Cadouri corporate via Artizan Urban

Recunosc, la capitolul cadouri corporate este mai complicată treaba. Pentru că se poate întâmpla să nu cunoști atât de bine persoana căruia îi vei oferi acest gen de cadou.

Și totuși, vrei un cadou original, care să impresioneze și care să ajute la crearea unei legături profesionale. Am vrut să scriu la crearea unei prime impresii bune, dar cadouri corporate se pot oferi și atunci când sărbătorești, de exemplu, reușita unui proiect la care s-a lucrat din mai multe părți.

Mda, pachete cu bunătăți, coșuri cadou, cadouri personalizate în fel și chip, pachete cu bilete de călătorii sau croaziere, pachete de relaxare. Toate par o idee bună.

Vrei să vezi ce am găsit eu și mi se pare genial ca și idee de cadou?!

Artizan Urban!

Să te ții bine, căci eu până acum nu am văzut așa ceva în România!

Cine sunt?

Oameni talentați, ce lucrează altfel. Lucrează manual fiecare piesă ce ajunge pe mâna unui client. Și lucrează și cu materie primă inedită.

Preluat de pe site-ul lor:

”Cadouri business unice, realizate din piese provenite de la ceasuri dezafectate și alte mecanisme demult nefuncționale. Astfel, piulițele, șuruburile și mecanismele vechi sunt transformate în bijuterii, tablouri, logouri sau alte creații ce poartă povești interesante.”

Prima mea impresie

Atunci când am dat de site, am zis că sunt lucrări desprinse parcă din filme. Știi, alea americane, cu acțiune desfășurată și prin birouri. Unde se pune mult accent pe designul biroului și unde ARTA este la rang înalt.

Chiar dacă această artă nu este pentru oricine 🙂

Frumusețea este în ochiul privitorului!

Am stat pe site și m-am minunat pe lucrări de genul:

Tablou-Steampunk-Handmade tablou dentist mecanic

Bine, portofoliul lor este unul mult mai bogat, dar am zis să îți arat eu o mică parte din ceea ce m-a impresionat pe mine.

Și, pe cât de rece poate părea metalul la prima vedere, în momentul în care ajunge pe mâinile celor de la Artizan Urban, primește noi valențe.

Modelat și ajustat, astfel încât să se potrivească perfect în tabloul final 🙂

Cumperi singur sau la comun?

Atunci când eu mă gândesc la cadouri corporate, mă gândesc la două ipoteze:

 • Cadouri corporate pentru un partener sau posibil partener în afaceri
 • Cadouri corporate pentru un superior din cadrul companiei/firmei din care faci parte

În ambele cazuri, este vorba despre cadouri care să nu lase loc de interpretare. Cadouri inedite, dar profesionale. Este ca și cum ai zice: ”Ți-am cumpărat un bilet pentru un weekend în Tenerife… dar vin cu tine!”.

În cazul cadourilor corporate este vorba și despre buget.

cadouri corporate

De aceea, atunci când acestea sunt pentru un superior, este mai indicat să vină din partea colectivului. Chiar dacă produsul în sine este unul ce nu lasă loc de discuții, faptul că ai ales să îl oferi singur, poate genera vorbe. Suntem pricepuți la acest lucru.

Însă altfel stă treaba atunci când te gândești să oferi un cadou unui partener sau unui posibil partener în afaceri. Prin acest gest, dovedind faptul că ai intenții ce duc către o colaborare fructuoasă de ambele părți.

În lumea afacerilor nu contează doar cadourile coprorate, ci și cu ce te prezinți după ce ai oferit cadoul. Gestul contează … dar nu înlocuiește nimic 🙂

Cum ți se par aceste idei de cadouri corporate?

Ai văzut portofoliul Artizan Urban?

27 Comments on “Cadouri corporate via Artizan Urban”

 1. Foarte taare, adevarul este ca, vad pentru prima data astfel de cadouri. Chiar nu stiam de existenta lor si mi se par tare interesante!

 2. Da destul de interesant acest site daca ești în pana de idei aici sigur găsești ajutorul necesar. Bijuteriile mi-au făcut cu ochiul.

 3. Un articol foarte interesant și foarte util. Nu știam de acest site dar am observat că au multe lucruri interesante care pot fi dăruite persoanelor dragi.Cu siguranță îl voi salva și îl voi folosi pentru a cumpăra celor dragi cadouri inedite.Multumim!

 4. foarte interesante aceste cadouri..sunt unice si cred ca ar incanta pe orcine un astfel de cadou..nu stiam de aceasta firma iesita pe piata…

 5. Eu sunt impotriva cadourilor de orice fel la locul de munca, iar asta doar pentru ca am facut prea multe traininguri de ethics&bribing :)) Chestii pe care le-as da cu drag ar fi pixuri, agende, as plati o masa la un restaurant, dar cu siguranta nu mai mult de atat. Altfel mi se pare ca te apropii periculos de mult de limita de mită, dar se poate ca asta sa fie interpretat diferit de la industrie la industrie 🙂

  In schimb da, as lua pentru un prieten produse de acest gen oricand!

  1. Chiar este o linie fina si depinde de situatie. De aceea am mentionat la sfarsit, ca gestul conteaza, dar nu inlocuieste nimic. Tocmai pe premiza ca nu ar trebui ca acest cadou sa tina loc de altceva 🙂 Ma bucur ca iti plac aceste produse incat sa le oferi unei persoane dragi!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.