Uleiuri esențiale între trend, mlm și sănătate

Știu că omul cât trăiește învață, dar mai știu și că acesta trebuie să accepte învățătura și să o adapteze propriilor nevoi. Acum câțiva ani am auzit pentru prima dată de uleiurile esențiale și de atunci sunt plasate (din punctul meu de vedere) între trend, mlm și sănătate.

Nu sunt consultant al niciunei companii. Nu  folosesc (pe cât sau cum ar trebui) uleiurile esențiale. Nu le nici resping ca alternativă benefică sănătății mele.

Dar, am învățat să trec peste preconcepții bine împământate și să îmi ofer timp și spațiu pentru a învăța.

Fii sănătos: Informează-te

De-a lungul acestor ani în care am observat din umbră cumva fenomenul, am tot felul de situații. Și crede-mă că au fost destule. Fără să realizez că am o reticență față de aceste uleiuri, fără să le resping, le-am luat ca atare și să facă fiecare ce poate cu ele.

 

Și a apărut MonicaVigu în viața mea.

Să încep altfel. Să o prezint altfel.

Profilul ei de Facebook.

Pagina ei de consultant.

Canalul ei de YouTube.

După multe întâlniri și stări de bine găsite după, am zis să o scot la înaintare și să o prezint și aici. De aceea, materialul de mai jos îi aparține în totalitate, iar eu sunt de acord cu tot ceea ce a scris. 

TE-AI SĂTURAT SĂ AUZI DIN TOATE PĂRȚILE DESPRE ULEIURI ESENȚIALE?

Uleiurile esențiale nu sunt descoperirea ultimelor secole. Acestea se regăsesc în plante de când există plante pe acest Pământ, adică cu cel puțin 150 milioane de ani în urmă.

 

 

Omul a venit mai apoi în această natură în care plantele erau și sunt recunoscute de organismul uman ca făcând parte din același tot unitar.

 

Tot omul este cel care beneficiază de proprietățile uleiurilor esențiale de când există pe Pământ conștient sau inconsțient: de la uleiul esențial din coaja de portocală când este desfăcută, la plimbări într-o pădure de Eucalipt, grădini cu trandafiri sau mărunțirea unei rădăcini de ghimbir.

 

Diferența dintre folosirea proprietăților uleiurilor esențiale direct din plantă și folosirea lor în formă pură extrasă prin cele două mari categorii de extragere, distilare și presare la rece, este că uleiurile esențiale pure sunt de 10 până la 70 de ori mai puternice decât plantele în sine.

Uleiurile esențiale sunt chintesența plantei. Sunt sistemul imunitar, sistemul de apărare al plantei de dăunători, sunt substanțe chimice naturale. Substanțele chimice ce se regăsesc în uleiuri au fost sintetizate în laboratoare și se regăsesc în medicamente.

 

Pe site-ul pubmed (site public unde se publică toate cercetările făcute în domeniul medical) sunt mii de cercetări făcute pe uleiuri esențiale care arată potența lor. Este decizia fiecăruia ce vrea să folosească pentru el și cei dragi lui, însă ele există și au proprietăți multiple și ce merită atenția noastră.

 

Aduc în atenția voastră informații legate de un dar divin, ce se regăsește și în Biblie – Tămâia.

Cu ale sale proprietăți cred că merită scoasă mai mult în evidență. Și nu o spun doar eu, o spun și cercetările în domeniu.

 

Tămâia este o rășinoasă a cărei mireasmă cuceritoare s-a arătat nu doar izgonitoare de duhuri rele ci și tămăduitoare de boli.

 

Studiile au arătat că această aromă are proprietăți:

 • tonice generale
 • antiinflamatoare
 • antiseptice
 • carminative
 • diuretice
 • expectorante
 • emenagoge
 • cicatrizante.

Este inclusă în diferite produse farmaceutice, precum alifii, balsamuri, pastile sau plasturi.

 

Extractele de Boswellia sunt folosite în scop medicinal de sute de ani în Asia. Datorită efectelor sale antiinflamatoare, tămâia este folosită în medicina tradițională împotriva astmului, afecțiunilor pielii și a gastroenteritei.

 

Ar fi multe de scris despre beneficiile utilizării pe termen lung, dar până le cuprind pe toate mă bucur să pot oferi sprijin celor din jur prin intermediul acestor uleiuri esențiale. Dacă  ai întrebări, sunt aici.

 

 

Uleiuri esențiale între trend, mlm și sănătate

Uleiuri esențiale între trend, mlm și sănătate

Acum vin eu cu gândurile mele.

Poate pentru unii oameni este important să folosească uleiurile esențiale ca să fie în trend cu lumea din jur.

Știu sigur că unii oameni văd în aceste produse o altă formă de mlm.

Însă mă bucur mai mult să văd că sunt oameni care folosesc uleiurile ca o unealtă ce duc sănătatea pe drumul cel bun.

Dacă am răbdare cu mine, am și cu cei din jur!

Subiectul este unul foarte ofertant, și aș vrea să îl dezbat mai  pe larg într-un alt material. Până atunci continuu să folosesc uleiul de lavandă și de mentă. De ce le-am ales pe acestea și la ce mă ajută voi scrie tot în viitorul material.

Împreună cu Monica voi găsi forma cea mai potrivită pentru a cuprinde cele mai frecvente întrebări, cât și impresii de dincolo de perdea.

Tu ce părere ai despre uleiurile esențiale?

 

43 Comments on “Uleiuri esențiale între trend, mlm și sănătate”

 1. Uleiurile esențiale sunt fantastice, sunt un remediu foarte bun și atunci când sunt utilizate corect și neinvaziv pot ajuta la echilibrarea corp-minte, iar in starea de echilibru orice vindecare functioneaza la un potential mai bun. Beneficiul lor cel mai mare este atunci când sunt folosite într-un sens olfactiv, adica inhalate sau mirosite, ele funcționează minunat pentru stres, anxietate și inbunatatirea stării de spirit, iar folosirea uleiurilor diluate pe piele poate fi excelentă pentru relaxare, pentru ameliorarea durerii, pentru reducerea inflamației și pentru a mirosi frumos.

 2. Imi plac uleiurile esentiale folosite pe post de aromaterapie. Cred ca unii profita maxim de ele si se pare ca au convins multe persoane ca fac minuni. Eu una nu cred

  1. O daa… oameni inca mai spera la minuni si sunt suficienti oameni care sa le ofere sperante contra cost.
   In ceea ce priveste uleiurile, eu stiu ca ajuta. Dar sper sa nu fie cazul sa am nevoie de ele in scop medicinal.

 3. Folosesc uleiuri esentiale, dar nu fix pe cele pe care le-ai amintit tu in articol. Imi plac diverse arome si daca mai au si vreun beneficiu pentru sanatate cu atat mai mult. In cele mai multe cazuri folosesc uleiurile in difuzorul de arome, dar mai pun si in apa de baie, in lotiuni pentru corp si orice mi-a venit in minte.

 4. Cunosc persoane care folosesc produse/uleiuri doar pentru ca sunt la moda, fara sa stie exact ce beneficii au.
  Din casa nu imi lipseste uleiul de lavanda.

 5. Ador uleiurile esențiale și nu-mi lipsesc din casă! Fie pentru aromaterapie, fie pentru proprietășile lor benefice pentru corpul meu.Am aflat însă mute lucruri noi despre acestea în articolul tău. Voi căuta info Monica Vigu.
  Mulțumesc!

 6. Și eu folosesc uleiuri esențiale îndeosebi pentru aromaterapie. Ba chiar, am descoperit unul numit RC (nu știu dacă se găsește la toate brandurile de uleiuri esențiale) care mi-a ameliorat foarte mult rinita acută cu care mă confrunt de ani de zile. 🙂

  1. Superb! Aromaterapia cred ca este cea mai cautata ramura in care sa se aplice aceste uleirui, insa macar o face mai speciala.

 7. Sunt usor reticenta, dar nu neg ca mi-ar placea sa incerc uleiuri esentiale pure sa observ benefiicile asupra sanatatii mele.

 8. Interesant articolul, un alt punct se vedere. Încerc sa fiu si eu mai deschisa, nu sunt pasionanta de subiect si nu stiu mai nimic despre ele. Le folosesc in aromaterapie si atat

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.