Machiaj de mămică


Acest machiaj îl ştiu doar mămicile, nu ştiu să fie make-up artist care să-l înveţe în şcoală. Machiajul de mămică se învaţă după ce ai copil!

Ce machiaj după ce naşti?!

Chiar că. În primele trei luni te mulţumeşti dacă apuci să faci un duş pe zi şi ieşi curată din casă, ce să mai stai la oglindă să te machiezi. Aşa am fost eu. Şi am prins obiceiul acesta şi m-am obişnuit să merg în oraş cu copii, fără machiaj.

Şi mergeam în parc sau la loc de joacă, unde vedeam mămici puse la punct. Machiaj şi outfit! Invidia este mare! Da, invidia, nu mă ascund după degete. Toate gândim asta, puţine o zicem cu voce tare. ” Ce bine arată! Sigur are ajutor! Sigur are bonă! Sigur e plină de bani!

Dar acum am ajuns să nu-mi mai pese aşa tare cum sunt alte mămici. Eu ştiu ce am acasă şi cât timp am alocat pentru machiaj. Şi când merg în oraş sau la un eveniment special, de obicei apelez la make-up artist, ca să fiu sigură că beneficiez de acest tratament. Singură nu aş putea, de soţ şi copii. Ar veni peste mine din 2 în 2 minute.

Machiajul de parc, tot mi-l fac singură. Mai ales că este aşa simplu. Am păţit o dată să merg în parc, având acest machiaj simplu şi să mă întrebe mămicile din cercul nostru de prieteni, dacă mi-am făcut ceva la păr sau dacă am dormit aşa de bine că par aşa de odihnită.

Secretul meu?! ANTI-CEARCĂNUL

Am un produs preferat. Corector stick iluminator anti-cearcăn cu Vitamina E şi extract de Vanilie de la Bottega Verde.

corector-stick-iluminator-anti-cearcan-cu-vitamina-e-si-extract-de-vanilie

Ascund semnele oboselii, adaug un pic de strălucire ochilor şi uite cum am devenit eu o sursă de inspiraţie pentru alte mămici. Uneori este nevoie doar de un pic de culoare, pentru a schimba totul. Ceea ce un ruj face, nu face nimic. 😛

Am făcut şi câteva poze, care arată machiajul meu simplu. De menţionat că nu folosesc fond de ten sau creme hidratante. Am parte de gene bune din partea mamei, a cărui ten arată la 52 de ani ca tenul unei femeie de 30 de ani.

Folosesc:

Anti-cearcănul de mai sus. Este un produs magic.

Rimel pentru alungire cu proteine de mătase, vitamina E, piersică. Acest rimel este singurul care nu-mi încarcă genele şi care nu-mi provoacă dureri de ochi. Se pare că dezvolt o alergie la produse cosmetice şi sunt foarte pretenţioasă.

Luciu de buze sau ruj sau balsam de buze. În pozele de mai jos am folosit Luciu de buze strălucitor, cu unt de mango şi vitamina E. Culorile deschise sau balsamul de buze simplu, mă ajută să dau lumină feţei mele.

Dacă mai adaug şi un lac de unghii pe ale mele degeţele, deja sunt o mamă răsfăţată.

Aşa mi-a ieşit machiajul.

machiaj-mamica

Nu sunt eu fotomodel, aşa că vă rog nu vă luaţi de faţă 😛

Nu o fi acesta cel mai festiv machiaj, dar este un machiaj de mămică foarte reuşit. Pentru că nu multe mămici mai apucă să se şi machieze. Cel puţin nu cât sunt copii mici.

Când ajung la machiaj profesionist, arat cam aşa.

machiaj-de-seara

Am folosit acelaşi luciu de buze de mai sus, am primit o pereche de gene false şi mult fond de ten şi pudre şi o grămadă de muncă făcută cu pensule 😛

Nu este stilul meu, de aceea apelez la acest tip de machiaj doar la evenimentele speciale.

Doamnelor, cum arată al vostru machiaj de mămică?

Ce produse folosiţi?

30 de gânduri despre “Machiaj de mămică

  1. Am ras la faza „machiajul de parc” :)) deci exista un tip de machiaj si pentru aceasta iesire! Am observat ca din ce in ce mai multe mamici renunta aproape complet la machiaj, cel putin in primele 3-6 luni cand, vorba ta, abia apuci sa faci un dus si sa iesi curata din casa. Nu sunt mamica, dar nu cred ca as renunta definitiv la machiaj cand ar fi sa ies din casa. Cum ai spus si tu, macar rimel, ceva anticearcan si un gloss pe buze!

    Apreciat de 1 persoană

    • Da. Și eu zâmbeam când am scris aceste rânduri, dar apoi mi-am adus aminte și de faptul ca nu mai aveam energia necesara pentru alte activități în acele momente. Primele luni sunt grele. Apoi te obișnuiești fără machiaj, pana Îți aduci aminte ca exista :)))

      Apreciază

  2. Pingback: Mama, femeia şi bugetul pentru machiaj | ADN de Femeie

  3. Pingback: Cât crezi că rezistă pe buze noul ruj de la Melkior? | ADN de Femeie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s