Lansare de carte cu bonus emoţional

A ajuns în Oradea autoarea mea preferată. O lansare de carte pe care o aşteptam doar pentru a-i fi aproape. Căci citisem deja toate cărţile ei 😉

Am mai avut ocazia de a sta de vorbă cu ea când am eu fost la Bucureşti, cu ocazia evenimentului Digital Parents Talks- ediţie aniversară. Dar am fost prea emoţionată şi prea bulversată de amploarea evenimentelor pentru a fi în stare să articulez câteva cuvinte.

Când am văzut că vine la mine în oraş, am zâmbit toată ziua, am dat sfoară-n familie. Şi m-am pregătit pentru întâlnire, mai ales emoţional. Am zis că las emoţiile acasă.

Lansare de carte

Ioana Chicet-Macoveiciu este cea responsabilă pentru aceste rânduri. Ea mi-a oferit impulsul necesar pentru transcrierea emoţiilor aici.

Dacă nu o ştiţi după numele ei, poate dacă vă zic „Prinţesa Urbană„.... Vă sună cunoscut?

A venit la Oradea pentru prima dată şi a venit cu toate „armele” la ea. Cu toate cărţile publicate, cu toată buna dispoziţie şi deschidere către oameni de care poate da dovadă un om.

Despre ultimul său roman publicat, cel care a fost lansat la acest eveniment, am scris impresia mea în acest articol. O carte ciudat de frumoasă

Dar preferata mea rămâne altă carte de a sa. Tot un roman, ale cărui impresii le găsiţi scrise în acest articol. Miercuri respirăm-Romanul mămicii moderne

Ce aşteptări aveam eu de la eveniment?

Să pot să-mi deschid gura şi să leg o conversaţie cu Ioana. 😉

Şi pentru ca acest  lucru să se întâmple, am zis că merg cu ceva timp înainte de eveniment, să mă obişnuiesc cu locaţia şi să intru în atmosferă. Mai ales că evenimentul avea loc în Cetatea Oradea, în încinta R&R Bookstores & Coffeehouses şi eram curioasă să văd unitatea.

Dar surpriza a fost una mare!

Am ajuns prima acolo şi am dat faţă-n-faţă cu Ioana!

M-a apucat tremuratul. Am zis să zâmbesc un pic, să mă adun, să-mi revin. Că doar nu mănâncă oameni.

M-a recunoscut! Pe mine, aia care nu a fost în stare să-i zică un cuvânt la Bucureşti (că doar m-am plâns online de acest lucru), aia care abia a aşteptat să o întâlnească, aia care vede altfel romanul ei…..

Booon. Am spart gheaţa. Am vorbit şi am zis să fac o poză cu ea, înainte de a începe nebunia. Am făcut, ea a fugit să se schimbe pentru eveniment, eu să mă sşez şi să mă afişez online cu Ioana…………poza blurată!

Ce credeaţi?! Că mi-a trecut tremuratul, că am reuşit să fac o poză bună?! Pe naiba 😛

Am aşteptat să vină, mi-am cerut scuze pentru emoţii şi am rugat-o să mai facă o poză cu mine. Dar de data aceasta am rugat pe cineva să facă, să fiu sigură că iese mai bine. E bine?

Bonus emoţional

Despre cărţile sale a vorbit destul de puţin, invitând audienţa să descopere singură ce se ascunde în spatele coperţii.

A vorbit despre colecţia Educaţie cu blândeţe„, colecţie a cărui coordonator este Ioana. Şi despre care a vorbit cu atâta patos, că a stârnit emoţii, zâmbete, oftări, aprobări. Mi-e frică să cumpăr colecţia, mi-e frică de ce va răscoli în mine. Este un teren atât de sensibil, că încă nu pot prevede impactul său în viaţa mea.

Şi sigur au mai simţit acest lucru şi alte persoane din sală. Căci atunci când a venit momentul întrebărilor, toate s-au dus în zona sfaturilor de gestionare a unor situaţii sensibile. Situaţii care implică copiii.

Toată lumea era absorbită de prezenţa ei, fiecare cuvânt era aşteptat şi apoi analizat prin filtre proprii. Dar nu am văzut persoană care să nu fi căzut pe gânduri la auzul cuvintelor Ioanei.

Pentru mine a fost un bonus emoţional să am parte de asemenea momente. Habar nu am cum este la o lansare de carte, dar aceasta a fost una foarte specială pentru mine.

Voi cum vă imaginaţi o lansare de carte?

27 Comments on “Lansare de carte cu bonus emoţional”

 1. Am vazut-o si eu la DigitalParentsTalk dar n-am indraznit s-o abordez. De fapt nici cu tine n-am vorbit, erai pe primul rand si eu pe ultimul :))

  1. Da, la Digital am vazut-o si eu. Si tot acolo am avut pana de cuvinte 🙂 Da, parca si eu te-am vazut, dar eram prea coplesita pentru a aborda pe cineva! Drumul lung mi-a afectat capacitatea de socializare 😛

 2. S-a simtit si acum emotia pe care ai avut-o in ziua lansarii de carte. Este foarte frumoasa poza si ma bucur ca ai impartasit cu noi experienta. Am observat intr-una din poze copertile cartilor, arata foarte bine.

  1. Mă bucur că am reuşit să transmit acest lucru. Înseamnă mult pentru mine. Cărţile sunt superbe. Are ceva al ei, care scoate cărţi bune! 😉

 3. Nu am fost la o lansare de carte, dar cred că te ai simțit minunat la un astfel de eveniment. Și eu îmi propun sa merg măcar odată.

  1. Aceasta a fost prima lansare la care am participat şi sper să nu fie ultima. Acum, e greu să te ridici la un nivel deja setat de aşteptări. Asta pentru viitorul eveniment! 😛

  1. Multumesc mult pentru apreciere! Da, acei oameni sunt greu de găsit, de descoperit. Cred că tot mai mulţi îşi ridică bariere, pentru a nu le fi greu să treacă peste eşecuri. Peste răutăţi gratuite.
   Mă bucur să descopăr şi eu un om, care face bine ceea ce face…. şi aduce bine în jurul ei.

 4. Aşa cum ai descris tu. Cu autorul în haine de om. Ciudat mai sună. Cu autorul care nu uită să-şi coboare privirea şi glasul printre cei care-i cumpărară cartea şi-i sorb fiecare cuvânt.
  Mă bucur că ai trăit asemenea emoţii frumoase.

  1. Multumesc tare mult pentru semn. Imi era dor si de cuvintele tale frumoase, potecuta <3
   Iar intalnirea cu Ioana a fost una tare frumoasa. Care m-a ajutat sa imi canalizez unele emotii! Sper ca aceste emotii sa aduca ceva bun.
   Ma bucur ca am reusit sa asist la un eveniment frumos!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.