Petrecerea pentru copil, organizata acasa

Trebuie sa fii o mamica curajoasa ca sa te inhami la asa o experienta, petrecerea pentru copil fiind una specială.

Câteva idei de ajutor vin în acest articol. Atunci cand organizezi acasa asa ceva, tine cont de SPATIU. Pentru a fi cat mai la subiect va voi relata cum am facut eu, de cateva ori, petrecerea pentru baietel.

Locuim intr-un apartament cu doua camere, deci nu avem spatiu din belsug. Cea mai grea parte este sa aproximezi cam cate persoane incap in apartament. Si tinand cont de faptul ca vor fi si copii, eeeee.

Asa ca am impartit invitatii pe „ture”. O tura dimineata si o tura seara. O tura dedicata rudelor si una dedicata prietenilor.

Am avut petrecere unde s-a servit doar pizza, suc si tort (am iesit mai convenabil la pret), petrecere unde s-a sevit platouri cu aperitive, comandate si petrecere unde am servit si mancare facuta acasa in acceasi zi.

Indiferent de ce servesti, iata recomandarile mele pentru a fi cat mai usor:

  • Foloseste tacamuri si pahare de unica folosinta. Asa nu va mai trebui sa stai 1 ora in bucatarie la spalat de vase. Iar pentru copii, daca-ti permite bugetul, poti opta pentru tacamuri cu personaje si pahare colorate.
  • Pentru  a avea cat mai mult spatiu, amenajeaza un colt in care sunt mancarurile, din care fiecare se va servi fiecare dupa preferinta. Un fel de bufet suedez. Iar mancarurile sa fie din gama celor care nu au nevoie de incalzire sau de consumare intr-un loc stabil.
  • Decoreaza camerele impreuna cu copilul; baloane, flori din hartie sau decoratiuni specifice de petrecere,  care au si personaje.
  • La copii, am optat de mai multe ori, sa-i servesc cu 1 suc cu pai, dar personalizat. Adica am lipit pe fiecare cutie un animalut pentru a sti fiecare a cui este. Si o singura data am servit suc proaspat de portocale. E mai mult de lucru, dar mai sanatos. Si am folosit sticlute de actimel, fara eticheta si cu pai colorat.

logo-mindblower

  • Tortul de cele mai multe ori l-am facut acasa. Recent doar am comandat. Asta in functie de timpul fiecarei mamici. Doar asigura-te ca este pe placul majoritatii. Si ca poate fi consumat de toti (fara alergii).
  • Am stabilit ca din cele doua camere ale apartamentului, una sa fie pentru joaca si una pentru socializare si consum mancare. Adica daca mergem in camera de joaca, nu mergem cu mancarea dupa noi sau nu aducem jucariii unde stau parintii 😛  Asa mai pot si mamicile conversa. Am generalizat si am zis doar mamici, pentru ca rar am avut si tatici la petrecere 🙂

Sfaturi extra!

Încercaţi să nu treceţi prin ce am trecut eu cu al meu tort aniversar cu poveste!.

Petrecerile organizate acasa au tinut pana la varsta de 4 ani, dupa care am mutat petrecerea la spatiu amenajat. Nu de joaca, pentru ca nu ma atrage ideea si nici ofertele nu-mi sunt pe plac. Când e vorba de petrecerea pentru copil, altfel discutăm.

Am inchiriat sala si  am contractat animator,  pentru a se juca cu copii.

Neavand aparate de joaca in sala, e nevoie de un animator. Eu nu mai am rabdarea pentru a-i intretine pe toti!

Voi cum va organizati petrecerea pentru copil?

petrecerea pentru copil

15 Comments on “Petrecerea pentru copil, organizata acasa”

  1. La noi petrecerile pt copii sunt mereu acasa meniul Este platouri cu de toate snitel chiftele telemea etc tot ce se poate face si Pune pe platou, fara supe si feli doi etc………… Spatiul de joaca toata casa, plus acum .ca sunt mari ies si in curte cu mingea si altele, sincera sa fiu copiii se intretin singuri le punem la dispozitie jucarii jocuri si asa mai departe. De 7 ani aproape tinem 2 ori pe an zilele acasă Dar e bine singurul inconvenient ce am de strans după, Dar de Anil acesta au inceput sa mai strange si ei jucariile.

    1. Da, acesta este avantajul locuitului la casa cu o curte la dispoziție. Fiindcă locuiți la casa, nu? 🙂 Dar la bloc este mai greut dar la fel de frumos. Important este ca sărbătoritul sa se simtă bine 🙂

  2. In apartament in primul rand trebuie sa tii cont de numarul persoanelor. Iti trebuie o masa pentru copii si una pentru mamica sau taticul care-l insoteste pe micutul invitat. E valabil doar cand sunt mici.

    1. Am in plan ca macar intr-un an sa chem copii acasa si sa-i servesc cu sandvisuri, suc si tort. Sigur vor tine minte acea zi de nastere. Mai buna mancarea aceasta decat platouri sau pizza. 😉

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.