Petrecere în grădină?! Care-i adresa, că acum vin

M-a entuziasmat și mai tare subiectul petrecere în grădină când am văzut câteva poze. Le pun mai jos o parte din ele și sunt sigură că te vor cuceri și pe tine. Sunt poze menite să îți creeze atmosfera de petrecere în grădină, poze pe care sigur le voi putea și eu face la un moment dat. Deși, dacă stau bine să mă gândesc, au fost câteva ocazii în care puteam face astfel de poze, dar am fost prea prinsă în ceea ce se întâmplă la fața locului ca să îmi aduc aminte de poze.

ADOOOOOOR petrecerile în grădină. Doar că grădină pentru mine înseamnă ceva, pentru tine poate înseamnă altceva. Ca să îți faci o idee cum stă treaba la mine – natural, mult natural, foarte natural. Verdeață, copaci, tufișuri, flori, copaci. Decor tematic – și aici pot intra muuulte, dar ideea este să nu fie ghiveci inestetic. Cu rustic rezonez maxim, vintage, romantic, shaby chic. Dar deja vorbim de fițe, când eu mă simt extraordinar și în grădina bunicilor, unde nu există peisagist care să le aranjeze pe toate sau designer care să facă decorul să se pupe cu ideile proprietarilor.

De ce scriu aceste rânduri?!

Ca să știi când să mă chemi la o petrecere în grădină și să îți ofer câteva repere care îți asigură succesul.

(Deschid o paranteză)Bine, planul pe care ți-l zic doar ție este unul care include și organizarea unui astfel de eveniment în viitorul foarte apropiat. Visez la așa ceva de câteva luni bune și văd că toate duc în direcția aceasta. Un eveniment de business networking care să fie organizat de mine, cu tematică inspirată de ”garden party”. Te țin la curent. (Închid paranteza).

Petrecere în grădină

Neaparat de bifat înainte de a-ți lăsa creativitatea să facă ravagii:

  • Locația
  • Furnizorii de băutură și mâncare
  • Decorul
  • Invitații

Sunt și unele aspecte ce țin mai degrabă de un organizator de evenimente, însă depinde de ”mărimea” unui astfel de eveniment. Pentru că petrecere în grădină poate însemna și nuntă tematică, poate fi și petrecerea după botez sau majoratul, dar poate fi și un grătar cu prietenii vineri seara.

Așa că, acum îți zic ideile de bază, care se potrivesc indiferent de specificul acestei acțiuni.

Textile

Da, ai citit bine. : ))

Ai nevoie de textile de calitate. Eu de la AVATEX aleg mereu ceea ce am nevoie. Da, știu că până acum ți-am scris despre ei când am avut ”treabă” cu prosoapele albe – Trucuri pentru păstrarea prosoapelor albe sau cu lenjeriile de pat de calitate premium – Cum să alegi o lenjerie de pat de calitate.

Dar dacă intri și vezi produsele din categoria textile pentru bucătărie, vei vedea ce înseamnă produse de calitate, finuțe, elegante, care se potrivesc oricărei petreceri.

Eu ador naproanele de masă de la ei, în special acest set de 2 naproane Eveline. – colțuri mitrate, 100% bumbac, dimensiunea aleasă de mine este de 50*170 cm, cu broderie de culoare verde (un pic de culoare face minuni).

Pentru mine textile mai înseamnă și perne. Indiferent că sunt pentru scaune sau pentru bănci sau pentru a sta pe jos.

Naproane și perne – primele bifate.

Flori

Neaparat de sezon. Oricât de șmecheră este mâncarea sau decorul sau locația, florile de sezon aduc o pată de real/autentic. Dacă sunt cumva și flori culese de mine, cu atât mai bine. Dar nu mă supăr dacă sunt și gata culese de altcineva dar puse  în loc strategic.

Mâncare

Nu, nu cea  care te satură și te face să stai la masă sau să îți dorești să te întinzi în hamac. Nici măcar dacă e vorba de grătar sau salate.

Aici mă refer la aperitive. Pe care eu le adooor. Platourile cu brânzeturi, fructe, alune și nuci, alături de un pahar de vin rose sau alb, demisec… pe mine m-ai cucerit și cu atât. N-am nevoie de mai multe. Neaparat de calitate, neaparat servite pe răcoare, adică mai spre seară sau dimineața – ce n-ai auzit de petreceri cu noaptea-n-cap : ))

Liniște

Aici sigur o să zici că m-am dilit.

Cum adică liniște la o petrecere în grădină?!

Îți dai seama că nu mă refer la o liniște care presupune tăcere.

Ci mai degrabă liniștea care presupune ”participare la concertul oferit de natură”, de locația aleasă pentru această ocazie, de liniștea ce vine din fiecare participant.

De muzica ascultată în surdină, care completează vibe-ul petrecerii.

Dacă te gândești la nuntă sau botez sau majorat, treci peste ceea ce am scris legat de liniștea fiecărui participant. În aceste cazuri bucuria se exprimă foooarte vocal, dar să ținem cont de limita bunului simț.


Acestea sunt aspectele care pe mine mă fac să mă gândesc deja la o petrecere în grădină de mare succes.


INSPIRAȚIA din poze

Am zis, acum să îți și arat.

Prima poză este cea care m-a făcut să îmi doresc astfel de eveniment cât mai des în viața mea.

A doua poză este element principal când mă gândesc la planul menționat în prima parte.

A treia poză este ”peisaj în lucru” pentru grădina bunicilor.

A patra poză mi-a plăcut și am pus-o pe lista de inspirație pentru întâlnirile cu fetele.

CONCLUZIA

Alege vara aceasta să creezi și să participi la cât mai multe eveniment în aer liber!

 

Tu ce elemente le consideri esențiale pentru o petrecere în grădină reușită?

6 Comments on “Petrecere în grădină?! Care-i adresa, că acum vin”

  1. Eu cred ca cea mai importanta este compania. Nu prea am participat la petreceri de genul, dar am niste idei tare interesante in minte. Mi-as dori ca unul din prietenii mei sa preia initiativa in acest sens

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.