Ceea ce nu poate fi ascuns. Recenzie

Ador cărțile scrise de Agnes Martin-Lugand! Acest roman este cel mai recent publicat de autoare și mi-a oferit ocazia de a petrece câteva ore prinsă într-o lume minunat construită. Ceea ce nu poate fi ascuns, o recenzie ce sper să te convingă să citești cartea!

De când am început să citesc cartea am știu că va fi musai să găsesc o cale de a termina cartea cât mai repede. Și am găsit metoda. Și sunt tare încântată de reușită!

Pe blog găsești pe acest link celelalte articole de tip recenzie dedicate cărților scrise de această autoare.

Titlu: Ceea ce nu poate fi ascuns

Autor: Agnes Martin-Lugand

Descrierea oficială:

Reine este o femeie de succes care, împreună cu cel mai bun prieten al său, Paul, are o agenție de comunicare. E foarte pasionată de munca ei și duce o viață fericită alături de Noé, băiatul său de șaptesprezece ani, care se pregătește de bacalaureat.

Într-o zi, prin intermediul unuia dintre clienții sai, Pacome, de care se simte foarte atrasă, Reine îl reîntâlnește pe iubitul ei din tinerețe, Nicolas. E o revedere dulce-amară, căci Nicolas a părăsit-o atunci pentru o altă femeie, neștiind ce lasă în urmă.

Dar unele lucruri nu pot fi ascunse la nesfârșit, iar adevărurile dureroase ies la iveală, bulversând viața lui Reine, care trebuie să-și limpezească sentimentele și să hotărască pe cine iubește cu adevărat.

Ceea ce nu poate fi ascuns recenzie

Ceea ce nu poate fi ascuns Recenzie

Am plâns și am avut noduri în gât atunci când am citit cartea.

Se vedea treaba că autoarea a profest pentru câțiva ani ca psiholog cu acte în regulă. A știut să creeze o poveste minunată și foarte credibilă. Nimic nu a părut forțat, toate acțiunile, toate descrierile completându-se într-un tablou minunat!

Clar sunt subiectivă, căci am văzut mai mult partea dedicată relației mamă-fiu în această poveste. La aceste pasaje m-a atins de fiecare dată. Nu este de neglijat nici partea romantică din ecuație, căci le-a împletit tare bine autoarea.

Reine, personajul principal al poveștii, a luat mai multe decizii ce spera să rămână  bine ascunse. S-a convins chiar și pe ea că minciunile sunt adevărate. Nici nu ai avea cum să o condamni pentru deciziile luate. Eu nu o condam.

Sunt invidioasă pe relația ce o are cu al său băiat, cea descrisă în carte. Relație ce va fi supusă unui test dureros: testul trecutului și al adevărului crunt.

Va descoperi prin mijloace dureroase, ce pot pune la încercare sănătatea psihică a oricui, că adevărul chiar dacă doare al naibii de mult, este mai sănătos ca minciuna.

Știi proverbul acela ”Minciuna are picioare scurte”?! Ei bine, nu contează câți ani rezistă o minciună, adevărul tot iese cumva la iveală. Și atunci scoate-te pe unde și cum poți.

Iar Reine va descoperi și adevărata iubire, în persoana unui personaj neașteptat. Ăsta-i farmecul acestei povești, că te duce pe unde nu crezi și te ține într-o emoție faină până la final. Un final în care toate adevărurile sunt descoperite, nimic nu rămâne în aer, nimic nu va lăsa loc de interpretări.

Îți recomand această carte fiindcă poate fi ceea ce ai nevoie pentru a-ți aminti unele treburi!

Unele adevăruri sunt  la vedere, iar unele au nevoie de un impuls pentru a fi descoperite. Cartea te poate ajuta… dacă vrei!

Crezi că această carte merită citită?

P.S.

Poți comanda de aici toate cărțile scrise de autoare!

22 Comments on “Ceea ce nu poate fi ascuns. Recenzie”

    1. Eu citesc tot ce apare de la autoare. Titlul poate fi trecut cu vederea in marea de titluri interesante ce sunt acum pe piata. Sper ca iti va fi la fel de draga lectura ca mie 😉

  1. Cred ca este o carte pe gustul meu. Mi-ar plăcea sa o citesc si asta datorită opiniei tale, prin urmare mi-am notat „Ceea ce nu poate fi ascuns”.
    Mulțumesc pentru recomandare

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.