Prima lansetă a copiilor și concursul de lansare din prima zi

Soțul este un împătimit în ceea ce privește pescuitul. De aceea prima lansetă a copiilor s-a lăsat cu aventuri pe baltă. Dacă până acum împărțea cu ei echipamentul lui de pescar, a zis că e momentul să-i inițieze cum trebuie și să-i facă responsabili de propriile lor lansete (ca să știi, eu tot undițe le zic, dar soțul sare ca ars când mă aude).

Anul trecut am avut mai multe ieșiri la pescuit cu copiii și le-a plăcut mult. Din aventuri am scris aici – La pescuit cu copiii. Peripeții și poze. Și se pare că și acest sezon fain ne prinde destul de des pe baltă. Unii la pescuit (ei), alții la plajă și relaxare (eu).

Vineri am mers cu soțul în Decathlon după ce a căutat pe site lansete pentru începători și am venit acasă cu două lansete echipate pentru ai noști copii. Nu știu de ce m-a chemat cu el, căci nu pricep la undițe, pardon, lansete.. dar am venit acasă și cu pantofi sport pentru copii și lanternă pentru bicicleta mea. Așa că am ieșit aproape toți pe plus.

Lansetele le poți găsi pe site și îți scriu mai jos câteva detalii despre ele:

Setul conține: Lansetă compusă.  Mulinetă Bauxit 3000 frână față. Fir din nailon 30/100.
Cutia conține:  1 manual de utilizare, 2 năluci Roach RTC 120, 1 nălucă flexibilă, premontată, albă, 1 linguriță #3, 5 viermi inelați artificiali,  1 linie montată cu plută 6g, 1 paragat 20g, 2 vârtejuri.

Setul conține: Lansetă compusă.  Mulinetă Bauxit 2000 frână față. Fir din nailon 25/100.
Cutia conține: Un manual de utilizare, 2 năluci RTC 90,  2 năluci flexibile, premontate, 2 lingurițe #2, 5 viermi inelați artificiali, 1 linie montată cu plută 4G, 1 agrafă, 1 vârtej.

Dacă te interesează ceva anume pe partea de detalii tehnice îl întreb pe soț. Copii s-au bucurat de accesoriile din cutie și de faptul că se desface ușor bățul și de cum merge mulineta.

Primire prima lansetă a copiilor

Cum au reacționat când și-au văzut lansetele?

Prima lansetă a copiilor

Și-au purtat lansetele peste tot cu ei prin casă. Au stat cu ele în pat și au mulinat până mi-au stors creierii cu pescuitul :)))))) Mai aveau un pic și dormeau cu ele în pat… dacă-i lăsam sigur făceau și asta.

Cum a fost prima ieșire la pescuit cu lansetele lor?

Distractiv. Antrenament. Concurs de lansare plută în baltă. Fără pește prins.

Planul era ca soțul și copiii să pescuiască. Dar până la urmă au ”pescuit” doar copiii. Fiindcă soțul nu a mai apucat să-și facă bățul. Ba se încurcau firele, ba nu reușeau să lanseze bine, ba trebuia schimbată momeala, ba trebuia făcută nada… soțul a fost de serviciu și s-a bucurat de activitatea copiilor.

Pește nu au prins fiindcă nu au avut răbdare să stea cu pluta în baltă. Făceau concurs de care lansează mai departe (grija mea era să nu ajungă pe celălalt mal sau în firele vecinilor de baltă). Râdeau, se plictiseau, se enervau, discutau între ei, mai se plimbau… ce mai, a fost cu de toate.

Până la sfârșitul partidei au învățat cum să lanseze pluta corect. Este o tehnică aparte la aruncare plutei în apă cu aujutorul mulinetei. (Soțul își făcea griji că dacă prinde vreunul pește mai mare decât duce lanseta – în balta respectivă am prins cu alte ocazii somn african destul de mare).

pescuit cu lanseta copii

Am și acum în minte o fază, nu știu exact unde am văzut-o prima dată, însă se potrivește când e vorba de pescuit și copii:  ”Învață-l pe copil să pescuiască și nu va mai avea bani de jocuri video!”. Cred că era vorba de ”bani de droguri”, însă jocurile video sunt un viciu mai prezent în rândul pre-adolescenților.. nu?!

Ce urmează?

Acum că au lansete și au învățat să le desfacă și să le folosească, urmează să învețe:

 • cum să-și lege cârligele și ce cârlige să folosească
 • ce momeli să folosească în funcție de peștele din baltă
 • de ce accesorii vor avea nevoie (urăsc clopoțelul de pe băț)

Cea mai importantă lecție ce vine la pachet cu pescuitul este lecția răbdării!

De aceea zice soțul că insistă cu pescuitul. Acum, mai este și vorba că-i place lui mult să pescuiască, dar fiecare are plăcerile sale, așa că nu mă plâng (eu la brpnzat pe lângă ei și uneori cu o carte în mână).

Tu ce activitate ai vrea să faci împreună cu copilul?

18 Comments on “Prima lansetă a copiilor și concursul de lansare din prima zi”

 1. Când eram mică mergeam cu tataie la pescuit,după ce strângeam rame și eram așa entuziasmata și curioasă de tot ! Copiii vor merge și ei la pescuit cu copiii lor și vor depana amintiri din copilărie! ♥️♥️♥️

 2. Eu mergeam la pescuit cu vecinii, copii merg cu verișorii mai mari .Soțul zice că se plictisește ! El e mai energic ,nu are răbdare să stea pe scaun mult timp! Țin minte că plecam cu borcanul cu rame și undițe improvizate de tataie ! Nu prindeam mare lucru dar eram super fericita!

 3. Și soțul este mare împătimit de pescuit,îmi plac lansetele cred ca de ziua lui am sa ii cumpăr și eu un set.O idee buna de cadou zic eu.

  1. O daaaa… la inceput asa a fost. Chiar si acum exista momente de „plictiseala”, dar le trece cumva – poate si fiindca nu alte optiuni cu ei cand mergem la pescuit : )))

  1. Articolul tău îmi amintește de copilărie cu mare drag
   Tatăl meu era și el un mare pescar și mereu ne ducea cu el la pescuit. Îmi amintesc și acum cu drag} , cum dimineața la ora 5 eram prezenți toți patru (eu, fratele meu, mama și tata) pe balta cu lanseta deja montata și pregătită pentru a prinde cât mai mult pește.
   Sunt amintiri atât de frumoase
   Sper din suflet ca și copiilor mei le va place să mergem la pescuit!

   1. Multumesc ca ai impartasit cu mine aceste amintiri frumoase. Sper sa isi aduca aminte si ai mei copii de aceste momente cu drag : )

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.