Cu ce mergi la ziua de naștere a unui copil: cadou sau bani?

Tu ce crezi că ar alege un copil să primească la petrecerea de ziua lui de naștere: cadou sau bani?

Eu m-am gândit la acest aspect cu ocazia zilei recente de naștere a băiatului meu.

Dacă m-ar întreba pe mine cineva, poate (doar poate) că aș alege bani.

Dar dacă  întrebi copilul, el va alege cadou. Și atunci, de ce tot mai multă lume alege să vină cu bani la ziua de naștere a copilului?!

 Am întrebat și am primit următoarele variante de răspuns de la adulți:

  • Bani, fiindcă mai bine cumpără părintele ce îi trebuie copilului.
  • Nu cumpăr cadou fiindcă nu știu ce i-ar place sau poate are acel cadou sau eu cumpăr cadou de valoare mică/mare și înapoi primesc invers.

Și apoi ne mirăm de ce copiii devin materialiști de mici!!!

Ce face copilul cu banii?

Nu mai vreau bani în locul cadoului!

Sunt convinsă că vor fi persoane din familia mea, din cercul de prieteni sau cunoștințe care mă vor mustra sau vor strâmba din nas la auzul acestei afirmații.

Însă nu mai vreau să mă simt ca după nuntă, când se strânge cinstea și se notează care cât a pus… ca să se știe cât se pune înapoi!

Că deh, pot apărea discuții sau vorbe dacă se merge cu mai puțin decât ceea ce s-a pus, nu?!

Ca să nu mai zic de faptul că sărbătoritul, în acest caz copilul, nu simte bucuria primirii unui cadou. 

gift reacting

Da, este o treabă mai grea să cumperi un cadou. Ca să găsești ceea ce s-ar potrivi și să fie și ceva ce i-ar place. Dar bucuria copilului este mult mai mare când primește cadou, indiferent de conținutul acestuia… mai puțin banii :)))

Și poate primi și ceva la ce nu se aștepta sau ceva ce nu credea că i-ar place.

Și hop surpriza și hop o amintire frumoasă și hop asocierea cadoului cu persoana care i l-a oferit. Copilul sigur nu ține minte că X-ulescu i-a adus Z sumă!

De ce bani?

Banii zic unii părinți că sunt bine primiți, că mai acoperă din cheltuieli făcute cu petrecerea pentru ziua de naștere a copilului.

DAR, cine te pune să cheltui atât?!

Sau, de ce ar trebui copilul să își plătească cheltuielile cu ziua lui de naștere din banii primiți cadou?

Este mult mai ușor să decizi tu ce este mai bine pentru copil sau ce ar merge mai bine în cazul unei petreceri. Copilul dacă are deja câțiva ani, de la 4 ani în sus , că bebe de 1 an sigur nu știe de petrecere/cadouri sau alte cele, poți să te consulți cu el. Să afli ce și-ar dori și apoi să găsești o cale de mijloc, în care toată lumea să fie mulțumită.

cadou sau bani

Este o mare bătaie de cap în jurul acestui subiect și depinde de fiecare familie cum își gestionează aceste evenimente. Însă ar trebui să mai ascultăm și ceea ce își dorește sărbătoritul.

Cadou sau bani?

Prin aceste rânduri vreau să mai scot în evidență și un alt aspect. Legat de ceea ce vede copilul și cu ce se obișnuiește de mic.

Astfel că, eu vreau să știe că este mult mai frumos și mai apeciat  un cadou. Și că poate alege să meargă cu un cadou la o zi de naștere. Că nu banii sunt cei care ar trebui să aducă fericirea unui copil… mai ales unui copil.

Cadourile copiilor, provocarea părinţilor

Pentru că vor veni acele zile, în care va primi invitație la o zi de naștere și va dori să aleagă el cadoul.  Și se va gândi ce să ducă: cadou sau bani?  Păi, dacă el primește mereu bani la ziua de naștere, cum să meargă cu un cadou?!

Oare greșesc eu și mă gândesc prea mult la aceste aspecte?!

Tu cu ce mergi la o zi de naștere a unui copil: cadou sau bani?

14 Comments on “Cu ce mergi la ziua de naștere a unui copil: cadou sau bani?”

  1. Un cadou este o bucurie pentru orice copil! O data cu apropierea de adolescenta încep să materializeze si ei lucrurile, observând părinții…
    Eu optez pentru cadou, ma consult cu fetita cea mare de 5 anișori in alegerea cadoului. Ma uit la bucuria fetelor mele atunci când primesc un cadou, oricum ar fi el, adică poate noua părinților nu ne place, dar contează ceea ce simt copiii, pentru că ei se joacă și folosesc respectivul cadou.

  2. Depinde de sarbatorit. Daca baietii sunt prieteni buni, iau un cadou la sugestia mezinului meu. Daca nu sunt prieteni chiar apropiati sau diferenta de varsta este mare, ii dau bani. La baiatul cel mare, care este in clasa a 6+a, se merge la ziua de nastere cu bani.

    1. Depinde si nu prea. Caci la aniversare ar trebui sa ai aproape doar oameni care te cunosc si care se inteleg cu tine/copilul tau. Astfel incat sa poti merge cu un cadou. Cum ziceam si in articol, copiii de la noi invata sa fie materialisti de mici 🙁

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.