Mărţisor cu 1 leu sau mărţişor handmade?

Mai ţineţi minte de ce se poartă mărţişor? Sau de ce se oferă acest simbol al primăverii doamnelor şi domnişoarelor?

Eu cred cu tărie că s-a uitat, că lumea vede doar că se cumpără, că aşa se procedează şi ăsta-i tot farmecul. La cât mai multe mărţişoare cu 1 leu, care se vând la duzină. Cumpărat, oferit şi cu asta basta.

În acest articol vreau să vă ofer, poate, o altă perspectivă asupra acestui obiect delicat. Cât şi câteva recomandări de mărţişor handmade.

Mărţişorul

Mărțișorul este un mic obiect de podoabă, legat de un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu. Femeile și fetele primesc mărțișoare și le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii. Împreună cu mărțișorul se oferă adesea și flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul.

Ştiaţi că mai există şi o floare cu numele „mărţişor”?

Din punct de vedere istoric, nu se poate duce la o dată specifică sau zonă în care să se fi menţionat pentru prima dată mărţişorul.

Însă acest obiect, cât şi obicei, are mai multe semnificaţii decât cele superficiale pe care le găsim la oraş. Cel mai cunoscut fiind cel conform căruia mărțișorul este purtat întreaga lună martie, după care este prins de ramurile unui pom fructifer. Se crede că aceasta va aduce belșug în casele oamenilor.

Se zice că dacă cineva își pune o dorință în timp ce atârnă mărțișorul de pom, aceasta se va împlini numaidecât. La începutul lui aprilie, într-o mare parte a satelor României și Moldovei, pomii sunt împodobiți de mărțișoare.

Marţişor cu 1 leu sau mărţişor handmade?

De la această idee am pornit acest articol, aici mă voi detaila un pic cu câteva recomandări.

Pentru că sunt sătulă de acele mărţişoare cu 1 leu, aduse din China, unde sunt făcute cu milioanele. Poate şi mai mult. Pentru că nu acesta este scopul lor.

Să cumperi la duzină, doar de dragul de a oferi. Şi nu le discreditez, fiindcă şi ele sunt bune. Sunt drăguţe, chiar şi eu am cumpărat la un moment dat fiindcă mi-a plăcut un model sau altul. Sau fiindcă am avut de oferit băiatului pentru colegele sale. Dar au trecut acele vremuri.

Când dai de mărţişor handmade, nu mai revii la cele cu 1 leu!

Hai să vă arat câteva din modelele care îmi vor accesoriza ţinuta în acest an.

Mărţişoare din Fimo, găsite pe pagina Handmade by Roxxy!

Sunt superbe! Eu le-am zis mărţişoare 3D, fiindcă sunt atât de delicate, sunt detalii în relief şi totuşi sunt făcute de mână!!!!

Iar combinaţia de culori este genială! Exact pe gustul meu. Şi dacă nu vă place gustul meu, sigur găsiţi ceva şi pe gustul vostru 😉

Dar cu aceste modele de mărţişoare vă veţi mai întâlni în mediul online de-a lungul lunii martie. Că doar nu le am ca să le ţin ascunse… le voi purta cu drag!

Broşă ţesută primită via Cadouri Dichisite!

Până să ajung să şi văd broşa aleasă de mine, m-a uimit atenţia acordată ambalajului. Este foarte flatant să vezi că pe lângă un produs de calitate, şi ambalajul este de acelaşi gen. Da, eu pun preţ şi pe ambalaj. Acesta fiind unul care va rămâne, pe care îl voi păstra cu drag.

Fiindcă aseamăn această broşă cu o bijuterie, aceasta are nevoie şi de cutia originală care a însoţit-o 😉

Broşa. Model primăvăratic. Ţesut de mână! Superb!

Poşeta Vulpe primită de la A-sign.AnitaBDesign

Mda, mărţişor nu este. Că sigur nu port poşeta în piept 😉 Şi nici nu o voi agăţa în pom.

Dar este în sentimentul primăverii! Aşa că, este binevenită şi ea în rândul recomandărilor dedicate unui mărţişor handmade. Da, este făcută de mână!

Este roşie, este perfectă pentru o ieşire în oraş, este pentru mine.

Dar, pe pagina Anitei, veţi găsi mai multe modele superbe! Poate găsi şi voi o poşetă ce să vă fie pe plac.

Ce mai pot adăuga?!

Sper să vă găsiţi mărţişoare pe plac, să vină primăvara nu doar afară ci şi în inimile voastre!

Cum vi se par recomandările mele?

30 Comments on “Mărţisor cu 1 leu sau mărţişor handmade?”

  1. Adevărat sunt sătulă de mărțișoare șori identice aduse din China.
    Cumpăr lucruri numai făcut hand made (modele, culori și drăguțe). Ma ales neuitat!

  2. Cu siguranță hand made! Cochetez și eu cu asta și chiar am bucurat câteva persoane cu felicitările mele, unicate și lucrate cu dragoste… Dacă aș putea, v-as arăta câteva…

  3. Cât de superbe pot să fie! Luna martie este atât de specială, sper ca toate să primim cele mai frumoase mărțișoare și multă iubire

  4. Și eu m-am plictisit de acele mărțișoare de un leu, doi. Cele facute de mana sunt mult mai drăguțe. Le iau, chiar dacă nu le folosesc.

  5. Arata superb martisoarele handmade si sunt speciale 🙂 Deocamdată eu cumpăr doar pentru femeile din familie mărțișoare dar cand o sa creasca băiețelul meu si o sa ofere mărțișoare fetitelor o sa fie nevoie sa ma orientez si eu spre mărțișoare deosebite!

  6. Sunt foarte frumoase recomandările tale. Și eu aleg sa port un mărțișor handmade, decât unul la 1 leu. Sunt mai frumoase și originale.

  7. clar handmade. dar e asa de greu sa concurezi ca artist handamde cu cele de 1 leu… mai ales cand tarabele sunt amplasate in acealasi loc la un trag.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.