Inspirație și sprijin pentru viitor. #BookLand

”Educația a fost și este cea care face mereu diferența!”  

Sloganul BookLand este unul ce personal îmi dă speranță pentru generațiile viitoare. Într-o mare de tehnologie și estompare a emoțiilor, a valorilor, a principiilor, este nevoie de orice dram de inspirație și sprijin pentru viitor.

Cred că suntem cu toții de acord că viitorul este al copiilor noștri. Și că este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că aceștia au parte de sprijinul necesar. În mod normal sprijinul copiilor vine de acasă. Copiii având părintele ca model de unde să-și ia principiile ce-i vor ghida în viață.

Ce îți transmite însă informația de mai jos?!

↓ ↓ ↓

În România sunt 6,200 de școli, iar 1,500 dintre acestea încă mai au toaleta în curte.

Numărul elevilor a scăzut cu peste 30% de la Revoluție încoace. 

19% (adică 50,000 de copii anual) renunțând la studii și mai puțin de jumătate trec examenul de bacalaureat.

Și, așa cum s-a anunțat recent, studiul PISA arată că 42% dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeți funcționali și sociali.

După ce te dumirești cu ceea ce ai aflat, te poți gândi la soluții. Sau nu. Însă e de preferat să căutăm soluții, chiar dacă nu e vorba de copiii proprii.

Avem cu toții o datorie morală față de societatea în care trăim. Pentru că este evident că în acest ritm riscăm să ne pierdem identitatea, valorile, pe noi înșine. Iar copiii României merită mai mult. Copiii noștri merită să trăiască într-o societate în care valorile sunt bine stabilite și educația este la baza formării acestor valori.

De ce BookLand?

Îmi permit să copiez textul de pe site-ul acestora, pentru a fi la fel de direct mesajul.

Nu vă supunem atenției o cauză umanitară lacrimogenă. Ci ceva mult mai grav: PREZENTUL și VIITORUL țării, văzute prin ochii tinerilor.

Primul pas?

Deschiderea minții și aprecierea valorilor reale.

Pentru că noi credem cu tărie că educația și dezvoltarea personală sunt indispensabile atunci când vorbim despre schimbarea la față a României!

În al 9-lea an de altruism cultural, apelăm la sprijinul dumneavoastră. Pentru că ÎMPREUNĂ putem face mai multe lucruri frumoase.

Acum poate vei înțelege de ce am ales să scriu despre acest demers. Fiindcă sunt de acord și sprijin cee ce BookLand vrea să facă.

Și poți să-i susții și tu, donând pe site prin metoda cea mai la îndemână!

Inspirație și sprijin pentru viitor … prin cărți și nu numai

Asociația BookLand și-am propus să le ofere copiilor speranța unui viitor mai bun!

  • Prin activitățile educațional- inspiraționale

Anual reușesc să organizeze 24 de Conferințe în 23 de orașe cu acces gratuit + 60 de zile de Tabere Coolturale în care jumătate dintre copii participă gratuit. Astfel li se prezintă tinerilor soluții și iau contact cu oameni de reală valoare, care să-i mentoreze și să îi inspire prin exemplu personal, accentuând importanța dezvoltării prin studiu si practică.

  • Alături de companiile Partener ale asociației, se contribuie la Renovarea/ dotarea unor instituții de învățământ din mediul rural, astfel că în curând se vor putea lăuda cu 3 școli renovate în județele Prahova și Călărași.
  • La anul vor să se ocupe de 10 scoli! Biblioteca Digitala de Liceu”. Prin intermediul căreia să se ofere gratuit sute de cărți din bibliografia școlară în format ebook.
  • Se vor ocupa și de platforma de oferte de practică, internship, traineeship și voluntariat inPractica.ro. Prin care încurajează atât companiile, cât și tinerii de peste 16 ani, să abordeze cu încredere astfel de programe, deoarece reprezintă, printre altele, o direcție de dezvoltare ale misiunii culturale începute de BookLand.

Și au parte și de sprijunul unor oameni de la care avem cu toții ce învăța.

Noi putem face mult. Fiecare om contează

Articolul nu este doar despre Asociația BookLand. Este și despre încercarea mea de convingere a ta că  fiecare acțiune este importantă.

Poate te ajută și ceea ce am scris în articolul Profesor personal pentru fiecare copil.  Citez din articol;

” Bazele se pun acasă. Părintele este cel mai mare profesor al copilului. De la acesta învață copilul cele mai multe lucruri. De la părinte pornește și cum se comporta copilul în colectivitate.

Da, este enorm de multă presiune pe umerii unui părinte. Poate de aceea mulți dintre ei dau vina pe sistemul educațional și pe cadrele didactice care nu pot stăpâni sau educa copilul cât timp este la școală sau grădiniță. Este mai ușor să dai vina pe alții decât să îți asumi tu vina sau să admiți că ai greșit.

Copilul merge la grădiniță/ școală pentru a învăța materie. Educația se face acasă.”

Avem pretenții de la cei din jur, ne cerem drepturile, dar uităm că avem și obligații. Uităm să ne reglăm mai întâi pretențiile ce le avem de la propria persoană.

Eu voi susține prin orice metodă demersurile celor de la BookLand și voi căuta să mai vin și pe lângă cu sprijin pentru copiii din jur. Cu toții avem nevoie de sprijin, hai să le dăm și copiilor avânt!

Inspirație și sprijin pentru viitor. #BookLandSă fie cu Inspirație și sprijin pentru viitor. #BookLand

 

16 Comments on “Inspirație și sprijin pentru viitor. #BookLand”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.