Biblioteca personajului

Acel corp de mobilier pe care îl am în camera mare, înconjurat de dulap cu haine şi dulap cu jucării, dar plin de cărţi, se pune că este bibiliotecă?!

Îmi plac cărţile şi mă bucur să redescopăr această pasiune a mea. În copilărie şi adolescenţă, cărţile mi-au fost hrana sufletului. Ele mi-au permis ca acum să mă dezvolt ca blogger, de la ele se trage viziunea mea asupra unor subiecte.

De la cărţi şi de la profesoara de română din liceu. 😉 Ea a fost cea care m-a învăţat să „citesc” o carte. Să-i descopăr comoara ce se ascunde în spatele cuvintelor.

Totul este altfel după ce citeşti o carte

Îmi plac foarte mult cărţile în care autorul scrie din perspectiva personajului principal. Când uiţi cine-i autorul, când îi ţii companie personajului şi uiţi că este o carte.

Îmi place mult să îmi imaginez acţiunea ce se desfăşoară în carte. De la detaliile oferite care mă ajută să-i pun faţă personajului, de la detaliile oferite care mă ajută să creez decorul, casa, locurile pe unde se plimbă, până la emoţiile trăite. (emoţiilor nu le pot pune faţă) 😛

Biblioteca personajului

Unul dintre personajele care mi-au rămas în memorie, este Mary Poppins.

Este personajul care mie mi-a marcat copilăria. Cărţile în care descoperam aventurile sale le citeam cu mare sete de cuvinte. Să plec şi eu în aventuri cu ea, să proiectez altfel jocurile copilăriei, să am alte aşteptări de la viaţă.

Dar, oare Mary Poppins ce citeşte? Ce carte ar impresiona un aşa personaj?

Eu o vedeam şi încă o văd citind poveşti cu prinţi şi prinţese, basme şi legende, cărţi de călătorie, enciclopedii, manuale de chimie şi fizică (utile pentru experimentele sale ) 😛

Îşi vor găsi loc în bilbioteca sa şi altfel de cărţi?

 

Raport de activitate

Dragă Mary Poppins,

Îţi scriu cu drag aceste rânduri şi mă bucur tare mult că ai făcut parte din copilăria.

Acum vreau şi eu să-ţi vin în ajutor. Să-ţi ofer recomandări de carte, care sigur ţi-ar plăcea şi te-ar ajuta să înţelegi mai bine copiii din ziua de azi. Sper să-şi găsească loc în biblioteca ta aceste cărţi. Două recomandări de cărţi cred că sunt suficiente pentru început, nu?!

Eu nu am avut acest gen de cărţi la îndemână când eram mai tânără. Singurele aventuri şi subiecte de acest gen erau găsite în basme. Sau cărţi cu vrăjitoare sau zâne!

Sunt convinsă că după ce vei termina de citit, vei înţelege mai bine lumea copiilor din ziua de azi!

Cu drag, Carmen!”

Voi ce cărţi vedeţi în biblioteca personajului preferat?

 

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.