Greu să scrii despre aspectele grele ale vieţii. Greu să aduni în jurul tău oameni care să urnească munţi, să schimbe mentalităţi, să lase urme.
Cu toate aceste greutăţi, Raluca Bădiţă a reuşit cumva să adune oameni şi să pornească campania „ Mami de ce plângi? „
Eu nu pot scrie la fel de sensibil de cum a scris Raluca legat de această campanie. A mai scris un articol care pe mine m-a cutremurat. „Femeie care ai fost lovită„
Dar nu înţeleg!
Nu înţeleg MAMA care trece prin astfel de momente.
Da, ca femeie poţi să te afli în situaţii în care cel mult plângi din dragoste. Asta înţeleg.
Nu înţeleg femeia care suferă de durere fizică. Care acceptă să fie atinsă cu altceva decât o floare. Oricât mi-ar explica cineva, oricât aş întoarce situaţia, nu înţeleg. Şi nici nu vreau. Căci este alegerea fiecăreia ce suportă, ce trăieşte.
Dar copilul? El ce alege?
Campanie cu impact emoţional puternic
Da, mă emoţionează această campanie, ştiind că sunt copii la mijloc. Ştiind că acel copil îşi vede mama îndurerată. Că îşi vede mama plângând. Cum să nu fii emoţionată la acest gând?!
Da, şi eu plâng. Dar nu fiindcă aş fi o victimă a violenţei domestice.
Plâng de frustrare, plâng atunci când văd oameni suferind, plâng când văd copii prinşi în situaţii în care nu ar trebui să fie, plâng când sănătatea îmi face surprize. Plâng şi copii mă văd. Şi mă întreabă: Mami, de ce plângi?
Vor să mă aline, mă mângâie, „Gata mami, va fi bine. Trece. Nu te mai uita. Nu te mai gândi„
Şi plâng şi mai tare. Plâng pe interior. Cu noduri în gât. Cu tornadă în cerul gurii. Cu valuri în stomac. Văd cât de trişti sunt ei când mă văd aşa, şi atunci încerc să mă adun.
Gândeşte-te la copil!
Tu, mamă care înduri abuzul din partea partenerului, GÂNDEŞTE-TE LA COPIL!
Gândeşte-te cât suferă atunci când te vede plângând. Când te vede suferind.
Gândeşte-te la ceea ce sădeşti în inima lui. La cum va creşte acea sămânţă. În ce se va transforma.
Gândeşte-te la fata ta. Care poate ajunge în aceeaşi situaţia ca şi tine. Că poate suferi ca şi tine. Că poate suporta ca şi tine. Asta vrei pentru ea????
Gândeşte-te la băiatul tău. Care poate ajunge în locul tatălui. Poate provoca aceeaşi suferinţă, ştiind că se poate, ştiind că este tolerat, ştiind că este iubit. Asta vrei pentru el????
Cere ajutor!!!
Meriţi mai mult! Copilul tău merită mai mult!
Pe lângă linia telefonică gratuită pe care am afişat-o, am mai găsit şi lista cu FURNIZORII DE SERVICII de asistenţă în caz de violenţă în familie, clasificată pe judeţe: „La cine să apelezi în caz de violenţă în familie„
Cine mai mă susţine în acest demers de aducere la cunoştintă?!
Cine trece prin asa ceva sa plece vazand cu ochii.
Asa ar trebui. Dar cred ca e mai complicata situatia decat atat…..