Plaja la picior


Este o senzaţie unică atunci când iei plaja la picior! Şi de mai vin şi ceva valuri care te răcoresc, este perfect!

Te deconectezi. Meditezi. Valurile vin, te spală, pleacă fără să lase urme. Curăţă picioarele de nisipul adunat în plimbări. Lasă-ţi grijile să meargă odată cu valurile.

Apa este un factor relaxant. Am vorbit despre acesta în articolul Scapă de stres cu un duş. Acum, pe plajă, este şi mai bine.

Plaja la picior

plaja la picior

Nisipul fin, cald, îţi dă o stare de bine. De relaxare. Acesta-i nisipul de care te loveşti când intri pe plajă.

Nisipul umed, când cald, când rece, îţi trezeşte simţurile. Te pregăteşte pentru senzaţiile minunate pe care le trăieşti bălăcindu-te în mare. Acesta este nisipul aflat la întâlnirea cu valurile mării.

Şi, totuşi, sunt porţiuni de nisip, pe care nu le poţi străbate în picioarele goale. Porţiuni de plajă care au scoici, pietre sau mai rău, resturi lăsate de oameni.

Variante de rezervă

La plimbare pe plajă cu asemenea porţiuni nu renunţ, chiar de este mai cu dichis. Mai bine iau sandalele sau şlapii la purtător. 😛

În valiza de vacanţă, am trei opţiuni.

Neaparat să fie uşoare. Să fie rapid de încălţat. Ţineţi minte, acestea sunt sandale de purtat pe plajă. Cele pentru oraş intră în altă categorie 😛

sandale plaja

Da, există marele risc ca sandalele să se deterioreze la contact repetat cu apa. Dar prefer să fie ele deteriorate decât eu lovită 😛

Încearcă şi rezistă tentaţiei de a cumpără papuci cu talpă. Aceştia sunt pentru plimbare pe plajă. Prin nisip. Cam greu cu talpă înaltă sau tocuri. Nu?!

papuci plaja

În papuci bagi piciorul şi pleci. Sau scoţi piciorul şi te arunci în mare. Sunt cei mai uşor de purtat. Şi mai la îndemână.

Sunt varinată „aerată” a balerinilor clasici. Aceştia dacă se udă, se usucă repede. Mai sunt şi balerinii din gumă, dar nu-mi sunt chiar pe plac. Dar gusturile nu se discută.

Varinate sunt, doar trebuie alese

Cu mine în valiză am 2 sandale pentru plajă, 2 perechi de papuci şi 1 pereche de balerini din pânză. Mai adaug 2 perechi de sandale pentru oraş, 1 pereche de adidaşi şi jumate de valiză s-a dus doar pe încălţăti.

Acum mai trebuie să merg la plimbare. 😛

Voi ce variante pentru plimbarea pe plajă aveţi?

12 gânduri despre “Plaja la picior

  1. Nu prea sunt fan mare, dar daca as gasi o plaja curata cu nisip fin sigur as prefera sa merg desculta pe plaja pentru ca stiu cat de important este sa ne lasam talpile cat mai des sa ia contact direct cu solul (pamant, nisip). la noi insa plajele mai au si capcane, asa ca as alege o pereche de papuci ca sa ma pot descalta rapid de ei cand dau de o portiune curata sau cand vreau sa intru in apa.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback: Fără concediu în Eforie Nord anul viitor | ADN de Femeie

Părerea ta contează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s