Când ești pregătită să devii mamă?

Sigur ai citit multe pe acest subiect. Poate chiar căutând un răspuns care să-ți valideze dorința de a avea un copil. Se zice că simți când ești pregătită să devii mamă. Că organismul îți transmite unele mesaje, că experimentezi fel și fel de stări emoționale ”dubioase”.

Draga mea, ești pregătită să devii mamă abia în momentul în care îți ții copilul în brațe! Atunci începe antrenamentul tău.

Abia atunci ești pregătită pentru provocările ce vin cu noul statut. Oricâte ai citi, oricâte ai învăța, oricâte ți s-ar spune, nimic nu se compară cu ceea ce trăiești pe propria piele!

Tot ce ai acumulat până în acel moment vor fi date oricum uitării. Valuri de trăiri te vor cuprinde (de emoții, de iubire, de griji) și vei avea nevoie de timp pentru a învăța cum să jonglezi cu ele. Cum să le faci să lucreze în favoare ta.

Când două linii îți schimbă perspectiva

Aveam 23 de ani, eram proaspăt căsătorită și fusesem avansată în funcția de manager departament de câteva luni. Și totuși cumpăram zilnic teste de sarcină.

Din punctul meu de vedere, ajunsesem unde mi-am propus. Mi-am demonstrat că pot avea o carieră, că pot avea o funcție, că pot manageria un departament, chiar dacă eram tânără. Aveam lângă mine un partener alături de care simțeam că pot face multe, că mă sprijină și că este de ”cursă lungă” 😛

Cele două linii nu se vedeau nicicum. Am încercat fel și fel de teste. Majoritatea țin minte că erau de la Barza. Aveau și au și acum un nume predestinat, nu?!

Știi cum în unele cazuri, se prinde din prima? Ei bine, la noi nu s-a prins. A fost nevoie de câte luni. Deja mă cunoșteau doamnele de la farmacie.

Mare bucurie a fost când au apărut cele două linii! Femeia şi vizita întârziată!

cand esti pregatita sa devii mama

Dar ce faci apoi?

Mă simțeam prea bine. Deja mă vedeam cu burtă și sincer, profitam de noul statut. De femeie însărcinată. Făcusem programarea la ginecolog pentru confirmare și luare în evidență, dar deja psihic eram schimbată. Totul trecuse pe plan secund. Contam eu și ceea ce creștea în mine!

Eu eram pregătită pentru ceea ce urma să vină. Știu, pare ciudat să afirm acest lucru după ce la începutul articolului ziceam exact contrariul. Vezi tu, eu eram pregătită pentru noul rol. Știam ce urmează, ce responsabilitate am, nu aveam regrete sau griji. Eram pregătită pentru călătorie.

Ca și cum te-ai pregăti pentru un rol într-o piesă de teatru. Faci documentare, înveți replicile și când vine momentul să pui totul în scenă, trebuie să știi și să improvizezi. Când totul este în direct, multe se pot întâmpla!

Emoțiile primei sarcini

A fost un carusel de emoții!

Eu rh negativ, soțul rh pozitiv. Analize de sânge lunare pentru măsurarea anticorpilor. RH-ul si Sarcina unei femei

Într-o lună mi se zicea că am fetiță, următoarea lună era băiat, următoarea lună nu se vedea bine ce și cum. Aveam 34 de săptămâni de sarcină, am mers la controlul lunar de la ginecolog și mi-a zis sigur că este fetiță. În următoarea dimineață am născut un băiețel sănătos!

Am avut sensibilitate la mirosuri. Fără grețuri sau senzații specifice sarcinii.

Greul vine spre sfârșitul sarcinii, când bebe era destul de mare încât să ”danseze” printre organele mele interioare. Țop-țop făcea pe vezica urinară, karate cu rinichii și stretching cu pielea mea. :))

Toate le-am uitat când l-am ținut în brațe!

În timpul sarcinii

Sunt multe analize de bifat, multe controale, multe drumuri. Toate sunt necesare pentru liniștea viitoarei mame.

Barza este alături de femeie de peste 25 de ani!

Din 1995, de când a introdus pe piața din România primul test de sarcină, BARZA a rămas alături de femeile din România, fiind un partener de încredere care a căutat permanent să vină cu soluții inovatoare pentru aspectele delicate cu care se confruntă acestea.

În prezent, portofoliul de produse BARZA cuprinde:

  • teste de sarcină clasice
  •  teste de sarcină ultrasensibile
  •  teste de sarcină cu determinarea săptămânii
  •  teste de fertilitate de cuplu
  •  teste de menopauză
  • amniotest pentru determinarea scurgerilor de lichid amniotic
  •  șervețele intime cu bicarbonat de sodiu

test barza de sarcina 25 de ani de barza

Mărturisesc că acum sunt foarte entuziasmată de plasturii împotriva durerilor menstruale. Sunt curioasă dacă vor avea efectul sperat de mine. Intră în teste și revin cu impresii de după folosire.

Cu testele din gama BARZA ai acum acces la rezultate mult mai rapide. Ca apoi să fie confruntate cu un consult medical de specialitate.

Cred însă că și tu ești ca mine. Vrei să afli răspunsuri cât mai repede legate de stările acestea delicate de sănătate ale unei femei. Și dacă un test te ajută să îți faci o părere, să te liniștești sau din contră, de ce să amâni momentul?!

Revenind la mămiciție

Tu când crezi că ești pregătită să devii mamă?

Ce trebuie să știe o femeie înainte de a deveni mamă?

Ai folosit produsele din gama BARZA?

36 Comments on “Când ești pregătită să devii mamă?”

  1. Mmm…eu mi-am dorit foarte mult copii… mai exact 2…dar problemele de sănătate m-au făcut să mă opresc la 1…a fost tare dorit…și a venit exact când l-am planificat…barza mi-a fost de ajutor … Realitatea a fost alta în momentul în care l-am ținut în brațe…nu mai era nimic așa cum credeam.. cum auzisem…a devenit centrul universului meu…minunea mea…așa îi spun…ce este cert …cu siguranță că după ce naști se dezvoltă un instinct matern imens…eu nu am mai dormit o noapte fara sa na trezesc de 3 …4 ori…că să-l verific…nu regret nici o secunda… nici măcar cele în care plângeam pentru că nu știam ce are ..sau era bolnavior…îl iubescy pe cel mic necondiționat…și o voi face până la finalul vieții…

  2. Nu cred că esti pregatita vreodata, dar din momentul in care s-a cuibarit in sufletul si mintea Ta acest sentiment, apoi de acolo nu l mai scoate nimeni, si eu am folosit doar testele barza la cele 3 sarcini avute, din pacate ingerasii au ales sa nu ramana alaturi de noi, dar presimt ca al 4 lea va fi cu noroc 🙂 Felicitari pentru articol aaaa si inca ceva plasturele menstrual este o adevarata comoara la casa omului!

  3. Pregatita cu adevarat nu cred ca esti vreodata.plus ca e posibil sa treaca viata pe langa tine in asteptarea momentului cand te simti pregatita

    1. Exact!!! Asteptarea momentului potrivit este un mit. Acesta nu exista cu adevarat. Orice moment are nevoie doar de siguranta pe care femeia o simt in momentul in care primeste vestea aceea importanta 🙂

  4. Eu stiam dintotdeauna ca vreau sa fiu mama, am ramas gravida cand ma asteptam mai putin. Nu stiu cum functioneaza la alte femei, sau daca exista o regula generala, dar ar fi bine ca ea, femeia, sa stie macar ca vrea un copil. Un bebelus vine si cu responsabilitati si griji mari!

      1. Nu stiu daca exista, dar il poti face tu sa fie momentul potrivit. Nu asteptam niciunul din cei doi copii, au venit pe nepusa masa, unul din ei chiar cu multa grija si protectie. Dar am decis ca le iubim si le vrem in viata noastra, si atunci a devenit momentul perfect. E foarte greu, dar sunt foarte, foarte fericita!

  5. Cred ca foarte putine femei se simt intradevar pregatite a fi mame. eu nici pe departe nu m-am simtit. Insa acum ma bucur de o minune de Baietel desi lucrurile nu au fost chiar roz pe parcursul sarcinii.

  6. Eu am decis sa fiu dornica de a deveni sa fiu mama abia cand doctorul mi-a sugerat sa nu fac copii. A fost cea mai crunta veste.
    Consider ca nu trebuie sa stii nimic!!!! Absolut nimic. Toate le inveti pe parcurs. Nici un copil nu seamana cu altul si nici nu trebuie sa tii cont de ceea ce zic cei din jur

  7. Intr-adevar, cred ca nu esti cu adevarat pregatita sa fii mama decat in momentul in care iti tii copilul in brate. Pana atunci, sunt doar presupuneri, dorinte, temeri… Odata cu cel mic, se naste si mama.

  8. Nu stiu daca este neaparat un moment anume cand e posibil sa devii pregatita sa fii mama. Sunt mai multi factori de care pot spune sa depinzi oare cum,dar cel mai important daca tu crezi ca poti sa renunti la tine pentru altcineva

    1. Asa este. Depinde si de cum este femeia in general. Cum stie sa se descurce in orice situatie. Dar viata are grija sa ne echipeze cu ce avem nevoie pentru a face fat cu brio provocarilor 🙂

  9. Eu nu pot sa spun că am fost pregătită să devin mama dar în momentul când am devenit mamă am simțit că asta îmi lipsea.

  10. Cred că ești pregătită să devii mamă în momentul în care ești gata să pui o altă persoană mai presus decât tine, să iubesti un suflet din toată inima ta și să dedici mult timp și energie creșterii lui.
    Ce trebuie să stie ?! Trebuie să știe că viața va căpăta un alt sens, fiecare zi va fi mai frumoasă și se va simți mult mai împlinită.
    Am folosit produsele din gama Barza.

  11. Cred ca esti pregatita sa devii mama in momentul in care instinctul iti spune si cand ai un partener stabil, pe care il iubesti si cu care ai o relatie armonioasa.

    1. Sunt într-adevăr factori foarte importanți cei menționați de tine. Sunt cumva baza de care ai nevoie pentru a fi sigură că experiențele în minim trei vor de la plus în sus.

      1. Bebeluși pan în doi ani ok… Apoi vârstă de doi-4 ani… Cred ca e cea mai dificila… Mie îmi e foarte greu sa ma impun… Și de aceea pierd în capitolul educație… Sau poate sa fie un copil care face numai ce vrea de cele mai multe ori… Cred ca aceasta perioada trebuie susținută cel mai mult de cei din jur, în special mama… Deoarece ea este cea mai solicitata…iar în treaba a fii pregătită sa fii mama clar… E cea mai grea meserie… Sa pregătești omulețul sa devina omul.. Omul de mâine.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.