Cum am ajuns să alerg la Oradea NightRun

Bine, mai întâi a trebuit să mă înscriu, apoi să achit taxa și abia apoi să alerg la Oradea NightRun :))

Dar, de la omul ce anul trecut lua la modul foarte ușor mișcarea, sau omul ce acum doi ani zicea că face ceva extra dacă își adaugă greutăți la picior atunci când își duce copiii la grădiniță și școală, până la alergarea de 4km ce a avut loc pe 21 august este oleacă de drum. De alegeri. De provocări. De tentative de amânare sau renunțare.

Vezi aici toate materialele dedicate mișcării făcute de mine și impactul acesteia – PauzaPrinMișcare.

Cum am ajuns să alerg la Oradea NightRun

Începutul

Alergând destul de des prin parcul ”Muncitorilor” din Oradea se întâmpla să îi văd pe cei de la XterraSport. Nu aveam cum să-i ratez- tricourile galbene ies mereu în evidență, cât și echipamentul complet. Și de atunci am început să le urmăresc activitatea și în mediul online.

Atunci când am descoperit că organizează tot felul de activități și competiții mi-am zis că într-o zi și eu voi ajunge să particip. Gândul a fost deja plantat, mai rămânea să aștept să crească și să înflorească.

Înscrierea

Când am văzut evenimentul publicat pe social media, am zis că acum e momentul. Am intrat pe site să văd detaliile și am lăsat apoi informația să se cimenteze. Că nu îmi era tocmai la îndemână să mă gândesc la 4 km de alergare în 40 de minute maxim. Așa erau termenii pentru a mă încadra în competiție și a nu fi descalificată. Și totuși am distribuit evenimentul, în cazul în care mai surâdea cuiva ideea. Și răspunsurile au fost super încurajatoare.

După câteva zile eram deja înscrisă și emoția creștea de fiecare dată când mă gândeam la cursă. 21 august

Care a fost scopul meu când m-am înscris?

 • să îmi demonstrez că pot alerga 4 km în condiții stabilite de organizatori
 • să cunosc și alți oameni ce văd mișcarea ca pe ceva benefic în viața lor, și să mă molipsesc și mai tare cu această mentalitatea
Pregătirea

Am început să alerg mai des, dar cel mai important, am început să alerg mai mult. Dacă până la înscriere eram mulțumită cu 2 km, 2 km și un pic, după înscriere am început să trag mai tare și mai mult de mine.

Și mare mi-a fost bucuria când am reușit să bifez și 5 km. Era țelul meu pentru acest an în materie de distanță. Mai rămâne să bifez și cel de timp.

Iar în săptămâna competiției am reușit să bifez și două sesiuni de alergare de 4 km. Ceea ce din start este WOW!

Alerg la Oradea NightRun

În ziua competiției am avut o stare nu tocmai bună. Mă simțeam obosită și fără chef. Dar nici un moment nu m-am gândit să renunț. Doar mă împăcasem cu gândul că nu o să fiu în cea mai bună formă a mea. Nu e ca și cum aveam vreun gând sau așteptare să fiu în top : )))

Am ajuns la fața locului, mi-am ridicat kit-ul, m-am schimbat și am așteptat. Poate părea ciudat că am ales să merg singură, căci ai mei sigur m-ar fi însoțit. Dar am avut nevoie să fac asta singură. Să fiu doar eu cu mine. Fără presiunea, fără griji, fără așteptări.

Alerg la Oradea NightRun

Acolo, m-am întâlnit și cu alte două femeie faine. Alis – cu care am păstrat legătura de când eram împreună în echipa ”Pe tocuri cu familia” și Ioana – mama unei colege din clasa băiatului meu. Știam că vor fi acolo, dar mă bucur că am stat împreună, așa ne-am desfășurat mai bine. Și am mai făcut cunoștință cu Alina- prietena Ioanei- ce se apucase de alergat de două săptămâni, și în timpul cursei, cât și după, am mai vorbit și cu Dorina. : ))

Pot zice că al doilea motiv l-am bifat… nu?!

Cum a fost alergarea?

GREA!

Și din cauza stării mele de oboseală, dar și din cauza traselui. Nu m-a ajutat deloc alergarea prin parcul foarte aglomerat. Mai ales că a fost un traseu foarte alambicat, cu întoarcere pe mai multe trotuare și alei, ca să se bifeze lungimea.

Și au fost și muuulte persoane la start. După adunarea participanților din clasamente, undeva la 300 de persoane mi-a ieșit mie. Împărțiti pe trei categorii: cursa de 4 km, cursa de 10 km și cursa de 21 km.

Dar, am tras cât am putut de mine și am reușit să termin cursa… în paramentri optimi și fără accidente. (am bifat și punctul 1 din scopul meu).

Conform rezultatelor oficiale – 4,7 km – 31:13 minute – locul 92 din 140  participanți la cursa de 4 km.

Rezultat oficial Oradea NightRun

Senzația după ce am terminat cursa… de nedescris!

Aveam o stare atât de faină și după câteva minute aveam și iar chef să alerg. Simțeam că pot. Tocmai de aceea am fost alături de Ioana în ultimele ture din cursa de 10 km. Sper că am fost de folos și nu am încurcat.. nu am mai apucat să o întreb : )))

alergare oradea

Dupa Oradea NightRun

Sigur voi mai participa. Chiar mă bate gândul unei curse de mai mare lungime… doar traseul să fie diferit, ca să îmi permită să mă desfășor!

Mă bucur că am reușit să fac acest pas, să trec peste acest hop și să îmi demonstrez că pot face și asta. Satisfacția a fost și mai mare când au văzut ai mei copii pozele de la cursă și m-am simțit eu mândră că le pot da și acest exemplu.

Ca să nu mai zic de faptul că a început și soțul să iasă cu noi la mișcare – PauzaPrinMiscare în familie = Cea mai faină ieșire de până acum

♥ Your mindset is the solution! ♥

Pe tine ce te-ar motiva să participi la o astfel de competiție?

25 Comments on “Cum am ajuns să alerg la Oradea NightRun”

 1. Felicitari! Mi se par super puternici toti oamenii care pot sa alerge. Eu ma ascund sub scuza ca am probleme cu spatele si conform dr nu am voie sa alerg. Ma mai scot cu cate un pilates 😀

 2. Felicitări! Sper sa fiu și eu așa curajoasa in viitor ! Deocamdată mă mulțumesc cu alergatul pe banda(bine ,mai mult mers alert) !

 3. Felicitări din tot sufletul pentru reușită, te admir tare mult! Eu nu pot alerga, nu am fost în stare sa alerg mai mult de 1 km fără sa simt ca îmi dau sufletul, dar merg mult pe jos și fac mișcare continuu.

  1. Multumesc mult pentru apreciere. Sunt sigura ca ai putea alerga, dar e nevoie de ambitie si rabdare in fiecare zi. : )

 4. Felicitari din suflet! Eu sigur nu as fi putut face asta, alerg 500 m si parca imi dau sufletul, in schimb imi place sa merg mult pe jos. La pas ma descurc de minune:)

 5. Felicitări! Eu apuc să intru rar în ultima vreme, nu te-am „văzut” de mult și mi-a sărit în ochi schimbarea. Felicitări din tot sufletul! Pentru că nu e deloc ușor.

  1. Multumesc mult Em pentru semnul lasat aici. Nu am ”vorbit” de mult timp, uneori imi aduc aminte cu drag si dor de vrmeurile de acum cativa ani. Sper ca esti bine ( vad activitate faina cu cartile). Sa ne auzim si cu alte ocazii : ) Apreciez incurajare si vorbele frumoase. Prind bine ; )

 6. Din pacate nu pot participa momentan la astfel de conpetitii din cauza unor probleme de sanatate insa sunt de acord ca miscarea e extrem de importanta motiv pentru care, daca nu pot alerga, pot merge la inot si face plimbari lungi.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.