Dicționarul emoțiilor pentru copii

Să știi că există așa ceva și că este într-o formă foarte atractivă. Este dicționarul emoțiilor pentru copii, pe înțelesul copiilor, util întregii familii. Se numește EMOȚIONEL!

Acest dicționar este unul apărut grație unei persoane tare dragi mie, Petra Boantă. Om pe care l-am întâlnit acum ceva timp și care este de un calm extraordinar și care te cucerește cu stilul ei. Să mai menționez că ai mei copii au îndrăgit-o maxim?!

Am fost împreună cu ei la lansare lui Emoționel și acolo și-au adus aminte cât de dragă le este Petra. Anul trecut au mai prins o ocazie specială în care s-au văzut, descrisă în articolul de unde primesc energie pentru a face faţă provocărilor? 

Cine este Emoționel?

dictionar al emotiilor pentru copii

Petra a scris foarte frumos despre el:

Emoționel este un tânăr băiat pornit în căutarea emoțiilor, pe care le întâlnește zi de zi la membrii familiei sale. Emoționel ești și Tu. 

El își dorește să identifice aceste emoții cu ușurință, să le recunoască în sine și în cei din jurul său, să le înțeleagă și să știe cum să și le exteriorizeze. Emoționel este și un dicționar al emoțiilor pe înțelesul copiilor, sub formă de cartonașe de joc, ușor de manipulat. Este primul astfel de dicționar.

Acesta a luat nastere din dorința de a le oferi mămicilor, părinților și bineînțeles copiilor, un sprijin în dezvoltarea inteligenței emoționale, deoarece acest lucru este un aspect deosebit de important pentru succesul în viață al copilului.

Emotionel vine în ajutorul dvs. cu 30 de emoții explicate și situațiile în care apar acestea. Mai vine cu soluții pentru gestionarea emoțiilor negative și nu în ultimul rând cu o serie de aplicații practice distractive, care se regăsesc în interiorul broșurii. Se regăsesc în interiorul cutiuței cartonașe cu emoții descrise, de la A la Z (de exemplu: Anxietate, Agitație, Agresivitate. Rușine, Regret, Recunoștință etc.).

Cum a fost primit de copii?

Acest dicționar este unul ce a atras atenția copiilor. Dar nu fiindcă acesta este unul interactiv sau extraordinar de tentant, ci fiindcă este un dicționar care are nevoie de sprijinul părintelui pentru a fi înțeles.  Cum să nu îți placă această activitate când ai așa coechipier?!

Dicționarul emoțiilor pentru copii a fost lansat într-un loc special. Un loc unde mereu mă încarc cu energie pozitivă și unde oamenii te inspiră, te îndrumă. Jucării vorbărețe își are sediul în Oradea și eu sunt tare norocoasă să îi pot trece pragul de mai multe ori.

Uite cum ne-a așteptat Petra.

dictionarul emotiilor pentru copii lansare emotionel

A fost un eveniment plin de zâmbete și reacții sincere din partea copiilor. Au fost în centrul atenției și au profitat de acest lucru. Dar totul cu măsură și emoție necenzurată.

Mă bucur mult că am reușit să îl descoperim pe Emoționel. Îmi va fi de ajutor, căci cu emoţiile nu-i de joacă!

Ți se pare util dicționarul emotiilor pentru copii?

P.S.

Vezi aici o prezentare făcută de Petra 🙂

12 Comments on “Dicționarul emoțiilor pentru copii”

  1. Cu adevărat mi-a atras atenția acest articol datorita felului de prezentare dar și d acest dicționar, tare interesant!
    Mi-ar placea sa îl iau fetiței mele

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.