Rolul muzicii în sarcină

Muzica începe în momentul în care auzi primele bătăi ale inimii. Nu cred că există sentiment mai frumos, mai special, mai unic ca acesta.

Să auzi acele bătăi de inimă, să le ţii ritmul şi să ştii că ceva minunat creşte în pântecele tale!

Aşa începe concertul, acum mai trebuie acordate notele!

Rolul muzicii în sarcină şi efectele acesteia, se văd mai bine la femeie, decât la fătul din pântece. Unele efecte se pot vedea mai târziu, reflectate în preferinţele muzicale ale copilului, dar nu este studiată încă această legătură pentru a se şti sigur.

Muzică specială

Acel mic omuleţ, ce creşte în pântecele femeii, ascultă o muzică specială. Eu aşa văd situaţia.

Aude mai întâi ritmul inimii mamei sale, apoi vin restul sunetelor. Aude cuvintele mamei, aude muzica din jur, poate o emisiune tv care se aude tocmai de la vecini……. Ce mai, doar el poate auzi această muzică specială.

Experienţa mea cu muzica în sarcină

rolul muzicii în sarcină

Ştiţi cum unele femei au pofte ciudate în timpul sarcinii, mai ales în materie culinară? Aşa eram eu cu muzica!

Şi nu eram setată pe anumite zile, ci totul se putea schimba într-un singur moment.

La prima sarcină, am ales să ascult melodii din tinereţea mea. Ascultam la un moment dat MJ, după care ascultam BUG Mafia :)))) Sau melodii din epoca de aur a trupelor dance. Am profitat la maxim de sunetul oferit de televizor, deşi un sistem audio mi-ar prins mai bine. Mie, nu vecinilor 😛

În ultimele luni de sarcină, am observat că şi domnişorul avea preferinţe muzicale. Mi-am dat seama după loviturile şi denivelările pielii mele. Nu pot să zic burtică de gravidă, sună prea ciudat, fiindcă era ditamai burta. Şi cred că dacă aş pune un clip în care să vedeţi mişcările specifice fătului în ultimele luni de sarcină, v-aţi speria un pic.

Se găsea să danseze, tocmai atunci când eu eram liniştită. Când ceea ce aveam în jur îmi oferea un sentiment de bine. El atunci dansa. Cred că acela era modul său de a-şi arăta bucuria.

La a doua sarcină nu prea am avut de ales şi ascultam doar desene animate sau cântece de grădiniţă. Când mai scăpam şi eu cumva un moment liber, mai ascultam şi eu muzică de oameni mari.

Care a fost rolul muzicii în toată treaba asta?

Mă liniştea. Îmi oferea o gură de linişte, chit că basul era la maxim. Dar aşa reuşeam eu să îmi alung gândurile şi grijile, cu muzica dată la maxim. Nu mai reuşeam să mă aud sau să aud pe altcineva.

Când nu mai ai energie pentru a explica lumii ceva, muzica te poate ajuta.

Uneori este nevoie şi de echipament profesional

Doi copii în creştere, multe petreceri organizate acasă şi multe tehnologii noi, care pe mine mă depăşesc, toate trebuie acoperite cumva. Şi ca totul să fie bine, trebuie să împac pasiunea lor pentru muzică, într-un mod elegant. Să nu fie ceva ostentativ.

Dacă în timpul sarcinii am ales să profit doar de opţiunile oferite de un televizor, acum se trece la un alt nivel. Noi se pare că vom sări peste etapa în care căştile sunt la modă şi vom trece direct la boxe profesionale.

Să ne audă tot cartierul când ne simţim bine. Dar, nu cred că va fi cazul de vizite oficiale pe la uşa noastră. 😛

Designul acestor boxe poate părea plictisitor, dar eu le văd ca fiind clasice. Nu ai nevoie de „avioane” sau curcubeu pentru a face treabă bună.

Voi credeţi că muzica ajută în viaţă?

Care credeţi că este rolul muzicii?

muzica online

7 Comments on “Rolul muzicii în sarcină”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.