Activitate pentru copii, executată de părinţi – Puzzle 3D


Avem încă o activitate interesantă de împărţit cu voi: Puzzle 3D.

Dacă în primul articol din această serie (îl găsiţi aici ) vă relatam aventurile noastre ca părinţi cu piesele LEGO, acela mici micuţe, acum trec la puzzle.

Aceste puzzle-uri 3D sunt confecţionate din carton maleabil şi destul de rezistent.

Nu e mare brânză cu aceste puzzle-uri, dar e altceva. Băiatul meu este atras de construcţii. Ar construi orice din orice. Cu schiţă, apoi hai să vedem dacă punem asta aici, ce ar ieşi.

puzzle 3D

Marea problemă este acum domşoara mea. Căruia îi place tot ce face „MA” (aşa îl strigă pe fratesu’). Şi nu doar că-i place construcţiile lui, dar îi place să-l şi şicaneze. Îl urmăreşte şi vrea să facă şi ea. Doar că el nu o lasă mereu, astfel că se trezeşte cu piese lipsă (şmanglite de cea mică) sau construcţie demolată (tot cea mică e vinovata).

Sunt mai nou şi arbitru. Pe lângă multe alte atribuţiuni pe care le aveam deja. Că doar aşa-i mama.

Acest puzzle l-am făcut duminică. Era de ceva vreme pe dulap şi-l tot mutam dintr-o parte în alta, căutând momentul în care băiatul va putea face în linişte construcţia.

Tentativa 1. Sâmbătă.

Şi-a luat puzzle-ul cu el în cameră, s-a închis acolo (ca să nu fie deranjat de sorăsa) şi a încercat construirea. Eu cu cea mică prin bucătărie. Ne căutam ocupaţie ca să nu urle în uşa camerei „MA. MA. MA” . A reuşit să-şi scoată cele necesare şi să le perforeze singur, doar că nu nimerea cum trebuie asamblarea.

Eu nu-l puteam ajuta, aşa că s-a decis să amâne construcţia. Cea mai mare surpriză am avut-o în momentul în care am deschis cutia si erau toate exact cum fuseseră sigilate. Apus totul la loc.

Tentativa 2. Dumincă.

Ne punem toţi trei la masă. Îi dăm domnişoarei cutia şi instrucţiunile şi grăbim procesul de construcţie, ca să nu se plictiseacă prea repede şi noi să nu terminăm.

Am reuşit cumva, dar acest model nu este la fel de reuşit ca cele pe care le-am mai făcut.

După ce a fost gata, domnişoara a pus mâna pe un turn mare şi dusă a fost construcţia. Norocul meu că băiatul nu a fost foarte încântat pod, nu i-a plăcut unele aspecte (turnurile mari nu se unesc şi sunt susţinute doar de două bucăţi de carton, destul de sensibile) aşa că nu a ieşit scandal mare când cea mică a distrus podul.

Mai avem câteva clădiri de construit din aceasta gamă, dar vă las ceea ce am făcut până acum şi ce vă pot recomand din gama PUZZLE 3D.

Vouă cum vi se pare?

8 gânduri despre “Activitate pentru copii, executată de părinţi – Puzzle 3D

  1. Le-am făcut și eu, veneau împreună cu revista Terra. Le am pe toate înșirate prin casă, îmi place să migalesc orice, de aceea. La unele îți trebuie răbdare, multă răbdare.
    Mulțumim pentru articol și distracție plăcută cu micuțul tău drag! 😊

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s