Cât circ pentru un pantof de cleştar

Da, este vorba de pantoful Cenuşăresei!!

Cred că am citit şi recitit povestea clasică, vizionat şi revizionat (recent) adaptări după povestea Cenuşăresei de mult prea multe ori.

De atâtea ori încât nu-mi vine să cred că nu a modernizat nimeni povestea. Bine, bine, sunt câteva variante mai moderne, dar pantoful?? Pantoful tot şi-l pierde!! În fiecare variantă!

Nu pot să cred că nu s-a gândit nimeni la pantoful ăla!

Pantof, care-l conduce pe prinţ(cu mare circ, bineînţeles) la Cenuşăreasă.

Eu, mare mare iubitoare de pantofi, sandale, cizme, tot ce poate fi purtat, cu stil, în picioruşule mele frumoase, am fost inspirată să rescriu o mică parte din povestea Cenuşăresei.

Cea cu pantoful!

Cât de mult timp o costa pe zâna cea bună să personalizeze pantofii??

Foarte puţin timp dacă apela la ajutorul unui producător de pantofi de damă.

Nu multe dom’şoare ar merge la bal cu genul acesta de pantofi.

pantof de clestar

Dacă tot reuşeşte Cenuşăreasa să-şi piardă pantoful la bal, măcar pierde unul personalizat cu inimioare. Inimioare gravate cu nume şi număr de telefon 😛

Ce?? Nu se poate? Ba se poate!

Aceşti pantofi personalizaţi ar scuti prinţul de multe vizite şi ar înnăbuşi în faşă iluziile celorlalte domniţe că vor ajunge la inima prinţului.

Simplu şi rapid!

Prea simplu, prea rapid. Mi se pare mie sau povestea îşi pierde din farmec ?! Nu mai este acel suspans: o găseşte sau nu o găseşte? Trece de mama vitregă su nu?

Hai să o lăsăm pe Cenuşăreasa să-şi piardă pantoful. Să-l lăsăm pe prinţ să frângă multe inimi în căutarea Cenuşăresei, dar…..

Dar să-i comandăm nişte pantofi pentru nuntă: Pantofi stileto Red Queen, pentru o regină în devenire.

Oricât de mult mi-ar place să rescriu o parte din această poveste, în final îşi pierde din farmec. Nu mai este Cenuşăreasa.

În schimb sunt mai mult decât mulţumită că nu trăiesc în vremuri în care să nu pot apela la cumpărături online. Vremuri în care să fiu mulţumită că-i servesc şi ajut pe alţii în speranţa că într-o zi voi fi răsplătită.

O scrisoare despre modă!

Ce-i drept, roata se întoarce mereu.

Dar nu vreau să fiu eu cea care o întoarce.

Cenuşăreasa este o poveste cunoscută pentru umilinţa trăită de o fată în propria casă, este cunoscută pentru transformarea Cenuşăresei cu ajutorul zânei şi mai este cunoscută pentru peripeţiile prin care trece prinţul cu acel pantof pierdut, pînă ajunge la Cenuşăreasa.

Ce poţi rescrie?

Orice rescrii sau reinterpretezi în această poveste, devine o altă poveste. Nu mai este Cenuşăreasa.

Că ne identificăm mereu cu o parte a acestei poveşti, este o altă poveste. 😛

Dar eu pantoful nu l-aş lăsa ! Cu riscul de a mă transforma în orice slugă, dacă prinţul mă vrea, mă vrea cum sunt. Căci în final nu a contat că Cenuşăreasa era o servitoare când a întâlnit-o, dragostea a învins.

Aşa finaluri aş vrea să văd, să citesc, să scriu mult mai des. Finaluri inspirate din viaţa reală, din timpurile noastre.

Voi aţi proba un pantof de cleştar?

ceai natural

7 Comments on “Cât circ pentru un pantof de cleştar”

  1. Imi place chestia cu numele si numarul de telefon scris pe o inimioara pe talpa :)))))) ,probabil in viitor se va tine cont si de asta pentru printii care si-au pierdut Cenusareasa :)))))

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.