Nunta în stil rustic

Când am decis să fac articole dedicate nunţii cu tematică, nu mă aşteptam să îmi fie atât de greu să rezumez cumva ceea ce ţine de nunta în stil rustic.

Pentru că pozele sunt cele care de multe ori transmit împreună cu textul o stare, greu am găsit despre nunta în stil rustic. Fiindcă eu vedeam această temă una în care nunta are loc în natură, la munte, decor superb, decoraţiuni care să se confunde cu peisajul dar să aibă acea eleganţă specifică nunţii.

Imagine care există doar în capul meu sau în albumele de nuntă ale personale care au fost pe aceeaşi minte cu mine. Şi acele poze nu le pot publica fără acordul lor 😉

Dar mă descurc. La fel cum m-am descurcat şi când am scris despre Nunta în stil gotic. Sau când am scris despre Accesorii personalizate la nunta ta.

nunta în stil rustic

Nunta în stil rustic?!

Sau western? Sau tradiţional?

Western fiindcă în acel stil găseşti toate elementele clasice de rustic. Culori pământii, aranjare încăperii sau a zonei în stil rustic, nelipsitele cizme de cowboy sau pălării la domni.

Da, se poate ca în ziua nunţii să porţi cizme. Găseşte rochia de mireasă potrivită şi cel mai important poartă totul cu atitudine! Poţi purta şi un sac de iută legat la brâu cu o bandă de saten, dacă asta te face pe tine să te simţi bine şi asta vrei copiii şi nepoţii să vadă în albumul nunţii.

nunta in stil western

Poţi purta şi coroniţe create de mână de Monica, persoana din spatele CreativeToday. Ai nevoie doar de o coafeză care să rezoneze cu stilul tău şi va ieşi ceva minunat.

Am primit de la Monica un set de două coroniţe din acest fel. Unul pentru mireasă şi unul pentru naşă. Şi un set format din piaptăn de păr şi cocardă pentru mire.

Şi sunt superbe! Cu elemente croşetate şi accesorii delicat combinate, le-aş purta cu drag în ziua nunţii. Cu condiţia ca toate să fie în acelaşi registru rustic.

nunta in stil rustic creative today

Ca să vezi exact care sunt cei mai importanţi paşi când vine vorba de organizarea nunţii, intră aici şi vezi dacă i-ai bifat pe toţi până acum: Ce presupune organizarea unei NUNTI.

Sau vorbeşte cu un organizator de nuntă, căruia îi spui doar stilul şi ceea ce nu vrei să lipsească de la nunta ta. Şi de restul se ocupă el/ea.

Dar, care-i diferenţa între rustic şi tradiţional?

Din punctul meu de vedere, sunt câteva accesorii care te pot da de gol. Asta dacă nu ai ales să porţi costume populare în loc de rochie de mireasă şi costum de mire, când îţi dai seama clar că este nuntă tradiţională ca la mama ei de tradiţională.

Aşadar, dacă alegi să incluzi în această zi accesorii cu motive tradiţionale, chiar nu mai ştiu care să-i fie tema. Când combini elementele unei nunţi în stil rustic legată de loc, decoraţiuni şi culori, dar adaugi ceva în plus sau extra.

Accesorii în genul celor găsite pe pagina Cadouri Dischisite. 

Fie că vorbim despre, cercei purtaţi de mireasă sau butoni purtaţi de mire sau broderie pusă pe masa invitaţilor sau mărturie de nuntă sub forma unui semn de carte. Toate le-am găsit aici!

Iar semnul de carte pe care l-am primit eu, m-a lăsat mască. Să reuşeşti să încadrezi o bucată mică de broderie lucrată manual, într-un cadru atât de delicat, este wow!

nunta in stil traditional cadouri dichisite

Am mai zis şi o să mai zic: nu contează tema nunţii, cât contează atmosfera!

Contează să simţi că este ziua în care sărbătoreşti dragostea care a legat doi oameni într-un legământ special!

Dacă ar fi să alegeţi, pentru ce aţi opta: nunta în stil rustic sau tradiţional popular?

31 Comments on “Nunta în stil rustic”

 1. Cred ca ar fi draguta o nunta in oricare din variante. Conteaza mult si zona…si traditiile – daca le tii…
  Eu am ales ceva modern , cu o tematica care sa ni se potriveasca.
  Orice ar alege viitori miri, conteaza sa le fie pe plac si sa aleaga cu inima.

 2. Intre cele 2 variante ,rustic și tradițional,aș fi intr-o mare dilemă…..depinde de gustul de moment!
  Abia aștept să devin soacră mare( de 2 ori)!
  Vă felicit pentru timpul acordat nouă,dar și pentru faptul că sunteți tiza mea!
  La cât mai multe rânduri asternute cu plăcere!

 3. Are niște valențe interesante nunta tip rustic. Cred că niște elemente de la ea mi-ar plăcea să le preiau la nunta mea. Mi se pare că are un vibe prietenos și călduros prin o nuntă rustică originală.

 4. Eu as încerca sa fac cate ceva din amândouă!!!Frumos moment ..as face-o din nou!!!..Multumesc ca ma-i facut sa îmi aduc aminte de clipe frumoase!!

 5. Eu voi avea nunta in Octombrie și pot spune că nu am ales nici o tema pentru nunta. Am ales elementele care îmi plac, culorile care am considerat ca se potrivesc cu sala și cam atât.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.