Groapă avem. Piscină metalică ne mai trebuie

Păi nu ne săpăm noi zilnic groapa?! Sau ne tăiem craca de sub picioare. Însă eu una m-am săturat să cad în gol sau mai rău.., în ”rahat”. Mai bine ne-am aduna și ne-am lua o piscină metalică. Cumva la comun, așa, în funcție de zonă sau de interese sau de cât de des cazi în gol pe săptămână.

Și să o umplem cu apă rece ca gheața. Ca atunci când cădem în piscina montată în locul gropii, apa rece să ne trezească la realitate. Mai bine un duș rece decât un cucui sau ceva rupt… nu?!

Glumai-i glumă, dar zău că la câte piscine ieftine sunt acum pe piață e greu să reziști tentației. Da, sunt și d-alea gonflabile. Însă mai cu moț sunt cele care sunt montate în pământ. Mai rezistente.

Și dacă tot avem gropi… :))

Știi care-i cea mai mare piscină din lume?

cea-mai-mare-piscina-din-lume

San Alfonso del Mar este stațiune privată, în Algarrobo, Chile. Aceasta găzduiește cea mai mare piscină din lume, inaugurată în anul 2006. Piscina are 1 kilometru lungime, 35 de metri adâncime, se întinde pe 8 hectare și este nevoie 250.000.000 de litri de apă ca să se umple.

Or fi având oamenii o groapă mare de umplut. Că altfel nu îmi explic de ce naiba au ales să facă ditamai piscina lângă  ocean. Dar na, fiecare cu piticii lui.

Cât de mare poate fi o piscină metalică?

Ce am văzut eu, ajunge la 15 metri lungime, 5 metri lățime și 1,5 metri adâncime. Asta având forma ovală. Sunt pe piață și forme rotunde. Pătrate nu am văzut, dar nici nu cred că dă bine în colțuri…

Hai să îți scriu ce am văzut eu că se găsește în kitul unei piscine metalice:
  • bazinul  din  oțel  galvanizat
  • liner prefabricat
  • sistem de filtrare  optim dimensionat
  • skimmer
  • duze de refulare și de aspirație
  • pâslă antimicrobiană
  • scară din oțel inoxidabil
  • racorduri și fitinguri PVC.

Eu oricum dau mai departe informația celui ce cunoaște ce și cum trebuie la o astfel de operațiune- adică instalarea piscinii. Și ca să evităm noi să devenim o echipă de ”Dorel”, beneficiem de montaj gratuit. Economisesc timp și bani. Și transport gratuit, eheee, deja-i boierime.

piscina sapata

Unde aș putea monta o astfel de piscină

Dacă ar fi să o duc iar pe tonul cu care am început articolul, ar merge o piscină în fiecare groapă de pe străzile țării, o piscină în fiecare groapă de gunoi improvizată de oameni la marginea drumului, o piscină pe terenul fiecărei clădiri comuniste abandonate și în paragină… exemplele pot continua.

Însă pe un ton mai serios, în afară de curtea bunicilor, eu nu știu unde aș alege să pun o piscină metalică.

Casă la oraș nu am. Casă la munte nu am. Casă la mare nu am, dar și dacă aș avea, marea este destul de primitoare și pentru noi. Și nici teren pentru piscină nu am, ca să zici că mi-aș face un fel de mini-ștrand comunal.

Ce știu sigur, este că toți membrii familiei ar fi încântați de așa achiziție! Mai rămâne să-i întreb dacă participă la chetă :))

Tu unde ai instala o piscină metalică?

12 Comments on “Groapă avem. Piscină metalică ne mai trebuie”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.