Dumbrava din spatele blocului

Noile episoade din serialul de desene animate ”Craig și Dumbrava” vor fi difuzate de luni până vineri, de la 12:40, la Cartoon Network, începând de luni, 8 iulie. Și trebuie să mărturisesc că acțiunea ne-a molipsit și am ajuns să vedem altfel dumbrava din spatele blocului, mai frumos ca înainte. (NE= eu și cei doi copii)

Suntem norocoși că locuim într-o zonă unde spațiul verde este destul de generos. De aceea ne gândim la ea ca la o mică dumbravă, o mică pădurice urbană.

Crezi că este nevoie de mai mult? Că este nevoie de aparate de joacă sofisticate?

Înseamnă că încă nu ai descoperit puterea imaginației unui copil!

Uite de exemplu serialul meționat de mine mai sus. Craig și Dumbrava este un serial ancorat în realitate – nu există monștri sau forțe supernaturale în lumea Dumbrăvii. Magia vine din creativitatea de care copiii dau dovadă atunci când își folosesc imaginația pentru a-și făuri propriul regat în pădure.

Craig din Dumbrava

Ce am eu?

Am una bucată băiat de 9 ani, care, la fel ca și Craig, are imaginație cu carul. Și mai am una bucată fetiță de 5 ani ce stă mereu pe lângă fratele său. Uneori ca să îl ajute, uneori ca să îl încurce.

Mai am acea dumbravă din spatele blocului ce ne permite să ne desfășurăm și să ne creem de multe ori propriile noastre jocuri. Da da, musai să particip. Altfel cum aș reuși să mă bucur de a doua mea copilărie?!

Cum avem grijă de dumbrava noastră?

În primul rând o păstrăm curată. Ca să ne putem juca prin iarbă, frunze și alte elemente din natură… nu prin resturi sau ambalaje. Noroc că avem o comunitate ce are grijă de spațiul verde, astfel că este ușor să păstrăm curățenia.

Apoi o îngrijim. Uneori chiar plantăm flori sau mici copăcei. Unii rezistă, alții nu.

Și cel mai important aspect, nu încercăm să o modernizăm!

Dumbrava noastră este perfectă așa cum este!

dumbrava din spatele blocului

Ne oferă adăpost de razele soarelui când acesta își arată puterea. Ne oferă sprijin în expedițiile noastre imaginare și ne pune mereu mintea la încercare.

E greu să prinzi un copil într-un joc al imaginației și al creativității după ce a prins gustul jocurilor pe telefon. Însă, cu un pic de ajutor de la desene de genul Craig și Dumbrava și un pic de ajutor de la minte ”odihnită” a părintelui, poate ajunge să dezvolte un joc mult mai atractiv decât credea. Ce înțelege un copil din tehnologie?

Ceva în genul acesta am experimentat și eu cu băiatul. Ce căuta mai mult timp pe telefon în detrimentul ieșirilor din casă. Până când am ”scos” un joc din telefon și l-am implementat în drumbrava noastră. Implică multă muncă, săpăm până până, tansportăm minereul cu liftul și apoi predăm ”marfa” transportatorului. Câștigă cel ce cooptează mai mulți mineri (aici intră în joc copiii vecinilor) și are cât mai multă marfă.

Râdem glumim, dar să știi că am observat că unii oameni se miră când văd copii că se prefac că fac ceva. Hmmm … să-i chem și pe ei în dumbravă. Să primească o doză de magie imaginară, poate așa își aduc aminte cât de frumos era jocul în spatele blocului când erau copii. Nu?!

Așteptăm noile aventuri ale lui Craig ce încep pe 8 iulie la ora 12,40 la Cartoon Network. Să vedem cu ce ne mai inspiră!

Cum ți se pare dumbrava din spatele blocului nostru?

Tu cum ai îngriji această dumbravă?

P.S.

Vezi cum ne-a inspirat primul episod al noului sezon din Craig și Dumbrava: Inspirați din desene animate

16 Comments on “Dumbrava din spatele blocului”

  1. Minunata dumbrava voastra. Mi-ar placea si mie sa am asa ceva, pentru picii mei pliiiini de energie si imaginatie.

  2. Pentru copii este numa’ bun un astfel de loc, noi avem gradina si curtea foarte mare si cate odata pare sa nu ii ajunga.

  3. Waw!!!Chiar asa!Este destula verdeata si spatiu ca sa se poata juca!Eu sincer nu prea vad la noi in oras asa ceva,decat masini si masini!

    1. Imi pare rau de cum este la voi in zona. Poate gasiti totusi un spatiu ce sa va ajute sa puneti creativitatea la munca si sa creati o mica dumbrava pentru cei din jurul vostru!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.