Emoție și răbdare cu Emoționel

În data de 10 decembrie 2019 am participat cu emoție și răbdare în același timp la lansarea lui Emoționel 2. Despre primul material din această colecție am scris în acest articol – Dicționarul emoțiilor pentru copii

Și acum a venit al doilea material, sub forma unui kit antiplictiseală, cum îi zice Petra, util pentru călătoriile copiilor cu mașina. Toate materialele ”Emoționel” se pot vedea pe site-ul mamaluiemotionel.com . 

Lansarea lui Emoționel 2 a fost una mai specială, cel puțin pentru mine.

Fiindcă am fost pe lista de invitați speciali și aveam datoria de a vorbi în fața invitaților despre ce înseamnă răbdarea pentru mine și cum văd eu noul material lansat de Petra Boantă. De aceea s-a lăsat cu emoție și răbdare fix înainte de eveniment.

Însă au fost emoții constructive. Cam așa sunt mereu emoțiile mele când sunt în jurul unor oameni atât de faini, de calmi, de răbdători. Reușesc cumva să scoată ce-i mai bun din mine. Cum a fost și când am luat cuvântul fără a fi avut vreun text sau discurs în minte.

Ceea ce mi-a venit pe moment, aia am început să zic. Și eu sunt din categoria încep greu, dar după ce încep, greu mai mă  opresc. Bine că am realizat la timp că trebuie să pun frână la vorbe :))

Oamenii prezenți au făcut ca emoțiile să se risipească încet. Plus că Petra a avut grijă să creeze o atmosferă de poveste, căci grija la micile detaliile pot face diferența.

Poți să vezi mai multe poze din postarea evenimentului de pe FB. Eu îți pun aici câteva poze și apoi trec să îți scriu despre acest nou material.

emotionel colectia

alexa carmen la lansare emotionel

emotionel 2 lansare

Emoționel – Kit de supraviețuire în călătoriile cu mașina

32 de cartonașe cu jocuri antiplictiseală pentru dezvoltarea rădării, pe care să le aplici în mașină sau după caz, în alte mijloace de transport. Aceste jocuri sunt potrivite pentru dezvoltarea atenției și a observației, a creativității și a limbajului. Sunt jocuri pentru învățarea noțiunilor abstracte: timp, culori, forme, mărimi, poziții spațiale.

Cum am încercat să transmit și în cadrul evenimentului, din punctul meu de vedere acest material este dedicat mai mult părinților sau adulților aflați în preajma copilului.

Răbdarea este de neprețuit în această lume. Iar copilul vede în părinți un model. Din răbdarea părinților își iau aceștia răbdarea ce o vor dezvolta pe viitor.  Dacă am răbdare cu mine, am și cu cei din jur.

Așa că, în primul rând eu am fost cea care a parcurs aceste cartonașe cu jocuri. Oricum am kit-ul mereu în geantă pentru a mă inspira în caz de nevoie. Și după ce am parcurs catonașele am realizat că sunt câteva idei geniale de activități ce le pot face cu ai mei copii când suntem în trafic.

Uite aici câteva exemple de jocuri:

emotionel cartonase pentru masina

Emoție și răbdare

Merg bine împreună. Trebuie doar avut grijă la intensitate. Ele pot ajunge să ne copleșească și atunci vor scăpa de sub control.

Eu mă gândesc de multe ori cum sunt copiii mei când sunt în mașină. Când am pretenția de la ei să aibă răbdare până la destinație, dar uit că sunt copii și că se comportă ca atare. Iar eu sunt adultul responsabil atât de ajungerea în siguranță la destinație, cât și de trăirile lor pe durata drumului.

Atentă la drum și atentă și la copii. Se poate. Și este pe plus pentru toți. Eu liniștită, fiindcă ei sunt liniștiți.

Și fiindcă distracția asta numită parenting este una plină de provocări, orice sugestie, orice pont menit să mă ajute este unul bine primit.

De aceea mereu am găsit materiale geniale și de ajutor în vizitele mele la Jucării Vorbărețe. Despre câteva din aceste materiale am scris și pe blog în articolele de mai jos:

Tu ce părere ai despre acest kit antiplictiseală?

16 Comments on “Emoție și răbdare cu Emoționel”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.