Două cărți scrise de Peter Wohlleben

Poate numele Peter Wohlleben nu vă zice nimic. Staţi liniştiţi, nici mie nu mi-a zis nimic atunci când am primit coletul cu aceste două cărţi scrise de Peter Wohllben.

Şi totuşi, am fost destul de curioasă încât să şi citesc cărţile şi să şi caut mai multe informaţii despre autor. Adică un om care nu este scriitor, ci pădurar. De aceea şi grija lui faţă de natură, expusă în aceste două cărţi.

Puteţi vedea pe site-ul editurii Publica, toate cărţile scrise de Peter Wohllben (acum sunt trei la număr).

Despre Peter Wohlleben

Peter Wohlleben s-a născut în 1964 și de mic și-a dorit să devină ecologist. A studiat silvicultura și s-a angajat la administrația forestieră din landul Hümmel, Germania, unde locuiește.

Ca să-și poată pune în practică proiectele ecologice, a demisionat. În prezent administrează o pădure din munții Eifel, unde încearcă să protejeze copacii seculari.

Cartea „Viaţa secretă a copacilor” a fost un bestseller instant în Germania, ulterior și în Statele Unite. Autorul a fost invitat în nenumărate emisiuni TV, ține prelegeri și seminare și a publicat mai multe cărți despre păduri și protecția mediului.

Despre cele două cărți scrise de Peter Wohlleben

cărți scrise de Peter Wohlleben

Titlu: Auzi cum vorbesc copacii Pagini: 128 Colecţia: Youngster

Oare copacii dorm noaptea? 
Vorbesc unii cu alții? 
Unde merg mistreții la toaletă? 
Cum funcționează internetul pădurii?

Pădurarul Peter Wohlleben îți povestește în această drumeție despre observațiile și cercetările fascinante pe care le-a făcut de-a lungul anilor. De peste 20 de ani, el însoțește prin pădure familii și clase de elevi și a adunat multe dintre curiozitățile copiilor pe această temă. În Auzi cum vorbesc copacii?, prima carte pentru copii a autorului, vei găsi cele mai interesante întrebări.

Titlu: Viaţa secretă a copacilor Pagini: 280 Co-lecţia:  De ştiinţă

Autorul  se folosește de experiența sa profesională de decenii și ne prezintă pădurea într-o lumină cu totul nouă. O carte informativă și relaxantă despre copaci și păduri, care ne învață să prețuim minunile naturii.

Cartea e recomandată oricui vrea să experimenteze pădurea într-un mod nou, studenților la Silvicultură și oricui e interesat/ă de ecosistem, comunități sustenabile și schimbările climatice.

Impresia mea despre cărţi

Dacă mi-ar cere cineva un scurt scurt rezumat, cuvintele ce ar însoţi ddescrierea acestor cărţi sunt: „Trebuie să citeşti ca să înţelegi” sau „N-aş fi crezut aşa ceva! ” sau „Băi, eşti nebun?!

Eu ca eu, dar să fi văzut voi ochi pe băiatul meu când citea întrebările din cartea „Auzi cum vorbesc copacii?”.

auzi cum vorbesc copacii

Întrebările şi detaliile din această carte sunt WOW!

Nici că nu puteau veni mai bine, pentru un copil mereu curios de ceea ce este în jurul său. Şi cum natura este ceva mereu de actualitate pentru noi, cartea este de mare folos!

La fel este şi cartea „Viaţa secretă a copacilor”

viata secreta a copacilor

Varianta aceasta este pentru adulţi şi cred că va pune unele semne de întrebare legate de ceea ce ştim despre pădure şi mediul înconjurător. Depinde de cât de deschişi sunteţi la subiecte pe care nu le cunoaşteţi.

Natura oferă, noi ştim lua?

Autorul scrie despre pădure ca şi cum ar fi vorbit cu aceasta. Şi este ciudat să citeşti despre ceea ce ar simţi un copac, despre cum comunică acesta, despre cum ar fi legat acesta de ceilalţi copaci din jurul său, formând astfel o comunitate.

Da, este ciudat. Pentru noi!

Pentru cei care nu au stat să observe şi să asculte!

Vă las un scurt citat:

„Când intraţi într-o pădure înaltă şi întunecată, intraţi într-un depozit burduşit cu toate delicatesele, cel puţin din perspectiva animalelor, a ciupercilor şi a bacteriilor.”

Sunt tare curioasă de cum vedeţi voi acest subiect.

Cartea pentru copii sunt sigură că va fi un adevărat succes. Cea pentru adulţi este una la care trebui să lucrăm pentru a fi înţeleasă 😉

Voi ce părere aveţi?

32 Comments on “Două cărți scrise de Peter Wohlleben”

  1. Intai de toate am citit despre acest autor ca este ecologist si apoi am inteles mai bine de ce a ales aceste titluri. Nu pot sa zic ca m-a atras cea de adulti, in schimb, cea de copii si mie mi se pare interesanta

    1. Ma bucur ca ai fost curioasa si te-ai interesat si tu despre autor. Cea pentru copii este mai usoara si pentru adulti. Cea de adulti este mai grea daca nu ai deschiderea catre abordarea diferita a subiectului 😉 Dar, merita incercat, nu?!

  2. Cartea pentru copii pare foarte tare! Si intrebarile sunt super dar si ilustrațiile imi plac! Sa mai creasca bebe al meu si clar trebuie luată Si răsfoita!

    1. Ambele sunt foarte interesante. Iar cea pentru copii este şi mai şi. Fiindcă se raportează la întrebările celor mici, exact cum le aud eu de la băiat! Ţi ajută foarte mult răspunsurile şi explicaţiile!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.