Munte, stai că vin!

Cred că mă aşteaptă de ceva vreme! O vacanţă la munte nu refuz niciodată, mai ales ştiind ce frumuseţi ale naturii se ascund pe tărâmurile româneşti!

În ultima lună a anului 2017, fug la munte cu familia. Nu, nu de Crăciun sau de Revelion, deşi nu ar fi o idee rea (hmmmm, chiar sună bine acum), ci vom merge într-un weekend de relaxare.

Doar pentru că……

Vreau să respir aer rece şi tare, să aud liniştea muntelui dimineaţa, să fiu roşie în obraji de frig, dar în acelaşi timp transpirată pe spate şi să-mi curgă nasul când intru la căldură, să colind muntele şi să ajung la hotel aşteptată fiind de o cană de vin fiert cu zahăr, scorţişoară şi piper. A, da, nu m-aş supăra dacă ar fi şi zapadă, multă zăpadă.

Pregătirile încep de acum

Timpul trece foarte repede şi sunt genul de om care îşi organizează cât de mult poate o ieşire de acest gen.

În linii mari, am stabilite următoarele lucruri legate de această scurtă vacanţă:

  • Vom merge în Poiana Braşov
  • Perioada 15-17 decembrie
  • Vom merge cu maşina
  • Cazare la Hotel Royal Poiana Brașov ***
  • Atracţii de vizitat: Parc Aventura Braşov şi Cetatea Râşnov

Aceste lucruri fiind stabilite, haideţi să vă povestesc de ce am ales această ieşire şi toate lucrurile ce sunt legate de ea.

De ce la munte?

Voi aţi văzut ce munţi avem în ţara noastră?

Aţi văzut cât de frumos poate fi în mijlocul naturii?

Aţi luat muntele la picior sau schiat pe vreun versant?

Apoi, dacă aţi răspuns „da” măcar la una din întrebări, atunci nu mai trebuie să insist foarte mult asupra acestui aspect.

Muntele ne aşteaptă şi ne primeşte indiferent de sezon.Vara Fugim de canicula de la oraş şi iarna fugim către zăpadă, iarna. Unde altundeva, decât la munte!

În familie totul este mai frumos!

Acum amândoi copii mei sunt destul de mari încât să ne putem desfăşura la munte, cum ne-am dori. Deşi va mai trece o perioadă bună până când vom merge la munte în stilul „rustic”, acum căutăm confort.

Când ne căutăm cazare, suntem mult mai atenţi ştiind că vom merge în formula completă, doi adulţi şi doi copii.

Ne dorim un hotel curat, un loc unde să ne simţim bine, iar cei mici să se poată simţi în vacanţă. Dacă ei sunt mulţumiţi şi încântaţi, la fel suntem şi noi ca părinţi.

Când vezi aşa privelişte la un hotel, înseamnă relaxare pentru părinţi.

Un spaţiu de joacă amenajat pentru copii, este un mare plus în ochii noştri. Să mai zic că hotelul are chiar şi o saună pentru copii?!

Când vezi aşa camere, te gâdeşti la odihnă. (ceea ce nu se întâmplă prea des acasă 😛 )

Dacă te trezeşti dimineaţa şi ai parte de aşa privelişte, deja e prea mult!

Şi deşi hotelul dispune de internet wireless gratuit în toată unitatea, vreau să nu fiu nevoită să apelez la el. Să mă pot bucura de momentele din prezent, fără să fiu conectată în altă parte.

Hotelul Royal Poiana Braşov a fost în mare parte „vinovatul” pentru această mică vacanţă pe care am plănuit-o. Dotările şi amplasare, combinate cu perioada şi preţurile bune, nu mi-au dat de ales.

Am ochit şi cele două atracţii turistice pe care le-am menţionat la început, dar dacă nu reuşim să le vizităm, chiar nu mă supăr. Muntele îmi este de ajuns 😉 !

Abia aştept să ajung  acolo! Vă voi ţine la curent!

Care sunt criteriile care fac o vacanţă la munte să fie ideală?

vacanţă la munte

10 Comments on “Munte, stai că vin!”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.