Doar pentru că

Doar pentru că, citez „Un job la o revistă glossy nu te face pițipoancă, cum nici un job într-o editură nu te face intelectuală. „

O cunoştinţă virtuală a postat acest mesaj pe profilul ei şi mi-a oferit inspiraţie pentru acest articol.

Articol în care sper să evidenţiez importanţa primei impresii lăsate asupra cuiva. O primă impresie care uneori este eronată, doar pentru că…..

Încep cu această sintagmă, apoi dezvolt fiecare idee. Aveţi răbdare? Sunteţi curioşi? Hai la drum 🙂

doar pentru că

Eşti o ciudată!

Doar pentru că este grasă, nu înseamnă că se îndoapă ca o scroafă. O etichetă care este pusă mult prea des, unor persoane care nu se încadreză în această situaţie. Cască-ţi gura şi intră in discuţie, de eşti curios să afli de ce este aşa grasă.

Doar pentru că se îmbracă provocator, nu înseamnă că este o curvă. Poate nu ai beneficiat de astfel de servicii, altfel ai fi ştiut face diferenţa. Dar dacă nu ajungi la nasul ei, musai să o cobori pe ea şi să o faci troacă de porci.

Doar pentru că ai lanţ de două degete de gros la gât nu însemnă că vin în limbă după tine. De mai deschizi şi gura şi scuipi semniţe printre dinţii de aur, poţi merge mai departe. Nu te va reţine nimeni.

Doar pentru că araţi ca un fotomodel, nu înseamnă că trebui să apari la televizor. Decât dacă eşti asistentă TV sau invitată într-un episod ce se va lăsa cu scandal. Frumuseţea nu ar trebui să fie singurul factor care să te recomande.

Doar pentru că lucrează la bancă, nu înseamnă că este cămătar. De ar fi banii personali nu ar sta să se târguiască cu tine la dobânzi aşa mici. Aşa că, nu mai cere bani împrumut plus favoruri speciale.

Continui?

Doar pentru că ai o diplomă, nu înseamnă că eşti specialist. Uneori este nevoie şi de practică. Multă practică.

Doar pentru că este ginecolog, nu înseamnă că nu mai vrea să aibă parte de …….. Actul în sine implică şi alte chestii. Se numesc „gesturi”. Tandre, romantice, cum vreţi voi. Aşa ajungi pe culmi înalte de plăcere. Nu cu mişcare mecanică.

Doar pentru că ai născut un copil, nu înseamnă că eşti mamă. Acest cuvânt îl poartă femeile care şi au grijă de copil, nu doar îl nasc şi îl lasă pe unde apucă. Ca la anul să repete istoria.

Doar pentru că are gusturi diferite faţă de alţi bărbaţi, nu înseamnă că este gay. Asta până la proba contrarie.

Doar pentru că tac şi zâmbesc, nu înseamnă că sunt de acord cu tine. Sigur îmi caut argumentele să te contrazic. Aşa că, ai răbdare.

Să mai înşir exemple?

Lista poate fi mult mai lungă. Acestea fiind doar cele care mi-au venit acum în minte. Şi sunt obosită. Obosită să văd şi să aud şi să înţeleg. Nu mai vreau să înţeleg pe nimeni.

Doar fiindcă am un blog, nu înseamnă că tolerez orice de dragul aparenţelor. De aceea şi exemplele de mai sus un pic mai dure.

Crezi că ai înţeles ideea?

22 Comments on “Doar pentru că”

 1. Am înțeles ideea, dar întotdeauna vor fi prejudecăți și oamenii vor pune etichete… Din păcate! Și da, ai punctat doar câteva, dar cred că nimeni nu ar putea cuprinde tot, lista fiind interminabilă.

 2. Intr-adevar! Ce bine ar fi daca prejudecatile ar putea fi depasite usor! Din pacate, unii vad cu ochii lor ca nu e cum credeau ei, si se revolta pentru ca nu incapem in tiparele lor….! Spun pt ca am patit-o. Prejudecata este mult mai puternica decat realitatea.

 3. Asa sunt oamenii, judeca dupa aparente si astfel demonstreaza cat de limitati sunt. Din exterior problemele se vad altfel, iar toti tind sa isi dea cu parerea. Un vechi proverb zicea asa ”mergi 1000 de pasi in pantofii aceluia si abia dupa sa-l judeci”.

 4. Doar pentru ca sunt femeie, nu inseamna ca sunt neajutorata.
  Doar pentru ca sunt mama, nu inseamna ca nu mai pot fi si femeie.
  Doar pentru ca sunt corporatista, nu inseamna ca nu am viata/pasiuni.
  Doar pentru ca sunt inginer, nu inseamna ca nu pot adora cititul/scrisul.

 5. Cate exemple interesante ai dat…dar problema este ca romanul este cam rautacios si barfitor….mie asa mi se pare 😛 judecam imaginea omului inainte de a cunoaste persoanele respective cu adevarat! Trebuie sa invatam sa acceptam oamenii asa cum sunt…nu stim noi ce este mai bine si cum trebuie sa fie si sa arate fiecare persoana! Te pup! :*

  1. În speranţa că ceva se schimba, şi în ritm mai lent, voi începe să scot mai des în evidenţă lururile peste care uneori trecem cu vederea.

   Aşa, poate cândva se va schimba ceva!

 6. Da, ce bine ar fi să nu emitem judecăți bazate doar pe aparențe… doar pentru că unii pot mai mult ca alții, nu-i face mai buni decât ei, sau mai „merituoși”. Sorry, am simțit nevoia să adaug asta 😀

 7. Sunt în mare parte de accord cu articolul tău, spui niște adevăruri pe care multă lume nu vrea să le recunoască, dar nu înțeleg exemplul cu ”nu e gay până la proba contrarie” ok și după proba contrarie atunci când stabilim că e gay, ce? De ce e asta ceva rău?

  1. Nu am zis că ar fi ceva rău să fii gay, fiecare cu ale sale baiuri. Însă, anumite comportamente sociale ale adolescenţilor sunt catalogate greşit. Vremurile s-au schimbat mult! Enorm de mult!

   Acum băieţii tind să fie mai feminini, de acolo şi rapida etichetă, „e gay”. La aceasta am făcut eu referire.

   În rest, face fiecare cum poate, atâta timp cât nu o faci lezând pe cineva.

 8. Da..ai dreptate! Insa, prin constructia noastra, suntem tentati sa judecam dupa aparente. E vorba de putin exercitiu (putin mai mult) mintal, sa nu mai fim attat de rai si critici, mai ales in necunostinta de cauza…

 9. Pot sa adaug si eu una? Doar pentru ca sunt casnica nu inseamna ca stau tot timpul sa-mi fac unghiile sau ca nu sunt capabila de altceva. Nu inseamna ca nu mi-a placut scoala sau ca nu am vreo 2 diplome bune de pus in rama.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.