Colecția Storia Plus. Noutate marca Storia Books

Musai să împart informația aceasta cu tine. Căci am primit pe mail zilele acestea vestea că se vor lansa noi titluri în colecția Storia Plus în cadrul editurii Storia Books.

Ce este așa de special la această informație?

”După trei ani în care am publicat cărţi pentru copii şi adolescenţi, ne-am făcut curajul să lansăm o colecţie pentru oameni mari.

Ohoo! Nu știu cum să-ți zic, dar cărțile citite de mine până acum, ce erau din categoria Young Adult și au recenzie pe blog, mi-au pus neuronii serios la treabă. Sunt titluri geniale și au fost numai bune și pentru adultul din mine.

Îți dai seama cum vor fi titlurile din colecția Storia Plus?!

Titlurile anunțate până acum

Până la finalul anului vor apărea  trei titluri:

  • Nesupunere de Naomi Alderman.
  • Pe Pământ suntem strălucitori o clipă – romanul de debut al poetului Ocean Vuong.
  • Inima fetelor arde mai intens de Shobha Rao.

Realizezi că mai sunt doar câteva săptămâni până e gata anul?!

Am primit pe mail o scurtă descriere a noilor titluri.

Nesupunere

nesupunereEste povestea lui Ronit, o fiică de rabin în vârstă de 32 de ani, dintr-o comunitate de evrei ortodocși din Hendon, nord-vestul Londrei.

Aceasta a părăsit Londra cu ani în urmă, iar acum lucrează în domeniul financiar, în Manhattan. Însă moartea tatălui ei, Rav Krushka, o aduce înapoi acasă.

Și este povestea lui Esti, prietena din copilărie a lui Ronit, care a rămas în Hendon, cu toate că, în ochii comunității, pare o ciudată.

Și este și povestea lui Dovid, soțul lui Esti; el este prezumtivul moștenitor al lui Rav Krushka, dar nu pare să-și dorească poziția de rabin.

Inima fetelor arde mai intens

inima fetelor ardeUn debut electrizant despre legătura extraordinară dintre două fete pe care împrejurările le-au despărțit, dar care se caută cu stăruință una pe cealaltă.

Poornima și Savitha se lovesc de trei obstacole: sunt sărace, sunt ambițioase și sunt fete. După moartea mamei ei, Poornima întâlnește foarte puțină bunătate în viață. Ei îi revine sarcina de a avea grijă de frați până când tatăl ei îi va găsi un soț potrivit.

Așa că, atunci când Savitha intră în gospodăria lor, Poornima e intrigată de fata aceasta veselă, care gândește pe cont propriu. Dintr-odată, satul lor din India nu mai pare chiar atât de sufocant de mic. Poornima începe să își imagineze o viață dincolo de căsătoria aranjată.

Dar în momentul în care un act de cruzime îngrozitor o forțează pe Savitha să plece, Poornima lasă în urmă tot ce îi era cunoscut pentru a-și găsi prietena.

Pe pământ suntem strălucitori o clipă

pe pamant suntem stralucitoriEste scrisoarea unui fiu către mama sa care nu știe să citească.

Naratorul, Little Dog, are aproape treizeci de ani când scrie această scrisoare în care scoate la lumină istoria familiei care a început înainte de nașterea lui – o istorie cu epicentrul în Vietnam.

Și de care se servește apoi pentru a-i oferi mamei acces la porțiuni din viața sa necunoscute acesteia, toate culminând cu o revelație de neuitat.

Cartea este deopotrivă o mărturie despre dragostea chinuită însă indiscutabilă dintre o mamă singură și fiul ei și o explorare brutal de sinceră a chestiunilor legate de rasă, clasă și masculinitate.

 

Crezi că te va tenta colecția Storia Plus?

colectia storia plus

35 Comments on “Colecția Storia Plus. Noutate marca Storia Books”

      1. Interesante titluri si imi plac si copertile (stiu ca nu ar trebui sa ma iau dupa coperta insa o mai fac cateodata). Mi-a starnit curiozitatea „Pe Pământ suntem strălucitori o clipă” asa ca am sa mi-o cumpar.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.