De ce am ales mobilier modular?

Bine, este un pic mult spus că eu am ales mobilier modular. Soțul a fost cel care a venit cu ideea, el fiind și cel care s-a ocupat de achiziție, asamblare și micile detalii ce au venit la pachet… cu schițe și șuruburi!

Mai ceva ca și la această activitate pentru copii executata de parinti!

Este foarte important să ai măcar o persoană în familie care să se priceapă la asamblare. Și nu! … nu se pun copiii care rezolvă puzzle 😛

Dacă ai la dispoziție un spațiu de 3,5 m/ 1,10 m ce urmează să se transforme în bucătărie… te adaptezi!

Dar, de ce mobilier modular?

Acest gen de mobilier este cel care se potrivește de minune în spațiile mici sau medii. Și, se mai potrivește în momentul în care nu ai altă alternativă. Cel puțin una legată de buget!

Se poate și fără mobilier modular, dacă ai bugetul care să îți permită să faci o comandă direct în fabrică. Sau mă rog, la persoane care se ocupă cu mobila pe comandă.

Se poate și fără mobilier modular, dacă ai găsit o variantă gata asamblată de mobilier. Cum am eu în tot apartamentul :)))

Dar acum, am un miiiiic spațiu ce se transformă în bucătărie și acesta a beneficiat de acest gen de mobilier. Pentru că așa ne-am permis să alegem corpurile ce vor forma mobilierul de bucătărie.

Așa a ieșit bucătăria mea, mobilată:

P.S. Mai jos, urmează un clip de prezentare 🙂

mobilier modular

Care sunt beneficiile?

Ne-am putut alege corpurile care intră și se potrivesc cu spațiul și preferințele noastre.

Ne-am putut alege culoare ușilor la fiecare corp în parte.

Ne-am putut alege accesoriile ce însoțesc fiecare corp din mobilă.

Ne-am putut alege blatul de bucătărie.

Este ca și cum am fi făcut mobilă la comandă, doar că noi am proiectat, noi am ales, noi am asamblat.

Toate cele de mai sus sunt valabile dacă te informezi înainte. Dacă mergi cu măsurătorile la tine în momentul în care alegi mobilierul. Dacă te pricepi la ceea ce presupune orientare în spațiu.

Dap, ori te pricepi tu, ori duci cu tine un om priceput la așa ceva. 

Noi am cumpărat mobilierul din BricoDepot. Au și pe site parte din corpurile ce le-am ales noi. Însă, tot mai bine este dacă mergi în magazin.

Extra sfat!

Este bine să ai la îndemână și câteva scule electrice. Te pot ajuta când este nevoie să ajustezi mobilierul.

Cel puțin la blatul de bucătărie sigur vei avea nevoie de flex!

Și mai sunt și altele. Mie îmi vine în minte doar aspiratorul. Care am ajuns să îl visez noaptea, atât de mult l-am folosit cu ocazia acestui mic-mare șantier. Acesta este varianta mai nouă a modelului de aspirator folosit de mine, ce îl recomand oricui mă întreabă 🙂

Schița viitoare bucătării

În clipul de mai jos am încercat să filmez cât mai bine cum se prezintă acum ”bucătăria”. Și, să vin cu schița și planurile a ceea ce urmează să se întâmple.

Va mai dura un pic până va fi totul gata. Până când noua bucătărie va intra în funcțiune completă!

Și mai sunt câteva aparate electrocasnice, importante, de achiziționat!

Dar, te țin la curent!

Cum ți se pare mobila aleasă de noi?

Tu ai apela la mobilier modular?

36 Comments on “De ce am ales mobilier modular?”

  1. Este un articol foarte util deoarece am o bucătărie mică și acest tip de mobila este foarte ideala pentru bucătăria mea.Multumim că împărtășești cu noi toate lucrurile astea

  2. Poate că la casa pe pământ ne putem orienta la diverse modele/tipuri, să ținem cont de curente diverse in fct de spatiu, gen camera x cu aer de Provence, camera y cu pat tip baldachin și mobila victoriana.. dar în ap e greu, simplu, comod și ieftin relativ, sunt variantele de.mobila prezentate de tine, aerisesc spațiul, se curata ușor.

  3. IMI PLACE MOBILIERUL SI IDEEA..SI EU AM FACUT MOBILA IN CASA PE COMANDA PENTRU A RAMANE CU SPATIU FIIND CU 2 COPII TREBUIE SA LE LASAM LOC IN CAMERA SI PENTRU JOACA..IAR BUCATARIA SA FIE MAI SPATIOASA…

  4. Imi place mobilierul ales. Mi se pare destul de util sfatul tau, mai ales acela ca ai nevoie de scule electrice pentru fixarea mobilierului.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.