Crumble cu mere

A sosit minunata mea reţetă uşoară cu mere, sub forma unui crumble cu mere. Mai am pe blog trei reţete cu mere:

 

 

 Acum am făcut şi un desert mai uşor, tot cu mere, la fel de delicios şi care nu are nevoie de multă migală.

Ingrediente necesare pentru patru porţii:

  • 6 mere
  • 6 linguri de zahăr
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară
  • 2 pachete mici de biscuiţi (eu am folosit picnic)
  • 3 linguri de făină
  • 100 gr de unt

Gătire, asamblare, coacere

Le-am pus pe toate în acelaşi loc fiindcă merge foarte repede treaba. Şi am avut şi mari ajutoare atunci când am făcut acest crumble cu mere.

Băiatul m-a ajutat şi a scris reţeta, ca să o pot avea la îndemână când o scriu pe blog. Iar domnişoara m-a ajutat cu biscuiţii, fiind încântată de ajutorul oferit. Fiecare după posibilităţi şi starea de spirit.

Din cele 6 mere, 4 se curăţă şi se dau pe partea mare a răzătoarei. Se pun într-o oală împreună cu zahărul şi scorţişoara. După 10 minute în care s-a călit merele, se adaugă celelalte 2 mere tăiate cuburi. Eu am păstrat şi coaja, pentru culoare. Tot amestecul mai stă încă 10 minute pe foc.

Biscuiţii se sfărâmă bine, se adaugă untul rece şi făina, şi se amestecă încet cu mâinile, până devine de consistenţă asemănătoare cu pesmetul.

Se asamblează în vase termorezistente. Vedeţi aici recomandările mele.

Mai întâi se pun merele şi apoi se pune amestecul de biscuiţi.

La cuptor stă 20 de minute!

Crumble cu mere

Pe cât sună de pretenţioasă denumirea, pe atât de uşoară este prepararea cestuia. Şi de simplă în ingrediente, dar gustoasă la final.

Eu aseamăn preparatul cu clasicul măr răzuit cu biscuite, pe care îl consumă bebeluşii 😉 Dar care de multe ori ajunge şi la mămică. Doar că varianta la cuptor este mai fină, mai delicioasă.

crumble cu mere

Cum vi se pare această reţetă de crumble cu mere?

Update:

Nu am cum să trec cu vederea faptul că acest desert a fost unul tare apreciat de către cititoare. Chiar sunt câteva care mi-au şi trimis poza cu preparatul lor. Şi eu vreau să le mulţumesc tare mult pentru gestul făcut. Acest gest îmi oferă foarte mult elan, pentru a continua ceea ce am făcut până acum.

Vă mulţumesc din suflet!

crumble cu mere de la cititoare

20 Comments on “Crumble cu mere”

  1. O sa o fac si eu. Este simpla si nu ma pricep la deserturi complicate. Eu am facut gogosi cu ajutoarele mele si ce a iesit in bucatarie…dar ne-am destrat

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.