PauzaPrinMiscare în familie = Cea mai faină ieșire de până acum

Nu a trecut decât un an de când am început să mă țin de mișcare până să am parte de PauzaPrinMiscare în familie! Adică, în formulă completă: eu, copii și ….. SOȚUL!

Ceea ce este maaaaaare lucru și trebuie să-l ”sărbătoresc” cumva… mai exact să scriu pe blog ca să-mi aduc aminte mereu!

Dincolo de toate mesajele ce le primesc de la voi legate de imboldul transmis pentru a începe să mișcați ceva în viața voastră și îmi aduc mare mare bucurie, dincolo de exemplul oferit copiilor mei și ieșirile cu bicicleta ce le facem împreună…. faptul că al meu soț m-a întrebat cum poate să vină cu mine la mișcare este de-a dreptul WOW!

De alergat nu poate, fiindcă are probleme cu genunchii. Însă a acceptat să încerce o plimbare cu bicicleta (și inițiativa a venit din partea lui, nu l-am ”obligat” eu).

PauzaPrinMiscare în familie

Pofta de mișcare din ultimele zile a fost enormă. De aceea vineri m-a trezit cu 2 sesiuni de alergare, 2 sesiuni de pedalat cu bicicleta și sărituri cu coarda. Sâmbătă până la amiază am fost la pescuit și musai să citești ce am scris aici – Prima lansetă a copiilor și concursul de lansare din prima zi și seara am făcut o plimbare scurtă la pas cu familia apoi iar sărituri cu coarda. Și aveam în plan ca dumincă dimineața să ies iar la o plimbare lejeră cu bicicleta.

Duminică dimineață, ora 8:27. 

Eu echipată de alergare, soțul și copiii pedalând pe bicicletă pe lângă mine… toți pe malul Crișului.

CEA mai faină ieșire cu mișcare de până acum!

familia pe bicicleta PauzaPrinMiscare în familie alergarea de duminica

Bicicleta băiatului este cumpărată de aici – BICICLETĂ POLIVALENTĂ ORIGINAL 100 24” COPII 9-12 ANI BTWIN. Și este cea mai potrivită pentru el, atât în plimbările de prin oraș, cât și pe drumurile de prin pădure făcute ocazional.

Bicicleta mea (ce a folosit-o și soțul acum ) și a fetiței sunt cumpărate din Dedeman. Dap, de acolo. S-a nimerit soțul să le vadă când făcea comandă pentru clienții lui și a venit cu ele acasă. Modelul meu de bicicletă nu l-am mai văzut online, dar cel avut de fetiță este acesta.

De ce este această ieșire cea mai faină de până acum?

Fiindcă este un maaare pas făcut înainte în schimbarea stilului de viață. Entuziasmul copiilor când au văzut că vine și tatăl lor cu noi a fost de nemăsurat. Și când am ajuns acasă au început să facă planuri pentru următoarea ieșire ce implică mișcare … în 4!

Realmente soțului îi este greu să facă unele antrenamente, însă mișcarea pe termen lung poate face minuni. De aceea mă bucur că acum plimbare cu bicicleta i-a plăcut și că, mai important de plăcere, nu i-a creat disconfort sau durere la nivelul genunchilor (fractură de menisc la ambii genunchi, ținută sub observație). Da, are investigații făcute anterior, urmează un nou set de analize și fizioterapie, dar de data asta are și cine să-i țină companie în recuperare și menținere pe termen lung.

Avem în plan să continuăm cu bicicletele în familie, dar să și căutăm să ajungem toți patru la înot. Eu să învăț mai întâi să înot, copiii să-și aducă aminte și soțul să facă mișcare altfel.

 Materiale despre PauzaPrinMiscare mai am și în aceste articole:

Cum arată pentru tine cea mai faină sesiune de mișcare?

decathlon.ro

18 Comments on “PauzaPrinMiscare în familie = Cea mai faină ieșire de până acum”

 1. Spre rușinea me,nu știu să merg pe bicicleta .Am incercat de câteva ori,am tras câteva căzături… da degeaba! Super tare ideea de plimbare! Amintirile astea rămân peste ani! ♥️

 2. Eu te admir pentru că faci tu acest lucru, iar faptul că ai reușit să îți mobilizezi întreaga familie să facă mișcare e chiar ceva wow. Noi doar cu vorba facem, încă n-am ajuns momentul să ne și apucăm. De fapt, facem oarecum separat, dar doar eu și fetița: ea merge la box, iar eu fac yoga.

  1. Multumesc pentru apreciere. De data aceasta nu pot sa imi asumn vreun credit in ceea ce priveste mobilizarea. Am facut pentru mine si i-am molipsit : ) ) Sper sa gasiti ceva care sa va faca sa treceti peste pragul in care sunteti acum si sa ajungeti sa faceti miscare!

 3. Este bine sa ieși cu toată familia sa faca mișcare.Trebuie sa îl conving și eu pe soțul sa iasă cu mine ca și asa trebuie sa de.a burta jos

 4. Sunt total de acord cu tine… Si noi mai plecam toți 3 cu bicicletele…atunci când ma simt eu mai bine… Clipe memorabile alături de băieții mei

   1. Împreună cu cei dragi totul se face cu mai multa placere, inclusiv mișcarea.
    Si eu am început sa alerg datorita soțului meu care face multă mișcare…ieșit la un fotbal cu băieții, alergare, mers cu bicicleta…. El are o ambiție imensa si datorita lui am început și eu sa alerg.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.