, deși eram 100% bumbac.

 9. Mie imi place acasa sa fie acasa si la hotel sa fie hotel 😀 Eu am copiat modul de aranjare am prosoapelor la baie si aranjatul permanent al patului.

 10. Nu știu ce să zic,dar nu cred că se poate acasă tocmai că la hotel mai ales unde sunt și copii.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.