Gustări sănătoase și rapide

Sunt mult mai utile când sunt strânse recomandările într-un singur articol, nu?! De aceea au ajuns aceste gustări sănătoase și rapide să fie prezentate pe blog. Și pe blog. Căci deja poate le-ai văzut pe pagina de Fb, pe YouTube sau pe Instagram.

Însă acum a venit rândul să le înșir și aici. Pentru că sunt variante mult mai sănătoase de gustări și fiindcă se fac foarte repede. Sunt numai bune pentru un mic dejun ușor sau pentru un prânz diversificat sau ca și gustări între mesele principale!

Mi-au fost tare utile ingredientele de la SanoVita. De la ele a pornit ideea acestor gustări. Și a fost nevoie doar de un start, căci de atunci nu ne-am mai oprit. Da, ne-am. Atât eu, cât și copiii, uneori și soțul sau apropiații mei. Toți au gustat cel puțin din una din variantele de gustări ce apar aici.

Gustări rapide și sănătoase

Toate variantele încercate de noi până acum se găsesc detaliate în rândurile următoare.

Gustari sanatoase si rapide

1, Iaurt cu musli cu fructe și alte delicioșenii

Iaurt simplu cu musli cu fructe. Ce are nevoie doar de iaurtul preferat și musli cu fructe. Însă musliul folosit de mine este mai special și mai delicios. Îl găsești aici.

Musliul cu fructe conține: fulgi de cereale integrale (grâu, secară, ovăz, orz), fulgi de porumb, fructe uscate (stafide, curmale, caise, mere), fructe confiate (ananas confiat (ananas, zahăr), papaia confiat (papaia, zahăr), semințe de floarea soarelui – miez, semințe de in, migdale, nucă de cocos.

De aceea am folosit musli cu fructe și într-o variantă mai specială.

2 pahare de iaurt, 1/2 lgț. de pudră de roșcove, 5 linguri de musli cu fructe, migdale crude. 

Această combinație a fost pe placul copiilor. Și a fost refăcută de mai multe ori.

2, Rondele dulci

O combinație neașteptat de delicioasă. În care apare unt de arahide și fructe.

Orez expandat nesărat, unt de arahide cremos și mure proaspete!

Untul de arahide este destul de prezent în bucătăria mea. Fie în smoothie, fie în desert mai special. De data aceasta am ales să îl ung simplu și să îl ”decorez”. Cumva în loc de dulceață sau jeleu, cum se folosește prin filme.

Preluat de pe site, de la descrierea proprietăților untului de arahide cremos SanoVita:

Untul de arahide aduce organismului tău:

  • 73% din doza zilnică recomandată de mangan; 39% din doza zilnică recomandată de magneziu ; 18% din doza zilnică recomandată de acid folic ; 24% doza zilnică recomandată de cupru.

Untul de arahide este un aliment hrănitor, 100 de grame furnizând :

  • 45% din doza zilnică recomandată de vitamina E ; 67% din doza zilnică recomandată de Vitamina B3; 27% din doza zilnică recomandată de Vitamina B6.

3, Rondele sărate

O gustare ce m-a surprins, dar ce m-a cucerit imediat. Vedeta principală fiind pateul de linte roșie.

Am avut la îndemână rondele de orez brun cu semințe, pateu din linte roșie cu ardei, avocado și ou fiert.

Delicioasă gustare am avut. Atât eu cât și soțul. Care s-a lăsat greu convins să guste, dar apoi a fost cucerit. Și unde mai pui că acest pateu este mult mai mult decât se vede sau se simte:

Această pastă tartinabilă este bogată în proteine de calitate înaltă, datorită lintei atent selecționate. Este bogată în fibre vegetale cu rol important în tractul digestiv și nu conține alergeni. Este o sursă naturală de folați, mangan si polifenoli cu rol antioxidant.

De ce sunt gustări sănătoase și rapide?

Sunt sănătoase fiindcă am ales să folosesc ingrediente curate și pline de beneficii. De la vitamine până la grăsimi (da, sunt și grăsimi sănătoase).

Sunt rapide fiindcă necesită un minim de efort atunci când se pregătesc. Mai mult am avut de furcă cu aranjarea lor pentu poze&clip.

Poți vedea și în celelalte articole cum am ales eu să foloses ingredientele speciale în preparate sănătoase:

Cum ți se par gustările prezentate?

14 Comments on “Gustări sănătoase și rapide”

  1. Iubesc snack-urile in special cele dulci. Îmi place varianta prezentata de tine cu unt de arahide. Am sa o încerc și eu. Mersi de recomandare

  2. Preferata mea e gustarea sarata cu pateul din linte roșie cu ardei, avocado și ou fiert.
    Mi se pare tare interesant acel pateu, cred ca e si delicios.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.