Activitate pentru copii, executată de părinţi – Puzzle 3D

Avem încă o activitate pentru copii, interesantă de împărţit cu voi: asamblarea unui Puzzle 3D.

Dacă în primul articol din această serie Activitate pentru copii , executata de parinti, vă relatam aventurile noastre ca părinţi cu piesele LEGO, acela mici micuţe, acum trec la puzzle.

Acest puzzle 3D este confecţionat din carton maleabil şi destul de rezistent.

Nu e mare brânză cu aceste puzzle-uri, dar e altceva. Băiatul meu este atras de construcţii. Ar construi orice din orice. Cu schiţă, apoi hai să vedem dacă punem asta aici, ce ar ieşi.

Marea problemă este acum domşoara mea. Căruia îi place tot ce face „MA” (aşa îl strigă pe fratesu’).

Şi nu doar că-i place construcţiile lui, dar îi place să-l şi şicaneze. Îl urmăreşte şi vrea să facă şi ea. Doar că el nu o lasă mereu, astfel că se trezeşte cu piese lipsă (şmanglite de cea mică) sau construcţie demolată (tot cea mică e vinovata).

Sunt mai nou şi arbitru. Pe lângă multe alte atribuţiuni pe care le aveam deja. Că doar aşa-i mama.

E greu să fii mamă!

Acest puzzle l-am făcut duminică. Era de ceva vreme pe dulap şi-l tot mutam dintr-o parte în alta, căutând momentul în care băiatul va putea face în linişte construcţia.

puzzle 3D

Tentativa 1. Sâmbătă.

Şi-a luat puzzle-ul cu el în cameră, s-a închis acolo (ca să nu fie deranjat de sorăsa) şi a încercat construirea. Eu cu cea mică prin bucătărie. Ne căutam ocupaţie ca să nu urle în uşa camerei „MA. MA. MA” . A reuşit să-şi scoată cele necesare şi să le perforeze singur, doar că nu nimerea cum trebuie asamblarea.

Eu nu-l puteam ajuta, aşa că s-a decis să amâne construcţia. Cea mai mare surpriză am avut-o în momentul în care am deschis cutia si erau toate exact cum fuseseră sigilate. Apus totul la loc.

Tentativa 2. Dumincă.

Ne punem toţi trei la masă. Îi dăm domnişoarei cutia şi instrucţiunile şi grăbim procesul de construcţie, ca să nu se plictiseacă prea repede şi noi să nu terminăm.

Am reuşit cumva, dar acest model nu este la fel de reuşit ca cele pe care le-am mai făcut.

După ce a fost gata, domnişoara a pus mâna pe un turn mare şi dusă a fost construcţia.

Norocul meu că băiatul nu a fost foarte încântat pod, nu i-a plăcut unele aspecte (turnurile mari nu se unesc şi sunt susţinute doar de două bucăţi de carton, destul de sensibile) aşa că nu a ieşit scandal mare când cea mică a distrus podul.

Mai avem câteva clădiri de construit din aceasta gamă, dar vă las ceea ce am făcut până acum şi ce vă pot recomand din gama PUZZLE-uri 3D.

Vouă cum vi se par acest gen de puzzle 3D?

6 Comments on “Activitate pentru copii, executată de părinţi – Puzzle 3D”

 1. Asa ceva nu am mai facut,doar puzzle simplu…cred ca e foarte interesant si distractiv,imi place rezultatul final 🙂

 2. si eu iam facut lui david mam chinuit vreo 2 ore sa-l fac si na durat 5 minute si la stricat ca a zis k nui place asa cum e iam zis gata pana aici dak vrei ti faci muncesc 2 ore si in min la si stricat,,,dak eu nu prea am asa indemnare la ele imi ese mai greu:))))

 3. Avem de toate. Nu lipseste nici o stare de spirit.
  Doar sanatatea din cand in cand mai ne ocoleste. Restul e parfum 😛
  La multi ani si tie !!! <3
  Sa fii iubita si felicitata toata ziua si mai important, adorata si respectata de cine vrei tu <3

 4. Daca ar dupa mine, multe constructii ale picilor mei ar fi pe dulap sau pe birou, tinute ca bibelou. Dar nuuuu ! Dupa un timp parca ar mai face ceva sau ar schimba ceva.
  Nu am de ales !!
  Ma distrez cu amandoi micutii ! <3

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.