Prăjitură cu măr şi frişcă

A sosit şi noua reţetă de prăjitură cu măr şi frişcă.

Mărul este un fruct care nu are trecere doar în sezon. Sau mai bine zis, nu este delicios doar într-o anumită perioadă a anului. Da, are câteva luni în care este bun căci e cules din pom direct, dar nici în alte luni nu-i de lepădat.

Am făcut reţeta, am savurat o porţie generoasă, apoi am stat şi m-am relaxat pe iarba verde din curtea bunicilor. Ce bine a fost!

Hai cu reţeta!

Pentru această reţetă ai nevoie de următoarele ingrediente:

Blat:

  • 8 ouă
  • 8 lg zahăr
  • 8 lg făină
  • 1 lg de ulei
  • 1/2 plic de praf de copt

Cremă:

  • 8 mere
  • 1 lgţ scorţişoară măcinată

Decor:

  • 250 ml frişcă lichidă

Să trecem la treabă

 

Blatul se începe prin separarea albuşurilor de gălbenuşuri.

Albuşurile se bat bine, iar când s-a întărit compoziţia se adaugă treptat 4 linguri de zahăr.

Gălbenuşurile se freacă cu celelalte 4 linguri de zahăr. Apoi se adaugă treptat, lingura de ulei. La final, se adaugă praful de copt.

De obicei, foloseam lingura de lemn pentru acest procedeu, dar am încercat cu mixerul şi a ieşit mai bine. Acest amestec trebuie să devină consistent, ca o maioneză pufoasă. Ceva de genul. 😛

Cele două compoziţii se pun întru-un bol/vas/castron înalt şi se foloseşte lingura de jos în sus, pentru a le amesteca. Apoi se adaugă, pe rând, cele 8 linguri de făină.

Pişcota la cuptor, într-o tavă tapetată cu foaie de copt, pentru 20 de minute. Se verifică cu scobitoarea daca s-a copt: daca este aluat pe scobitoare, mai trebuie lăsată.

Crema este una delicioasă. Şi am mai folosit-o şi la Prăjitura mea cu MĂRţişor.

Merele se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare. Fără a le stoarce, le pui într-o oală pe foc şi scorţişoara. Se lasă la fiert şi scăzut, până ce are consistenţa unui sos. 😉

Decorul este format doar din frişcă prospăt bătută. Dar bătută bine 😛 să nu curgă după un timp peste prăjitură. Am mai folosit şi un pic de cacao cernută deasupra, pentru a da bine pe tavă.

Pentru asamblarea prăjiturii este nevoie a toate componentele să fie reci sau măcar la temperatura camerei. Peste blat se pune crema de măr, apoi se pune frişca şi se cerne cacao deasupra. Musai crema să fie rece, pentru a nu topi din frişcă!

Dacă o poză nu v-a ademenit destul staţi să vedeţi ce prezentare artistică a farfuriei am reuşit să fac

Cum vi se pare această reţetă de prăjitură cu măr şi frişcă?

prăjitură cu măr şi frişcă

POFTĂ BUNĂ!!

8 Comments on “Prăjitură cu măr şi frişcă”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.