Două concluzii greșite despre slăbit

Prin acest material vreau să evidențiez DOUĂ concluzii greșite despre slăbit trase automat de cei din jur când mă văd, când îmi citesc călătoria sau când stăm de vorbă.

Transformare fizică este tot mai vizibilă. Am slăbit și se vede, mai pe românește.  Momentan nu zic câte kilograme s-au topit, fiindcă am promis că revin cu update la începutul anului viitor. Prima parte este aici – Cât am slăbit cu ajutorul mișcării; partea 1

Concluzia greșită numărul 1 – ”Ce regim ai urmat de ai slăbit atât?

Da, alimentația joacă un rol foarte important când vine vorba de slăbit. ÎNSĂ, nu am urmat nici un regim, nici un plan alimentar.

DA, m-au ajutat noțiunile dobândite de-a lungul anilor, când am încercat diverse diete și planuri alimentare create special pentru mine de profesioniști * îi recomand oricui pe cei de la resetforgood.ro. Dar acum altceva a contat, altă abordare am avut în ceea ce privește mâncare. O să dezvolt ideea aceasta într-un material viitor.

Concluzia greșită numărul 2 – ”Sigur te-a ajutat mișcarea ce te-am văzut că o faci mai nou!

Cu riscul de a mă repeta, da, a jucat un rol important, însă nu ajunge doar să fac mișcare și să mă aștept să slăbesc sau să devin mai sănătoasă dintr-o dată.

Mișcarea a fost catalizator pentru mine și a schimbat multe. Dar nu m-a ajutat să slăbesc!

Ce nu mă întreabă nimeni și ar trebui!!!

Ce obiceiuri ai schimbat ca să îți fie mai ușor să slăbești?

Care a fost scopul atunci când te-ai apucat de mișcare? (răspunsul este în articolul menționat mai sus)

Cum ai trecut peste reticența membrilor din familie când au văzut că alegerile alimentare și stilul de viață ți s-a schimbat?

Cum ți-ai păstrat motivația chiar dacă rezultatele nu se vedeau cu ochiul liber?

La ce ai renunțat și cât de greu a fost?

Care-i numărul de telefon al terapeutului ce te-a ajutat să fii bine cu tine?

Cât de mult a contat părerea și suportul celor din jur?

Ce mi-ai recomanda să încerc eu?


Acestea sunt doar câteva întrebări ce ar face ca cele două concluzii greșite despre slăbit să pălească. Sunt întrebări ce fiecare persoană ce trece printr-o schimbare a stilului de viață ajunge la un moment dat să și le pună.

Lumea crede că este ușor să urmezi un plan alimentar și un program de exerciții sau mișcare, și automat asociază succesul/reușita/slăbitul cu respectarea celor două planuri. Dar în spatele succesului este mai mult de atât. Este o provocare, sunt zeci sau sute de alegeri zilnice care sunt enorm de greu de luat la început. Cu exercițiu devin normale și ajung să îmbunătățească calitatea vieții pe termen lung.

Îți recomand aceste două articole:

M-aș putea lungi mult pe acest subiect, fiindcă mă fascinează….

Concluzia:

Fiecare transformare este un cumul de alegeri și decizii!

două concluzii greșite despre slăbit

11 Comments on “Două concluzii greșite despre slăbit”

  1. Eu cred ca slabitul, la fel ca si sportul, ar trebui sa fie si … nu vreau sa zic distractiv, dar placut. Da, placut, asta este cuvantul. Desigur ca asta face slabitul mult mai lent, in cazul meu 😀

  2. De-a lungul anilor am auzit așa multe sfaturi ,de la rude,cunoștințe și nu numai…. despre diete minune și cum să slăbesc mai repede încât pur și simplu nici nu mai vb cu oamenii „deștepți”care cred că știu totul! Pentru mine a funcționat sportul ,eliminarea sucurilor carbogazoase și mâncatul „cu cap” ,fara sa ronțăi non stop ! Cu pași mici ,pierd și câteva kg și mă simt mai bine pe zi ce trece! Fiecare corp e diferit și lucrurile nu funcționează la fel pentru toate lumea! ♥️

  3. Mă bucur tare mult pentru reușita ta si pentru ca ai luat decizia înțeleaptă de a împărtăși cu noi modul în care ai reușit! Cu siguranță ți-a fost și îți este în continuare greu, dar satisfacția e mare când vezi rezultatele. Mult succes în continuare!

    1. Felicitări pentru ambiție. Și eu am dat jos 10 kg în câteva luni renuntand la a manca doar pentru ca trebuie, ca e ora mesei. Am început sa îmi ascult corpul, sa mănânc doar când simt foamea și doar ce îmi place.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.