Ciorbă de ciuperci cu smântână

Mama ei de ciorbă. Așteaptă să ajungă pe blog de câteva zile și mai stau și cu rețeta deschisă de câteva ore bune. Gata! Până aici ți-a fost! Ciorbă de ciuperci cu smântână, ce inițial se dorea a fi ciorbă falsă de burtă, ajunge acum prezentată și aici, și pe YouTube 🙂

Se pot face multe când ai timp și când stai acasă. Doar să ai mintea destul de aerisită cât să te intri în acțiune. Să produci cu ceea ce ai la îndemână sau să creezi ocazii viitoare.

Poate arunci o privire și la sugestiile de rețete din categoria Gustări. Ai avea ce încerca!

Ingredientele folosite:

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 3 buc de usturoi
  • 1 felie de ardei roșu
  • 1 morcov mediu
  • sare după gust
  • 2,5 litri de apă
  • 1 ou,  4 lg de smântână, 2 lg de făină

Ciorbă mai gustoasă decât mă așteptam

Inițial eu credeam că această ciorbă de ciuperci cu smântână se poate încadra cu ușurință în categoria ciorbă falsă de burtă. Dar vai nenică ce mi-a fost dat să descopăr atunci când am căutat rețete pentru inspirație. Și cum eu nu mănânc deloc deloc deloc ciorbă de burtă, ceea ce am făcut eu a fost mai gustos decât mă așteptam.

Usturoiul curățat și mărunțit.

Ardeiul spălat și mărunțit.

Morcovul curățat și răzuit.

Ciuperciul rupte pe lung, gen spaghete.

Într-o oală am pus ulei, apoi am pus usturoiul și ardeiul să se călească împreună. După 2-3 minute am adăugat morcovul răzuit și sarea. După 1-2 minute am adăugat juma de litru de apă și apoi am adăugat ciupercile. După ce le-am amestecat, am adăugat diferența de apă și le-am lăsat să fiarbă minim 20 de minute.

Eu am făcut îngroșala din 1 ou, 4 lg de smântână și 2 linguri cu vârf de făină.

Am redus intensitatea focului și am adăugat încet, în timp ce amestecam în oală, îngroșala. A mai stat maxim 5 minute pe foc, cât să dea într-un clocot. La sfârșit eu am adăugat zeamă din borcanul de ardei iuți.

ciorba de ciuperci cu smantana ciorba de ciuperci

Mă așteptam să se brânzească treaba, însă a ieșit destul de bine, zic eu. Pentru o primă prezență în bucătăria mea este mai mult decât bine!

Eu și soțul ne-am delectat cu această ciorbă, alături de câteva bucăți delicioase de ardei iute murat. Copiii au zis pas :)))

Tu ai încercat până acum această ciorbă de ciuperci cu smântână?

P.S.

Am reușit să-i fac și un clip!

18 Comments on “Ciorbă de ciuperci cu smântână”

  1. Nu, nici nu am gătit, nici nu am gustat.
    Am mâncat până acum supă de ciuperci la un restaurant cu specific asiatic din UK și supă cremă de ciuperci la restaurantul din Ikea, dar ciorbă nu. Poate voi încerca să o prepar și eu. 😀

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.