Ruladă de napolitană

Am pornit acest preparat de la minunata reţetă de Napolitane Cioco-Duo şi acum mă bucur să îți arat acum această ruladă de napolitană. Una tare gustoasă.

Şi sunt şi mai bucuroasă că mi-a ieşit din prima, eu cu ruladele dulci nu prea mă înţeleg. Tehnic nu-mi ieşea rularea, dar acum am fost mai rapidă şi mai cu randament.

Ingrediente necesare

Două foi de napolitană– deşi în comerţ se găsesc doar pachete cu câte 5 foi, nu ştiu de ce, dar aşa a fost mereu. Şi mereu rămân cu foi nefolosite.

Crema 1: 200 gr de zahăr, 300 ml de apă, 1 esenţă de rom, 2 pachete mici de biscuiţi

Crema 2: 200 gr de zahăr, 6 linguri de apă, 150 gr de unt, 100 gr de nucă de cocos, 250 gr de lapte praf

Să gătim cu dragoste

Mai întâi am pregătit tava în care am pus prima foate de napolitană. Am pregătit-o în sensul în care am aranjat o folie alimentară rezistentă sub foaia de napolitană, ca atunci când este cazul să rulez totul, să am mai mare spor.

Pentru a face prima cremă, am pus zahărul la caramelizat şi apoi am adăugat apa. După ce zahărul s-a topit, am luat vasul de pe foc, am adăugat esenţa de rom şi biscuiţii mărunţiţi. Această crema am pus-o repede peste prima foaie de napolitană, ca aceasta să se înmoaie. Şi am pus şi a doua foaie de napolitană, tot pentru a se înmuia şi aceasta.

Apoi a doua cremă am făcut-o punând mai întâi zahărul cu apa într-un vas pe foc. Din această combinaţie iese un sirop, peste care am adăugat untul, am amestecat până s-a topit şi apoi am luat vasul de pe foc. Am adăugat nuca de cocos şi laptele praf, am amestecat repede şi tot la fel de repede am pus crema peste a doua foaie de napolitană.

Rulare rapidă!

Am fost foarte inspirată când am ales să pun o folie alimentară sub prima foaie de napolitană. Altfel cred că eram toată de cremă pe mâini. Ţineţi minte, doar două foi de napolitană am folosit, aşa că ultima cremă nu avea capac.

La prima impresie, nu credeam că va ieşi o ruladă, fiindcă nu era uniform înmuiată foaia de napolitană şi pe alocuri s-a rupt, în altă parte ieşea crema pe lângă….. un dezastru iminent!

Dar am insistat şi nu am lăsat aceste aspecte să mă oprească. Am rulat cum am putut eu mai bine, am strâns bine rulada la capete şi modelat cu ajutorul foliei într-o formă cât mai decentă şi acceptabilă pentru mine. Apoi a stat la frigider câteva ore.

A ieşit o minunăţie!

Una apreciată de toţi cei care au gustat.

Cum vi se pare această ruladă de napolitană?

11 Comments on “Ruladă de napolitană”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.