Cadourile copiilor, provocarea părinţilor

În ultima perioadă cam ne căutăm acest gen de situaţii. Căci singuri am cumpărat cadourile copiilor, cumva gândindu-ne că le va stârni mai mare interes şi că împreună vom reuşi să construim ceva inedit.

Ca să nu ziceţi că nu ştiţi, mai am câteva proiecte de acest gen despre care am scris pe blog:

Am avut o săptămână destul de grea, pe care am depăşit-o şi care ne-a trezit o poftă mai mare de jocuri şi proiecte. După ce am fost scoasă din ritm, după ce am tras o fugă rapidă până la Street Food Festival Oradea, a venit şi rândul copiilor să primească o gură de „aer” poaspăt. Măcar printre jucării 😉

Aşa că am luat soţul din dotare şi am zis să vedem cu ce ne-ar putea ispiti Jumbo. Doar găsim şi multe jucării şi jocuri, nu doar decoraţiuni şi alte cele.

Cadourile copiilor

Am venit din Jumbo cu multe şi mărunte. Şi credeam noi că vom avea ce face în următoarele zile. Fiecare copil având, după judecata noastră, trei cadouri diferite ce le putea oferi noi idei de joacă.

Şi, cele mai interesante au fost:

  • Craft Castel. Potrivit pentru copii cu vârsta 4+ . Un castel din carton- tip puzzle. Din acela ce se asamblează şi se colorează.
  • Robotic beat. Potrivit pentru copii cu vârsta 8+ . Un robot foarte interesant  ce se construieşte de la zero.
  • Vehicul şantier metalic. Potrivit, după cum scrie pe cutie, pentru copii cu vârsta 8+ . Un excavator din piese mici şi medii- metal şi plastic.

jucarii din jumbo

Provocarea părinţilor

Raportul calitate-preţ este unul îndreptăţit. Şi nu neaparat fiindcă mă aştept ca produsele scumpe să fie şi de calitate. Dar aceste cadouri au fost fiecare sub 30 de ron. Însă au venit cu o complexitate ridicată.

Cred că au făcut rabat la ambalaj plus instrucţiuni, pentru a nu face rabat la calitatea produsului final. Astfel că am avut piese acceptabile, dar instrucţiuni de te doare capul!

Provocarea a venit în momentul în care au trebuit asamblate. 

Castelul a mers cum a mers, fiind relativ uşor de pus cap la cap. Pentru mine. De desen s-a ocupat fetiţa.

Dar robotul şi excavatorul au fost groaznic de complexe. Şi ne-am chinuit cu toţii să asamblăm. Şi la excavator chiar a lipsit o piesă mică-mică, care nu ne-a permis să facem totul ca la carte. Iar robotul încă mai dă pe lângă. Mai scapă o rotaţie care îi oferă posibilitatea de a funcţiona cum trebuie.

Au fost cadouri ce nu puteau fi manevrate doar de copii. Parcă mai prinsesem acest gen de cadouri la un moment dat şi tot nu ne-am învăţat minte.

Şi-i doar vina noastră!

Ca părinţi, ne dorim să venim mereu cu ceva inedit. Ceva ce să le stârnnească atenţia. Şi  creăm tot mai mari aşteptări în jurul produselor şi uităm să ne bucurăm de lucrurile simple.

Ei sigur se bucură de orice le oferim noi. Mai ales de timpul petrecut împreună.

Astfel că, mă gândesc să lipesc părţile din carton ale castelului. Ca să nu se tot desfacă şi să-l poată muta fetiţa după bunul plac.

Cu robotul şi excavatorul nu am ce face. Băiatul tot desface şi reface în diferite forme aceste piese.

Într-un final nu m-aş mira să scoată un robo-excavator 🙂 Ceea ce ar fi interesant de văzut şi îl cred capabil de astfel de proiecte. Şi aş considera că şi-au atins scopul aceste cadouri.

Voi cum vedeţi cadourile copiilor?

cadourile copiilor

32 Comments on “Cadourile copiilor, provocarea părinţilor”

  1. Provocare uriasa sa cumperi cadou copilului. la raioanele de jucarii eu ma pierd total si imi este foarte greu sa aleg una singura din tot ce e acolo. IMi plac toate si parca toate i s-ar potrivi.

  2. Eu cumpăr un cadou după preferințe. Lui băiatul meu ii plac mașinile și ca, și cadou îi cumpăr mai mult masinute

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.