Andrada Faina – Un mentor în parenting de urmărit

Crezi că ai nevoie de un mentor în parenting de urmărit doar dacă ai copil mic? Aceasta a fost întrebarea cu care eu am plecat după prima întâlnire cu Andrada Faina, la începutul lunii ianuarie. Pentru că da, în cadrul atelierului s-a discutat în mare parte despre provocările mamelor cu copii mici, dar, în același timp am simțit că abordarea prezentată de Andrada are mai mult legătură cu starea fiecărei mame în raport cu ea însăși …  abia apoi în raport cu propriul copil.

Pe partea de parenting eu de câțiva ani am realizat că este despre mine în primul rând. Despre cum mă simt eu ca om în fiecare rol al vieții mele. Ce să vezi… nu sunt doar mamă sau doar soție sau doar antreprenor. Sunt toate aceste roluri pe care mi le-am însușit cu drag, însă am avut nevoie de ghid în a mă prioritiza pe mine. Ca să pot fi bine cu mine în fiecare rol : )

Cine este Andrada Faina și de ce am ales să o prezint aici?

Uite câteva cuvinte scrise chiar de ea!

mentor în parenting


Despre Andrada Faina

Sunt Mentor în Parenting și fondatoarea comunității și a conceptului  ”Parenting cu blândețe. Arta de a fi femeie și mamă.”← link comunitate.

Sunt antreprenor de profesie de peste 7 ani și activez în diverse domenii de activitate. Dar, înainte de această cale, am activat în: publicitate, management, resurse umane, educația și ajutarea copiilor. Sunt profund recunoscătoare pentru toate învățăturile, care au fost asimilate din dorința pură de a face în viață lucrurile altfel, cu bucurie, iubire și ușurință.

Acum, îmi doresc să contribui la dezvoltarea cât mai multor femei și mame, să creez o comunitate în care să învățam împreună, să ne sprijinim, să ne încurajăm și să ne simțim bine cu noi însene. Pentru că viața aceasta este despre creștere!

Astăzi aș dori să vă împărtășesc un concept special, creat cu dragoste și dedicat vouă – Parenting cu Blândețe. Arta de a fi femeie și mamă.

Acest concept a fost dezvoltat pentru toate femeile și mamele care doresc să-și crească copiii într-un mediu armonios, plin de iubire, blândețe și echilibru.

Parentingul cu Blândețe este o călătorie extraordinară în care ne propunem să fim părinți conștienți și să cultivăm relații sănătoase cu copiii noștri. Este o abordare care pune accent pe empatie, comunicare deschisă și respect reciproc. Prin practicarea acestei abordări, ne dorim să construim o legătură profundă și autentică cu copiii noștri, bazată pe înțelegere și încredere.

Ce înseamnă, mai exact, Parenting cu Blândețe?

În primul rând, implică o atitudine deschisă și curioasă față de copiii noștri.

Căutăm să-i înțelegem pe deplin și să le oferim suportul necesar pentru a-și dezvolta abilitățile și potențialul. Ne concentrăm pe conexiunea emoțională, creând un spațiu sigur în care copiii se pot exprima liber și în care ei simt că sunt ascultați și înțeleși.

Acest concept ne încurajează să fim părinți empatici și să ne punem în locul copiilor noștri. Înțelegem că ei pot avea momente dificile și emoții puternice, iar rolul nostru este să fim acolo pentru ei, să îi susținem și să le oferim îndrumare într-un mod blând și înțelept. Aceasta nu înseamnă că nu există reguli sau limite, ci că le impunem cu empatie, fermitate și explicăm motivele din spatele lor, atunci când e necesar.

De asemenea acest concept ne ajută să ne dezvoltăm și să ne amintim că suntem și femei, care înfloresc zi de zi și dau celor dragi din ceea ce conțin. Ne uităm și la bunăstarea noastră, la creșterea și înflorirea noastră în mod armonios.

Pentru că femeia, mama, este stâlpul emoțional al casei și al familiei.


Unde o găsești pe Andrada Faina

O poți urmări pe pagina de Facebook – Andrada Faina

Poți fi la curent cu noutățile postate pe site – andradafaina.com


Ce să urmărești la un mentor în parenting

  1. Dacă are experiență personală ca părinte și a trecut prin diverse etape ale creșterii copilului, având astfel propriile provocări din care poate oferi sfaturi și perspective valoroase.
  2. Dacă are cunoștințe solide despre dezvoltarea copiilor, comportamentul infantil și metodele de educare adecvate și va putea să te ghideze în mod conștient și informat.
  3. Fiecare părinte are propriile valori și abordări în ceea ce privește educația copiilor, așa că asigură-te că stilul prezentat de mentor este în asentimentul tău.
  4. Să fie un ascultător atent și să fie capabil să ofere sprijin emoțional. Mentorul trebuie să fie deschis la a răspunde la întrebările și preocupările tale, să ofere încurajare și să fie empatic în abordarea problemelor tale.
  5. Un mentor în parenting ar trebui să fie o sursă de inspirație și să ofere modele pozitive de comportament parental. Urmărește un mentor care promovează relații sănătoase, comunicare eficientă și practici de parenting bazate pe iubire și respect.
  6. Dacă este deschis la noile cercetări și schimbările în domeniul parentingului. Este important ca mentorul să urmărească metode și informații actualizate și să fie dispus să se adapteze la nevoile în continuă schimbare ale familiilor.

Amintește-ți că mentorul în parenting este acolo pentru a te ghida și sprijini, dar deciziile finale în privința copilului tău îți aparțin. Fiecare părinte are propria sa intuiție și cunoaștere despre copilul său, iar mentorul în parenting ar trebui să te ajute să-ți dezvolți încrederea și să-ți ofere instrumentele necesare pentru a lua decizii informate.

Iar faptul că Andrada Faina se concentrează pe a te împuternici pe tine ca femeie și ca mamă pentru a-ți dezvolta armonios relația cu copilul este un mare PLUS din punctul meu de vedere.

Cum ți se pare conceptul creat de Andrada Faina?

Ce urmărești tu la un mentor în parenting?

One Comment on “Andrada Faina – Un mentor în parenting de urmărit”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.