De unde primesc energie pentru a face faţă provocărilor?

Citisem, auzisem la un moment dat pe undeva:

Dacă mama-i fericită, toată familia este fericită!„.

Trecând această frază prin prisma relaţiei pe care o am cu ai mei copii, aşa este.

Dacă eu sunt destul de liniştită, fericită, cu energie pozitivă încărcată, îmi este mult mai uşor să fac faţă provocărilor ce vin din partea lor. De aceea încerc mereu să fiu cu zâmbetul pe buze, de aceea aleg ca timpul şi viaţa să aşeze toate lucrurile complicate la locul lor.

Oricât m-aş chinui eu să le aşez, tot mai bine se aşează ele singure. Teoria este uşoară, practica este a naibii de grea.

Toate se rezolvă, într-un fel sau altul!

Ai nevoie de puţin, pentru a duce mult!

De cele mai multe ori, un zâmbet sau o vorbă bună din partea copilului face minuni.

Dar nu refuz nici dacă vine de la soţ. 😉

O carte, o ieşire, un film, o plimbare în parc. Fiecare are puterea de a mă binedispune.

Eu mereu mă încarc cu energie bună şi mă trezesc cu un sentiment de vinovăţie. Că am făcut ceva pentru mine şi am lăsat familia să se descurce. Însă, în timp, am observat că acest lucru aduce beneficii tuturor.

Ce tare! Să realizezi că dacă-s fără tine se descurcă, că nu au nevoie mereu de tine!

O zi minunată, cu energie pentru a face faţă provocărilor

Aceasta a fost ziua în care nu am mai ştiu de mine şi totuşi am reuşit cumva să fiu atât de liniştită pe interior. Şi să şi fac faţa agitaţiei. A fost ziua în care nu am apucat să stau la masă şi să mănânc liniştită până seara.

Am fost invitata unui eveniment senzaţional.

Iar atunci când vine vorba de făcut planuri, în jurul propriilor copii, de cele mai multe ori acestea au nevoie de ajustări (planurile). Aşa că, nu am făcut deloc planuri. Am lăsat zilele să treacă, aşteptând să se aşeze tot. Şi aşa a fost.

În ziua evenimentului, mi-am pregătit copiii şi i-am luat cu mine. Le-am făcut instructajul înainte 😛 şi am pornit la drum. Din momentul în care am intrat pe uşă, au fost cei mai exemplari copii.

Chiar mă gândeam, unde-s oare copiii aceia care fac mereu mofturi acasă, care-mi pun nervii mereu la încercare?!

S-au jucat foarte frumos, au avut răbdare, m-au întrebat mereu dacă au voie să facă ceva ce ştiu că nu este tocmai ok, au fost foarte încântaţi de tot! P.S – Cartonaşele le găsiţi aici- Despărţiri în silabe

Revin cu impresii mai amănunţite despre eveniment într-un alt articol, fiindcă merită, fiindcă aş vrea să ajungă la cât mai multe persoane.

După eveniment, repede acasă, o gustare mică, un pic de odihnă şi repede la grădiniţă. Doar domşoara mea a avut prima ei serbare. Una la care am întârziat.

Dar, a stat şi ea foarte relaxată. Mă aşteptam să nu vrea să stea fără mine, mai ales în faţa părinţilor. Însă, din nou, mi-a arătat că este mai puternică decât credeam eu. După ce au cântat şi şi-au făcut numărul, a urmat un mic atelier de creare a unor decoraţiuni creative. Săptămâna aceasta doar cu „creativitate” m-am întâlnit 😉

Atunci când s-a terminat serbarea şi am ajuns acasă, eram foarte obosită. Dar cumva tare mulţumită!

A fost o zi minunată!

Decoraţiunile creative din săptămâna aceasta

Musai să le menţionez, căci au fost foarte frumoase. Şi am văzut mulţi părinţ relaxaţi.

La activitatea pe care am avut-o împreună cu băiatul, am făcut un fulg 3D din hârtie şi o coroniţă din macaroane fundiţă. Apoi am împodobit bradul clasei cu aceste decoraţiuni. La sfârşit ne-am delectat cu ceai şi cozonac.

Au fost momente tare frumoase 😉

La activitatea pe care am avut-o la serbarea fetiţei, dar la care a participat şi băiatul, am făcut om de zăpadă din şosetă, umplută cu orez şi am decorat o coroniţă 😉

Tot o energie frumoasă am primit şi de aici. Am văzut părinţi antrenaţi în activitate şi copii fericiţi că „muncesc” împreună. Aşa să tot vezi!

Toate cele enumerate mai sus m-au ajutat să trec peste încă o săptămână nebună. Cam aşa sunt toate, dar aşa este viaţa. Aşa ar trebui să fie, plină de momente nebune! 😉

Voi de unde vă luaţi energie pentru a face faţă tuturor provocărilor?

21 Comments on “De unde primesc energie pentru a face faţă provocărilor?”

 1. Eu am nevoie uneori sa fiu singura, sa ascult muzica care imi place, sa cant, sa dansez de nebuna prin casa, sa fac bai lungi, sa ma dau cu 10 creme pe corp si fata :)) sa ma relaxez intr-un cuvant.

 2. Sunt zile in care sunt plina de energie si fac diferite activitati, dar in unele nu am chef de nimic. Dar din pacate nu pot sta degeaba, cu un copil mic.

 3. Sincer nu prea am energie zilele astea, am cateva probleme ce ma supara tare, dar in perioadele buna un plan bine realizat si familia aproape imi dau energie suficienta sa duc toate lucrurile la bun sfarsit.

  1. Imi pare rau sa aud asta. Rasfoieste jurnalele tale de calatorie, cauta momentele frumoase, si fura energie din ele ca sa treci peste aceasta perioada <3

 4. ce dragut!
  eu nu am copii, dar ii consider copiii mei pe tinerii de care am grija la serviciu. am observat si la ei ca in oras, sunt mai cuminti decat acasa si ascultatori 🙂
  energia nu stiu de unde mi-o iau, eu sunt plina de energie, nu mi place somnul.. cand ma trezesc si sunt libera, dupa ce ma spal pe dinti, imediat incep sa fac curat prin casa, mancare.. ceva 🙂

  1. Foarte frumos! Nici eu nu sunt prietena cu somnul. Cred ca a ramas partea aceasta surorii mele 😛 Care nu se mai satura de somn :)))))

 5. Nu funcționează nimic mai bine decât liniștea de la o mănăstire unde îți poți limpezi mintea.
  Apoi urmeaza timpul petrecut ce nepotica mea si cu finutii mei!

  1. Mereu mi-am linistit sufletul in astfel de locuri. Acum insa a trecut ceva vreme de cand am reusit ultima data sa stau linistita intr-un lacas sfant. Dar, niciodata nu refuz o ocazie de acest gen.

  1. Ei, am incercat si eu cumva sa surprind macar o mica parte din energia acelei zile! Oricum amintirile sunt mai pretioase decat 1000 de poze 🙂

 6. Eu imi iau energia numai de la familia mea care imi este mereu aproape. Te admir pentru cata putere ai s faci fata la toate. Ma vad pe mine cand eram tanara si sanatoasa.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.