Copil echipat pentru mișcare

Urmează și un material despre conceptul #PauzaPrinMiscare ce mă ghidează când vine vorba despre mișcare. Acolo o să scriu despre peripețiile mele cu bicicleta și alergatul și legătura cu starea de bine ce mă ajunge după mișcare. Până atunci, hai să îți zic ce înseamnă pentru mine un copil echipat pentru mișcare și de ce este relevant a fi prezentat înainte.

Pofta de mișcare ne-a ajuns anul acesta mai mult ca în alți ani. Cumva în ciuda vremurilor trăite. Așa am ajuns mulți să facem mișcare în sufragerie și să așteptăm cu nerăbdare să pedalăm prin natură sau să tocim adidașii pe pista de alergare. Acestea două fiind o parte din nevoile mele legate de mișcare.

Și ghici cine s-a molipsit?!

Da da, copiii!

Am început la relanti. Cu drumeții, echipată corespunzător – Cu colanții în drumeții. Chiar și la pescuit ne-am găsit metode de mișcare, mai atipice ce-i drept. La pescuit cu copiii. Peripeții și poze.

Trecem la activități mai complexe și deja este nevoie de o mai mare atenție la echipament. Intensitatea ”antrenamentelor” crește și până acum ceea ce noi folosim a făcut față cu brio.

Copil echipat pentru mișcare

Știi la ce mă refer când zic că e nevoie de echipament mai rezistent?

Gândește-te la frânele puse cu adidași, la bălțile testate pe pista de alergare, la hainele supuse la întinderi, cățărări, smucituri… Exact ca-n filme. Imaginea de jos cam reprezintă ideea mea : ))

copil echipat pentru miscare

Copii liberi în mișcare!

Ne aprovizionăm de la Decathlon cu echipamente. În cele două articole de mai sus îți prezentam printre altele, colanții, bustiera și adidașii ce mie îmi sunt de mare folos. Acum e rândul echipamentului pentru copii.

Treningurile le-am găsit cu ușurință, pe măsura lor, culoare și chiar material potrivit. Acesta trebuie să fie destul de flexibil și să permită mișcarea fără nici un incoveninet.

Pe partea de adidași suntem mereu în căutare de modele noi. Astfel că am ajuns să avem la un moment dat trei perechi. Nu de alta, dar categoria de adidași din decathlon este destul de ofertantă, și ne mai și decidem greu. Unde mai pui că se întâmplă să ajungă și vopsea pe adidași, căci sunt încălțămintea preferată pentru atelierele de reciclare creativă la care participăm : )))

Pe lista de achiziții în derularea se află încălțămintea pentru drumeție și rucsacuri pentru fiecare, astfel încât să își poarte fiecare ceea ce consideră că este necesar.

Ce au în comun piesele echipamentului pentru mișcare?

CALITATEA!

În momentul în care am achiziționat ceea ce căutam pentru copii, am avut siguranța că sunt alegerea potrivită.

Să-mi fie cu iertare, dar adidașii cumpărați din piață sigur nu vor rezista pe un traseu montan sau pe pista de alergare sau la un fotbal în fața blocului. Și dădeam doar un exemplu!

Și poți avea calitate la prețuri decente, dacă știi unde să cauți : )

Iar un copil echipat pentru mișcare este un copil echipat și pentru școală. Am dreptate?

Asta îmi ziceau ai mei părinți când eram copil, sau, cel puțin acestea erau primele piese vestimentare cumpărate când se făceau cumpărăturile înainte de începerea școlii.

Tu ce crezi că ar trebui să conțină echipamentul unui copil pentru mișcare?

6 Comments on “Copil echipat pentru mișcare”

  1. Copii au foarte multa energie le trebuie haine cat mai comode cum ar fi trening si adidasi foarte rezistenti ca sa poate alerga si nu numai!

    1. Cred ca ei pot intra cu usurinta in categoria „controlul calitatii” cand vine vorba de echipamente folosite in miscarile facute!

  2. Cand privesc cu atentie poza ce ai pus.o pe blog imi dau seama ca un copil are nevoie mereu de un echipament corespunzator atunci cand iese pe oriunde!

    1. Da da, poza este destul de sugestiva si mi s-a parut ca reprezinta perfect ideea unui echipament de calitate ce sa faca fata energiei copiilor : )

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.