Miercuri respirăm-Romanul mămicii moderne

Dragi mămici şi viitoare mămici,

Lăsaţi cărţile care cică te învaţă cum să creşti un copil, ce aşteptări să ai de la viaţă, cum să faci faţă emoţiilor şi gândurilor de după naştere. Lăsaţi grupurile de pe FB, lăsaţi forumurile, lăsaţi orice site care se vrea a şti tot în materie de parenting.

Căutaţi romanul minunat lansat în 2016 de Ioana Chicet Macoveiciuc- alias Prinţesa urbană- „Miercuri respirăm” . Asta dacă nu îl aveţi deja 😉 !

Am întârziat cu impresiile despre acest minunat roman, dar vi-am dat un indiciu despre el prin intermediul postărilor de pe pagina de FB a blogului.

Nu vă pot spune ce pansament pentru suflet este acest roman.

Este un roman realist.

Este un roman cu o intrigă superbă, care m-a ţinut cu sufleul la gură, care m-a făcut să-mi sacrific cele câteva ore de somn pe care le am noaptea, doar pentru a-l termina.

Romanul ne poartă în viaţa a şase femei, toate însărcinate, care vor parcurge împreună perioada de dinaintea „furtunii”, adică venirea pe lumea a comorii fiecăreia. Însă nici una dintre protagoniste nu seamănă cu cealaltă. Sunt şase femei complet diferite, care au în comun doar o burtă în creştere.

Cartea este aşa de frumos structurată încât o şi văd a fi un posibil scenariu pentru un film. Eu sigur l-aş viziona.

Nu ştiu cum sunt cititorii de carte, dar eu vizualizez cu ochii minţii fiecare scenă. Adică îmi fac un mic film, îmi închipui decoruri, le vizualizez pe personaje în fiecare situaţie pusă. Ca şi cum ar fi o amintire, o acţiune la care am fost părtaşă cândva.

Prea multe detalii din carte nu vă dau, că ar strica tot farmecul, însă vă zic cu ce am rămas eu.

Am rămas cu dragostea lui Carmen pentru magnolia din curtea sa şi cu gândurile lui Angela (pe care le am şi eu uneori 😛 ).

Ceea ce am realizat abia acum, este faptul că se vede în stilul de scris al Ioanei, autoarea romanului, că este mamă de doi copii. Doar mămicile care au cel puţin doi copii ştiu cum stă treaba. Nu că am fi mai speciale, dar când este un singur prinţ/prinţesă prin preajmă, parcă este prea lejeră treaba, nu?!

Aşadar, purcedeţi la citit!!!

Sau vedeţi ce am mai scris despre cartea nou lansată O carte ciudat de frumoasă.

Vă tentează romanul „Miercuri respirăm”?

miercuri respirăm

8 Comments on “Miercuri respirăm-Romanul mămicii moderne”

  1. Interesant ce ne.ai spus!Eu am doar o printesa si de multe ori mi se pare grea treaba,dar cu doi sau doua sigur e mult mai greu!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.