Recomand Păstrăvăria Alex, localitatea Mara

De ce recomand Păstrăvăria Alex, localitatea Mara? Pentru că este un colț parcă desprins din povești, înconjurat de pădure, cascadă, iazuri cu pești și plin de oameni faini.

Am ajuns la locație fără să ne fi propus asta atunci când am plecat de acasă. În Maramureș am ajus după ce am fost mai întâi în Satu-Mare cu ocazia unei nunți. O să scriu și despre ce am vizitat înainte de ajunge la păstrăvărie, dar vedeta merită prima atenție pe blog.

 Vinerea am pornit din Satu-Mare, am vizitat Săpânța (revin cu detalii curând) și spre seară am ajuns la păstrăvăria Alex. Fără să avem rezervare, fără să știm la ce să ne așteptăm- doar cu gps-ul pornit și recomandare de la doi prieteni ce au fost și ei uimiți de locație (doar că nu mai țineau minte exact cum se numea locația).

Am ajuns acolo și am rămas gură-cască.

Ca să aibă sens toată experiența noastră, o să pun poze și impresii în ordinea trăirii lor.

Pozele nu cuprind în totalitatea superbitatea locației și mărimea acesteia. Nu mi-ar fi ajuns memoria telefonului pentru atâtea poze : )))

Prima întâlnire cu păstrăvăria Alex

Când am parcat mașina și am văzut această cascadă, am fost cu toții surprinși. Chiar nu ne așteptam să vedem așa ceva. Copiii au fost mai mult decât cuceriți de loc, deși la început eram reticenți, fiindcă trebuia să trecem prin păstrăvărie ca să ajungem la cascadă și credeam că nu este permis… dar se poate.

cascada la pastravarie pastrav in maramures păstrăvăria alex localitatea mara priveliste pastravaria alex

După ce am cuprins cât de cât locația, ne-au atras atenția păstrăvii ce săreau din iaz ca delfinii din mare.

Apoi ne-a atras atenția locurile/mesele/colțuri intime cu terasă unde puteam servi masa.

Apoi personalul.

Un cumul de suprize plăcute ne-a fost servit de cum am intrat pe poartă.

Prima dată am zis să servim masa și apoi să vedem cât costă cazarea și dacă avem loc

ATENȚIE!

Când vine vorba de porțiile de mâncare, aici vei primi MUUULT!

Noi am comandat două porții din specialitatea casei – Mămăligă cu păstrăv prăjit și mujdei plus două porții de salată e crudități, iar copiilor le-am comandat două porții de cartofi prăjiți cu grătar din piept de pui.

Dacă știam cum stă treaba, menționam gramaje, fiindcă am primit așa…..

pranzo cina cu delicii in maramures

Să ne înțelegem: MÂNCAREA ESTE DELICIOASĂ!

Prea mare porția însă pentru gustul nostru. Dar nu a fost nici o problemă, fiindcă am primit caserolă pentru a pune la pachet. Așa că am avut porții și pentru o cină târzie.

Meniul locației îl găsești aici.

Doamnele de acolo sunt minunate! Te ascultă și te servesc cu atâta drag încât rămâi surprins. Atmosfera creată de aceste doamne te face să crezi că așa ar fi normal să fie peste tot.

FELICITĂRI femei faine ce sunteți!

Am avut noroc și de cameră liberă

Astfel că în noaptea de vineri spre sâmbătă am înnoptat la păstrăvărie.

Au doar camere duble, însă camera noastră avea pat dublu plus fotoliu rabatabil. Astfel că ne-a fost perfectă camera. Și dacă aș fi dormit pe covoare aș fi rămas acolo. Căci priveliștea din balcon, liniștea din spatele clădirii, atmosfera rustică de la etaj… au fost wow.

Poze în cameră nu am apucat să fac. Dar te poți convinge de locație dacă intri pe site-ul lor. 

Și la cazare trebuie să îi laud. Pe lângă curățenie și simplitate, sâmbătă dimineața am pățit o nepățită cu fetița, adică s-a blocat în baie, iar când am sunat la recepție mi s-a răspuns prompt și a venit cineva repede în cameră ca să rezolve problema.

Prețul unei camere include și  micul dejun.

Știi cum arată un mic dejun la această păstrăvărie?!

Un singur platou cu de toate….

Suficient pentru noi patru și bineînțeles pentru a pune și la pachet : )))

mic dejun pastravaria alex localitatea mara

Mâncare bună.

Priveliște superbă.

Oameni faini.

Dar știi ce mi-a rămas mie în minte și pentru ce aș merge mâine la ei?!

papanel de casa la pastravaria alex

Papanel

Ceva mai gustos de atât nu cred să fi mâncat vreodată! Nici un desert nu se compară cu acest deliciu!

Este variantă ”mică” a papanașilor – conform meniului de la păstrăvărie. Eu fiind pe stilul fără zahăr, fără făină, am făcut o excepție pentru această delicatesă!

Smântâna cred că era de casă. Aluatul era demențial. Dulceața dulce-acrișoară cum îmi place mie. Că și salivez acum în timp ce scriu aceste rânduri…

Când am comandat, am comandat trei porții. Ca să nu existe discuții între copii și eu să pot savura în tihnă porția mea. Bineînțelesc că nici jumate nu au putut copiii mânca, așa că iar am luat la pachet. Oameni buni….. a fost atât de delicios papanelul a doua zi pe mașină încât nu vă pot descrie în cuvinte!

De ce mai recomand Păstrăvăria Alex, localitatea Mara?

Pe lângă toate cele scrise mai sus, mai am de adăugat:

  • Cafeaua de senzație ce am savurat-o sâmbătă dimineață

cafea pastravaria alex

  • Numeroasele mese și locuri în cadrul locației în care poți lua masa

În poze am surprins doar câteva locuri, la fața locului vei înțelege de zic că sunt numeroase.

crama pastravaria alex

in natura la pastravarie

  • Aspectul rustic, curat și îngrijit al complexului

În poza de mai jos se vede o parte de la masa unde noi am servit deliciile de mai sus. Parte ce surprinde idealul mesei amplasate între bucătărie și cramă, nu?!

priveliste rustica

  • De cealaltă parte a locației unde am stat noi și unde am servit masa, pe deal, se află partea cu piscină a complexului. De data aceasta nu am reușit să ajungem acolo, fiindcă vremea nu a ținut cu noi. Dar sigur vom reveni… cu costumele de baie în bagaj.

 

Pentru astfel de comori descoperite la fața locului alegem noi de cele mai multe ori să ne urcăm în mașină și să vedem ce găsim pe drum. Așa ajung să recomand Păstrăvăria Alex, localitatea Mara altor oameni acum și să îmi plănuiesc o escapadă având mai multe detalii despre destinație- ți-ai dat seama că o să mai merg, nu?!

Musai să îi felicit încă o dată pentru tot ceea ce fac ei acolo atât de bine și pentru că sunt oameni faini!

Tu ai fost pe la ei?

Cum ți se pare locația?

28 Comments on “Recomand Păstrăvăria Alex, localitatea Mara”

  1. Ce loc superb…Nu am fost niciodată, noi avem o pastravarie,,preferată ” în Bicaz…Cheita se numeste, dar totusi aici este mult mai frumos

  2. Nu am fost inca dar m-au cucerit imaginile postate de tine atat pe instagram cat si in acest articol si luand in calcul recomandarile tale sigur o sa-i vizitez

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.