Trucuri pentru păstrarea prosoapelor albe

Prosoapele albe pot fi o provocare la casa omului. Mai ales dacă sunt implicați și copii mici în ecuație. Dar câteva trucuri pentru păstrarea prosoapelor albe am și eu la îndemână.

Aș vrea să îți fie și ție de folos, de aceea am considerat că ar fi util acest articol.

Din start vreau să îți zic că este foarte importantă calitatea acestor prosoape albe. Cu atât mai mult atunci când vrei să îți obișnuiești copilul cu acest gen de material sensibil din punct de vedere al culorii.

Eu abia acum intru cu ai mei în ”școlarizare”. Și am ales prosoape de baie albe, de calitate superioară, 100% bumbac, rezistente la spălări repetate la temperaturi înalte. Că deh, sunt sigură că vor exista pete dificile de îndepărtat.

Aceste prosoape sunt moi, confortabile și absorb foarte bine apa de pe piele- le-am testat deja.

Încă rezistă bine, chiar dacă le-am spălat de câteva ori. Au rămas la fel de plăcute la atingere ca atunci când le-am scos din țiplă.

Acasă ca la hotel. Oare se poate?

Trucuri pentru păstrarea prosoapelor albe

Aceste trucuri vizează întreaga familie. 

 • Evită folosirea prosopului alb atunci când îți vopsești părul acasă. Chiar și după ce ai limpezit bine părul, tot există nuanțe ale vopselei care se vor transfera foarte repede pe prosopul folosit pentru ”turbanul clasic”.
 • Demachiere și apoi spălare ușoară. Am văzut destule filmulețe/poze/ postări online unde ”fața machiată” se trasferă pe prosopul alb. Scapi mai repede și mai ieftin cu un demachiat, decât cu detergent și apa folosită de mașina de spălat 😛
 • Prosopul nu este bavețică sau șervețel de masă. O fi el mai plăcut la atingere, dar sunt și prosoape speciale pentru aceste momente.
 • Spălare și dezinfectare. În cazul în care prosopul nu are pete vizibile, de obicei acesta se recomandă a fi spălat săptămânal sau tot după a treia folosire.

Asta nu înseamnă că te ștergi cu același prosop pe mâni & față și pe corp. Periodic este mai mult decât indicat să dezinfectezi prosoapele, pentru a evita formarea bacteriilor. Acest procedeu îl poți face cu soluții speciale sau cu spălare la temperaturi înalte( 90 º).

Ține cont și de volumul prosoapelor, astfel încât acestea să nu umple până la refuz cuva mașinii de spălat. Se spală în general mai bine hainele/ textilele atunci când au loc în cuvă pentru a se amesteca.

 • Respectă întotdeauna instrucțiunile de spălare scrise de producător lenjerii pe eticheta prosoapelor. Acest lucru îți asigură o perioadă mai îndelungată de folosire a acestora.
 • Alege cu grijă detergentul folosit pentru spălarea prosoapelor. De asemenea, spală separat prosoapele albe de alte textile de aceeași culoare (mă gândesc că nu amesteci hainele colorate cu cele albe 😛 ).
 • Eviți mirosul neplăcut dacă prosoapele sunt uscate în locuri aeriste. Fiind vorba despre prosoape, textura acestora tinde să atragă mult mai repede umezeala ce se transformă ulterior în mirosul acela neplăcut de închis sau apă stătută.

Școlarizarea copiilor

Poate fi o expresie ciudată, însă te asigur că prosoapele sunt cea mai mică grijă a copiilor. Ei vor bălăceală, nu să poarte grija prosoapelor.

Sunt însă mult mai receptivi când au termen de comparație. Și când pot proba pe propria piele aceste diferențe. Ca apoi să poată decide singuri care variantă le place mai mult. Care variantă este mai plăcută la atingere și care face și treabă bună.

Sigur, prosoapele cu tot felul de personaje și forme haioase vor fi mereu prima alegere a copiilor. Însă dacă au și alte opțiuni, pe viitor vor putea decide în cunoștință de cauză.

Trucuri pentru păstrarea prosoapelor albe

Tu ce trucuri pentru păstrarea prosoapelor albe ai?

22 Comments on “Trucuri pentru păstrarea prosoapelor albe”

 1. Un articol binevenit! Si eu am intrat nu de mult in etapa de gradinita cu Alexandru si am constatat ca sunt acuarele care ies la spalat si care nu ies la spalat, ca petele de mancare raman uneori ca semn distinctiv pe prosopel, ba chiar si-a sters o data si murdaria de pe bocanc (ca nu am vlut sa am papucii muldali!).

 2. Interesant articol, noi suntem încă la stadiul de prosoape cu personaje și la cele colorate, care se păstrează mai usor.

 3. Stau tare prost la capitolul asta. Mereu caut trucuri sa scot fata prosoapelor de baie. Am o oroare cand le vad ca nu ies asa cum imi doresc.

 4. Tare mult imi plac articolele tale super practice, Sa stii ca am avut si noi prosoape albe dar dar cand avem un bebe, nu au rezistat. pt ca nu m-am tinut de ce ai recomandat. Uitam sa ma demachiez corect si am patat cateva. Acum avem prosoape colorate.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.