Inspirați din desene animate

Știu că ai mei copii sunt de multe ori inspirați din desene animate. Adică de acolo le vin multe idei, care ulterior se transformă în altceva, mai personalizat și aplicat în funcție de posibilități.

Dar acum am fost și eu pe recepție. Ne-am uitat împreună la noile episoade din serialul Craig și Dumbrava, pe Cartoon Network. De azi, 8 iulie, se difuzează de luni până vineri de la ora 12,40.

Și din acest prim episod al noului sezon din serial, am luat câteva idei. Unele ce se vor transforma în jocuri ce le vom încerca și unele ce le pot dezvolta eu ca părinte în discuții pe subiecte interesante cu ai mei copii.

Inspirați din desene animate

Vezi și ce am scris despre Dumbrava din spatele blocului și cum avem noi grija de ea!

Inspirați din desene animate … cu jocuri și idei!

În prima parte a noului episod era un joc ce se desfășura într-un pătrat împărțit în 4 pătrate. Ceea ce înainte era un joc simplu cu mingea, se transformase într-un joc cu reguli mult mai complicate. Și cel ce câștiga decidea regulile.

Ideea jocului este una aplicabilă în fața blocului. Copii învățând astfel cum să se joace împreună. Dar și mai interesantă a fost observarea percepției avută de cei din jur asupra celui ce câștigă și face noile reguli.

Concluzia trasă de ai mei copii: Uneori poate fi greu să fii șeful.


În a doua parte a acestui episod a fost și mai interesantă acțiunea.

A fost cu jocul lor preferat, leapșa.

A fost cu un joc ce mi-a rămas mie în gând: cursa cu bărci din flacoane de suc.

A fost cu loialitatea lui Craig față de prietenii săi.

A fost cu interacțiunea copiilor ce văd Dumbrava ca pe un ”mall” dar mult mai creativ.

Eu chiar le-am propus copiilor mei să facă bărcuțe din flacoane de suc și să facem o cursă pe râu. Bine, pe o vale din satul bunicilor… dar ai prins tu ideea.

Știi ce mi-au zis?!

Cum să aruncăm flacoane de suc în râu? Noi trebuie să curățăm, nu să facem mai multă mizerie!

Concluzia copiilor: Joacă joacă, dar atenți la ceea ce îi înconjoară.craig si dumbrava

Acum vreau să le demonstrez că ne putem juca cu tot felul de obiecte în natură astfel încât să ne bucurăm și de joc și de natură.

Că putem face cursa cu bărcuțe din flacoane de suc (apă în cazul nostru) și să și facem curat după ce terminăm. Asta implică o mai multă responsabilitate din partea participanților.

De ce inspirați din desene animate?

Serialul menționat de mine, Craig și Dumbrava, este unul mai diferit.

Toată povestea se învârte în jurul a ceea ce crează copiii cu ajutorul creativității și a imaginației. Toate aventurile sunt unele ce pot fi asociate cu întâmplări din realitate.

Din serial se pot inspira atât pentru jocuri, cât și pentru sugestii menite să-i ajute să interacționeze mai ușor între ei. Poate fi ușor intimidant să cauți să intri într-un grup de joacă. Sau să intri în vorbă cu copii noi. Bine că există idei!

Partenera în aventurile lor le este Dumbrava!

Atât sanctuar, cât și loc de joacă!

Natura din jurul casei

Deși copiilor le-ar place să vadă iarba și buruienile cât mai mari, crezând că intră într-o mică junglă urbană, pe perioada verii spațiul verde este tuns cam la 3 săptămâni. Dap, crește repede. Mai laes că este ascunzătoarea perfectă pentru țânțari și alte insecte- prefer să-i evit!

Păstrăm locul curat, chiar dacă se mai găsesc oameni ce uită unde este coșul de gunoi. A fost mai greu la început să le explic de ce facem curat și după alte persoane, dar acum au înțeles că este în beneficiul tuturor. Dacă nu-i putem ajuta pe alții să păstreze curățenia, nu înseamnă că trebuie să trăim în lumea acelor persoane.

Uneori am impresia că adulții ar trebui să se uite mai des la desene animate. Poate așa și-ar aduce aminte de unele treburi!

Tu cum ai grijă de spațiul verde? 

Ai vrea să vezi cursa noastră de bărci din flacoane de apă?

Crezi că este o idee bună să ne lăsăm inspirați din desene animate?

P.S.

Aici este clipul dedicat cursei!

natura lui craig din dumbrava

22 Comments on “Inspirați din desene animate”

  1. Foarte interesante propunerile tale. Ma bucur sa vad ca esti o mama implicata care te joci impreuna cu copiii.

  2. Intotdeauna am considerat ca desenele animate pot fi un mijloc facil de incatare pt copii, de aceea incerc sa ii aleg cu grija episoadele la care sa se uite. E adevarat ca eram cam sceptice referitor la Cartoon Network (mi se pare caua adoptat un stil de desene mai agresiv in ultima vreme), dar din ce am vazut la tine in articol, pot fi mesaje educative si in desenele de pe acest canal. Foarte utile informatii!

    1. Aceeasi parerea o am si eu despre desenele animate in general. Cat despre cele de la Cartoon Network, sunt impartire pe categorii de varsta. Trebuie doar noi sa le descoperim 🙂

  3. Recunosc ca nu prea am grija de spatiul verde, desi am acolo flori puse de taica-meu pe cand traia. Dar primaria, din fericire, are grija vara sa tunda iarba la fiecare 2-3 saptamani.

    1. Da, si la noi se tunde destul de des spatiul verde prin parcuri. Poate te vei uita mai des la spatiul verde cu flori de langa tine si ii vei acrda un pic mai multa atentie 🙂

  4. Clar este o idee foarte bună, asta dacă avem ce învața ca unele desene animate sunt o prostie, dar nu și cel menționat de tine, pare tare educativ dar și distractiv.

    1. O daaaa… sunt si unele desene animate ce mi se par aberante. Insa cred ca depinde si de cine priveste si cum percepe ceea ce vede! Sa fie cu imaginatie din belsug, restul vine de la sine.

      1. Noi folosim desenele animate pentru a explica celui mic de ce e bine sau mai puțin bine sa ai un anumit comportament. El e fan Patrula Catelusilor și ideea ta de a inventa jocuri pe baza desenelor animate m-a inspirat azi! Mulțumesc!

        1. Asa foloseam si eu desenele. De aceea ma uitam mult cu ei impreuna. Au ajuns acum in momentul in care vad si altceva si cauta sa vada ce si cum. Ma bucur ca te-a inspirat jocul nostru!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.