Lacul cu nuferi din Băile Felix

Oradea este foarte aproape de lacul cu nuferi din Băile Felix. Şi cu toate astea, foarte rar ajungem prin acea zonă. De ştrand nici nu mai pomenesc nimic.

Cam aşa se întâmplă mai peste tot. Localnicii nu apreciază ceea ce au, pe când unii turişti vin buluc să le vadă şi să le laude (după caz) şi la alte persoane. De aceea am zis să mă alătur hastagului #turistinorasulmeu.

Am scris într-un articol, cum este să locuieşti în Oradea, dar cred că vor mai apărea articole şi postări în social media cu locuri vizitate în oraşul meu. Un oraş în continuă schimbare, schimbare în bine. Ştiţi, speranţa moare ultima, indiferent la ce subiect te raportezi.

Un pic despre lacul cu nuferi din Băile Felix

Informaţii mai detaliate găsiți pe site-ul wikipedia

Eu îți doar că într-un microclimat unic în Europa datorită izvoarelor termale, în această zonă cresc specii rare precum Nufărul alb, Lotusul Sacru , Nufărul termal  și Chiparosul de Baltă.

Nuferii sunt florile cu cele mai multe semnificații în mitologie, simbolizând: forța de creație, nemurirea, sănătatea, gloria sau liniștea sufletească. Înflorirea începe în prima decadă a lunii iunie.

Ce ai putea face la lacul cu nuferi din Băile Felix?

Poate răspunsul greu de găsit la această întrebare este cel care-i reţine pe oameni în a-l vizita mai des. Mai ales pe localnici.

Dacă ai văzut lacul, pentru ce ar trebui să mergi să-l mai vezi?!

Pentru că este al naibii de frumos!

Da, adevărul este că nuferii nu îţi vor oferi vreun spectacol cu magie. Cum nici broaştele ţestoase nu vor oferi un spectacol de dans. Şi nici peştii nu vor cânta.

Dar voi ce oferiţi acestui loc minunat?! Că nu văd nici dansuri, nici solo-uri, nici spectacole. Nu că nuferii sau peştii sau broaştele ar avea nevoie de aşa ceva.

Care-i graba? De ce trebuie să facem totul pe fugă?

De ce ar trebui că toate locurile să fie animate de ceva sau cineva?!

În vizită la lacul cu nuferi, cu doi copii

21 iunie 2018

Este prima săptâmână de vacanţă. Este săptămâna în care am decis să nu le mai ofer copiilor desene animate. Erau principala lor activitate. Şi după ce am auzit băiatul că îmi zice că este greu cu atâtea jucării, am decis că vom explora mai mult. Vom face şi mai multe lucruri împreună. Mă voi dedica mai mult lor.

Aşa am ajuns la lacul cu nuferi din Băile Felix. La ora 8 dimineaţa am pornit de acasă. Calmă şi cu  o idee de activitate inedită.

Să deseneze ceea ce văd în acel loc. Cu caietele şi creioanele la îndemână, am pornit în aventură 😉

Şi a fost atât de bine. Era foarte plăcut afară, era destul de linişte şi au reuşit să facă exact ceea ce şi-au dorit. Au explorat, au observat, au desenat, s-au simţit bine. Au atins, dar nu au rupt. Au pus întrebări, au căutat broaşte, la un moment dat au şi încercat să le numere…

Cred că niciodată nu am prins locul într-un moment atât de plăcut!

Pe la ora 9,30 deja au început să apară şi turiştii. Iar atunci deja era un pic agitată zona. Fiindcă toată lumea dorea să facă poze cu nuferii şi să meargă mai departe. Nu am văzut pe nimeni să stea să admire.

A urmat o scurtă plimbare prin jur, apoi ne-am întors acasă plini de bine. DE linişte şi împăcare pentru o dimineaţă petrecută foarte frumos! 😉

Cred că pozele sunt mai mult decât grăitoare!

Nici o poză nu este editată 🙂

lacul cu nuferi baile felix 1 lacul cu nuferi baile felix 2lacul cu nuferi baile felix 4 lacul cu nuferi baile felix 5 lacul cu nuferi baile felix 6lacul cu nuferi baile felix 8 lacul cu nuferi baile felix 9 lacul cu nuferi baile felix 10 lacul cu nuferi baile felix 11 lacul cu nuferi baile felix 12lacul cu nuferi baile felix 14 lacul cu nuferi baile felix 15 lacul cu nuferi baile felix 16 lacul cu nuferi baile felix 17 lacul cu nuferi baile felix 18

Acum, mă gândesc cu groază la pozele din concediu. Dacă acum am atâtea pentru o simplă ieşire de dimineaţă, oare câte voi avea atunci?!

Băiatul a fost foarte impresionat de acest loc. Nuferii au fost minunaţi. Atât de frumoşi, că nu-i venea să creadă că sunt reali. A zis că sunt de plastic şi că seamănă cu o stropitoare 😉

Cum vi se pare lacul cu nuferi din Băile Felix?

25 Comments on “Lacul cu nuferi din Băile Felix”

  1. Wow,este foarte frumos lacul de nuferi de la Băile Felix. Ce frumoși sunt și nuferii roz. Cu siguranță trebuie sa ajung și eu acolo!

  2. Cred ca am fost de vreo 6 ori la Felix, de 2 ori am insotit parintii la tratament, o data am fost 14 zile in tabara studenteasca, de doua ori cand am luat-o pe fie-mea din tabare si de restul cand eram in circuit spre Cluj. De fiecare data am petrecut mult timp admirand nuferii, sunt superbi si dau o stare de liniste si de relaxare.

    1. Cred ca este foarte important sa nimeristi momentul potrivit pentru a admira frumusetea locului. Ma bucur ca ti-a placut atat de mult incat sa revii de atatea ori : )

  3. Ai dreptate, este absolut superb acest loc. Eu as fi luat o caruta de nuferi acasa. Sau o sa ma apuc sa ii „cresc” eu :))))) just kiddin’, dar sunt superbi! ^_^

    1. Eu am vazu asa frumosi doar in poze. Acum ma bucur enorm de mult ca am ajuns sa ii vad si in realitate. De obicei ii prindeam ori la inceput, ori la sfarsit. Niciodata infloriti cum trebuie 😉

    1. Ce am observat eu la staţiune şi la ştrand, este că diferă în funcţie de perioada în care mergi să o vizitezi. Din păcate, atunci când ar trebui să fie mai strălucitoare condiţiile, nu se ridică la nivelul aşteptărilor. La fel este treaba şi când vine vorba despre lac 🙁

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.